Αυτοκινηση

Τα ολοκαίνουργια Mitsubishi ASX και Colt διατίθενται ήδη στην Ελλάδα

Τα δύο νέα μοντέλα έρχονται να εμπλουτίσουν την ευρωπαϊκή γκάμα της μάρκας

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mitsubishi Colt
Mitsubishi Colt

Mitsubishi: Η μάρκα παρουσίασε το ολοκαίνουργιο Colt και τη νέα γενιά ASX

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας της Mitsubishi Motors στην Ελλάδα από το 1963, πραγματοποίησε στο The Ellinikon Experience Centre, την παρουσίαση των ολοκαίνουργιων ASX και Colt στο ελληνικό κοινό με τη συμμετοχή των δημοσιογράφων που εξειδικεύονται στην αυτοκίνηση και την κινητικότητα στην Ελλάδα.

H έλευση της νέας γενιάς ASX και του ολοκαίνουργιου Colt στην ευρωπαϊκή αγορά σηματοδοτούν μία συναρπαστική στιγμή για τη Mitsubishi Motors καθώς έρχονται να εμπλουτίσουν την ευρωπαϊκή γκάμα της μάρκας η οποία εκτός από αυτά τα δύο νέα μοντέλα, αποτελείται και από το Space Star και το Eclipse Cross PHEV ενώ για το 2024, αναμένεται η παρουσίαση ενός ακόμη SUV που θα είναι η ναυαρχίδα της μάρκας.

Το ολοκαίνουργιο Mitsubishi Colt

Είναι σχεδιασμένο για την πόλη, και κάνει το ντεμπούτο του σε μία πολύ σημαντική χρονιά για τη Mitsubishi Motors η οποία επιστρέφει στην καρδιά της κατηγορίας Β στην Ευρώπη.

Βασιζόμενο στη βαριά κληρονομιά του και έχοντας πουλήσει πάνω από 1,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε έξι γενιές από το 1978 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, προσφέρει την τέλεια ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και αποδοτικότητας καθώς και μία προηγμένη, εξηλεκτρισμένη υβριδική επιλογή (HEV). Επιπλέον, διαθέτει προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού που αναβαθμίζουν τα επίπεδα ασφάλειας, άνεσης και οδηγικής απόλαυσης.

Στην 7η πλέον γενιά του, το COLT βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, αποτελώντας ένα όχημα σχεδιασμένο για την πόλη και για όσους αναζητούν ένα προηγμένο μέσο που εξυπηρετεί τις ατομικές τους ανάγκες μετακίνησης.

Mitsubishi Colt
Mitsubishi Colt

Η εσωτερική σχεδίαση αποτελεί συνέχεια της εξωτερικής εμφάνισης και αισθητικής με επιλογές προηγμένων υλικών που ενισχύουν τον χαρακτήρα και εστιάζουν στη συνδεσιμότητα. Χάρη στο Apple CarPlay και το Android Auto, ο χρήστης μεταφέρει την ψηφιακή ζωή του στην καμπίνα με πρόσβαση μέσω μιας multi-touch οθόνης 7 ή 9,3 ιντσών.

Μια σειρά από προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS) προσφέρουν αυξημένα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας και σιγουριά.

Η γκάμα των διαθέσιμων κινητήριων συνόλων περιλαμβάνει τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες 1.0L με και χωρίς τούρμπο, αλλά και ένα εξηλεκτρισμένο πλήρως υβριδικό (HEV) σύστημα κίνησης που συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.6L, ένα multi-mode αυτόματο κιβώτιο, έναν ηλεκτροκινητήρα 36 kW, μια γεννήτρια υψηλής τάσης καθώς και μια μπαταρία 1,2 kWh.

Οι τιμές της γκάμας Colt αρχίζουν από τις 18.700 ευρώ για το μοντέλο 1.0-Τ με το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων.

Η νέα γενιά ASX

Το νέο ASX (Active Sports X-over) τοποθετείται στην καρδιά της βασικής κατηγορίας B-SUV. Αναπτύχθηκε ειδικά για την Γηραιά Ήπειρο και παραλαμβάνει τη σκυτάλη από την προηγούμενη γενιά ASX, η οποία πούλησε σχεδόν 380.000 αυτοκίνητα στην περιοχή.

Αυτή τοποθετείται στην καρδιά της B-SUV κατηγορίας με τις υψηλότερες πωλήσεις και τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην αγορά. Αναπτύχθηκε ειδικά για την Γηραιά Ήπειρο και παραλαμβάνει τη σκυτάλη από την προηγούμενη εξαιρετικά επιτυχημένη γενιά ASX, η οποία πούλησε σχεδόν 380.000 αυτοκίνητα στην Ευρώπη.

Η νέα γενιά ASX βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, επωφελούμενη από τις συνέργειες που προσφέρει η Συμμαχία.

Mitsubishi ASX
Mitsubishi ASX

Είναι διαθέσιμο με συμβατικούς κινητήρες βενζίνης, mild-hybrid, full hybrid και Plug in Hybrid που του εξασφαλίζουν αποδοτικότητα και επιδόσεις ενώ παράλληλα φέρνει προηγμένες τεχνολογίες και δυνατότητες εξατομίκευσης συνδυάζοντας το εκλεπτυσμένο στυλ και αναβαθμίζοντας τα επίπεδα άνεσης.

Το εσωτερικό, ενσωματώνει την ψηφιακή εμπειρία που προσδοκούν οι πελάτες από τα σύγχρονα οχήματα, με πλήρη συνδεσιμότητα και δυνατότητα πρόσβασης στον ψηφιακό κόσμο. Για να ανταποκριθεί σε αυτές τις απαιτήσεις, η νέα γενιά ASX ενσωματώνει Apple CarPlay και Android Auto, Smartphone-link Display Audio (SDA) σε οθόνη 7 ή 9,3 ιντσών σε οριζόντια ή κάθετη διάταξη αντίστοιχα, ψηφιακή οθόνη οδηγού (Digital Driver Display) και ηχοσύστημα BOSE Premium στις κορυφαίες εκδόσεις εξοπλισμού.

Το πακέτο Προηγμένων Συστημάτων Υποβοήθησης Οδηγού (ADAS) διατίθενται στάνταρ σε όλα τα μοντέλα.

Mitsubishi ASX
Mitsubishi ASX

Η βασική έκδοση τροφοδοτείται από έναν καινοτόμο, υπερτροφοδοτούμενο, τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0L MPI-T, σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Η μονάδα παρέχει πολύ καλές επιδόσεις, αποδίδοντας ισχύ 67kW και ροπή 160Nm, και, πράγμα σημαντικό για την οδήγηση στην πόλη, μπορεί να επιταχύνει το αυτοκίνητο από στάση στα 100km/h σε 14,0 δευτερόλεπτα.

Αυξημένες επιδόσεις υπόσχεται η έκδοση 1.3L DI-T η οποία περιλαμβάνει έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.3L με άμεσο ψεκασμό, σε συνδυασμό με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα. Ενσωματώνοντας μια μίζα-γεννήτρια που παίρνει κίνηση μέσω ιμάντα σε συνδυασμό με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 12 V, επιτρέπει την ανάκτηση ενέργειας τόσο κατά τη φάση της επιβράδυνσης όσο και κατά τη φάση της πέδησης, καθώς και ηλεκτρική υποβοήθηση ροπής. Ο κινητήρας αποδίδει ισχύ 103kW με χειροκίνητο κιβώτιο και 260Nm ροπής.

Οι τιμές της γκάμας Mitsubishi ASX αρχίζουν από 27.730 ευρώ για την έκδοση 1.0-T Inform με το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ