Αυτοκινηση

Η Honda παρουσίασε στην ελληνική αγορά τη διευρυμένη και εξηλεκτρισμένη γκάμα των SUVs

Οδηγήσαμε τα τρία νέα μοντέλα της μάρκας

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Honda παρουσίασε στην ελληνική αγορά τη διευρυμένη και εξηλεκτρισμένη γκάμα των SUVs

Η Honda παρουσίασε την έκτη γενιά του Honda CR-V, το υβριδικό Honda ZR-V και το Honda e:Ny1

Η Honda Greece προσφέρει για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή αγορά την πιο διευρυμένη εξηλεκτρισμένη mainstream γκάμα της και το γεγονός αυτό αποτέλεσε την ιδανική ευκαιρία για τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη να πραγματοποιήσει την παρουσίαση των νέων μοντέλων της μάρκας στο ελληνικό κοινό.

Το γεγονός

Στον καλαίσθητο χώρο του The Εllinikon Experience Centre, και με τη συμμετοχή των δημοσιογράφων του χώρου της αυτοκίνησης και της κινητικότητας στην Ελλάδα, παρουσιάστηκαν:

  • Η έκτη γενιά του Honda CR-V, του κορυφαίου SUV της Honda για την Ευρώπη και παγκόσμιου best seller μοντέλου της μάρκας. Πρόκειται για το ασφαλέστερο CR-V που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα καθώς είναι το πρώτο μοντέλο της Honda στην Ευρώπη που προσφέρει το Honda Sensing 360, το πιο πρόσφατα εξελιγμένο σύστημα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας για την υποστήριξη του οδηγού.
  • Το ολοκαίνουργιο υβριδικό Honda ZR-V, το πρώτο SUV με σπορ premium χαρακτήρα που παρουσιάζει η Honda και που εμπίπτει στην κατηγορία D SUV.
  • Το επίσης ολοκαίνουργιο Honda e:Ny1, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της μάρκας το οποίο συνδυάζει εξελιγμένο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης της Honda, με τεχνολογία αιχμής στον ηλεκτροκινητήρα και

Οι δημοσιογράφοι είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε οδηγικά τις δυνατότητες των νέων μοντέλων σε μία βροχερή διαδρομή δίπλα στη θάλασσα, φτάνοντας μέχρι το Σούνιο.

Όλη η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ελαχιστοποίησης των παραγόμενων απορριμμάτων καθώς εφαρμόστηκαν zero waste πρακτικές.

Επιπλέον, με την ολοκλήρωση του γεύματος και με σκοπό την καταπολέμηση της σπατάλης φαγητού, όσες μερίδες δεν καταναλώθηκαν, διατέθηκαν μέσω της ΜΚΟ «Μπορούμε – Καμία Μερίδα Φαγητού Χαμένη» στη Φιλανθρωπική οργάνωση «Φαγητό για Ζωή» η οποία βοηθά καθημερινά 135 οικογένειες.

Τα νέα εξηλεκτρισμένα SUVs της Honda

Το νέο Honda CR-V

Η έκτη γενιά του Honda CR-V, του παγκόσμιου best seller μοντέλου της εταιρείας, κάνει το ντεμπούτο της με μια εντελώς νέα εμφάνιση πιο τολμηρή και θα λέγαμε εργονομική, προσφέροντας κορυφαία επίπεδα πρακτικότητας, ασφάλειας, συνδεσιμότητας και άνεσης. Τι ξεχωρίζουν σε αυτό;

  • Διατίθεται σε υβριδικό και plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.
  • Νέα βοηθήματα οδήγησης και λειτουργίες Honda Sensing που εξασφαλίζουν κορυφαία ενεργητική και παθητική ασφάλεια
  • Εσωτερικό premium υψηλής ποιότητας που διαθέτει από τους πιο άνετους χώρους στην κατηγορία του
  • Οδηγική εμπειρία με αναβαθμισμένη άνεση και,
  • Πλούσιο τεχνολογικό πακέτο προσφέρει νέα επίπεδα συνδεσιμότητας
Honda CR-V

Το ολοκαίνουργιο Honda ZR-V

Το ZR-V είναι ένα ολοκαίνουργιο υβριδικό SUV της Honda, που προσφέρει το τέλειο μίγμα επιδόσεων, και που συνδυάζει την ελκυστική σχεδίαση με εξαιρετική άνεση

Γεφυρώνοντας το κενό μεταξύ του HR-V και του νέου CR-V, το ZR-V είναι το πιο πρόσφατο SUV της Honda που διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό το αναγνωρισμένο υβριδικό σύστημα e:HEV. Αναβαθμισμένο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στο συγκεκριμένο μοντέλο, το υβριδικό σύνολο συνεχίζει να προσφέρει ένα μοναδικό μείγμα εξαιρετικών επιδόσεων και αποδοτικότητας σε κάθε είδους διαδρομή, από αυτοκινητόδρομους μέχρι επαρχιακές οδούς.

Το ZR-V διαθέτει την τελευταία έκδοση του 2λιτρου κινητήρα με σύστημα άμεσου ψεκασμού και δύο ηλεκτροκινητήρες για απόδοση ροπής που είναι εφάμιλλη με εκείνη ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης 3.0 λίτρων.

Το αξιόπιστο υβριδικό σύνολο προσφέρει έναν εξαιρετικό συνδυασμό ισχυρών οδηγικών επιδόσεων και εντυπωσιακής οικονομίας καυσίμου.

Honda ZR-V

Το αμιγώς ηλεκτρικό e:Ny1

Το e:Ny1 της Honda είναι ένα δυναμικό, κομψό και πολύ πρακτικό compact SUV της το οποίο απευθύνεται στη νέα γενιά αγοραστών.

Το ολοκαίνουργιο SUV συνδυάζει τη γραμμική σχεδίαση και την εξαιρετική άνεση εσωτερικού με το δυναμικό πνεύμα της μάρκας και τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης.

Η νέα πλατφόρμα υψηλών επιδόσεων e:N Architecture F με κίνηση στους εμπρός τροχούς ενσωματώνει μία ταχείας φόρτισης, υψηλής χωρητικότητας μπαταρία.

Το e:Ny1 διαθέτει νέο λογότυπο και γραμματοσειρά που εισάγουν μία νέα ταυτότητα τόσο για το ίδιο, όσο και για όλα τα μελλοντικά ευρωπαϊκά ηλεκτρικά οχήματα.

Το e:Ny1 χρησιμοποιεί την πρόσφατα εξελιγμένη πλατφόρμα υψηλών επιδόσεων e:N Architecture F της Honda με κίνηση στους εμπρός τροχούς, η οποία θα χρησιμοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο σε ηλεκτρικά οχήματα της μικρής και μεσαίας κατηγορίας. Η νέα τεχνολογία διαχείρισης της μπαταρίας της μάρκας παρέχει αυτονομία 412km (WLTP) και ταχεία φόρτιση από το 10% στο 80% σε περίπου 45 λεπτά.

Ο υψηλών επιδόσεων ηλεκτροκινητήρας αποδίδει ισχύ 204 PS και ροπή έως 310 Nm. Η επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h διαρκεί 7,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα του e:Ny1 είναι 160 km/h με τη χρήση περιοριστή.

Honda e:Ny1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ