- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Kalle Rovanpera ηγείται του Ράλλυ Ακρόπολις
Μεγάλη μάχη δόθηκε την Παρασκευή από όλα τα πληρώματα, και όλοι είτε έμαθαν για πρώτη φορά, είτε θυμήθηκαν τι σημαίνει Ράλλυ Ακρόπολις
Ράλλυ Ακρόπολης: Η δεύτερη μέρα ολοκληρώθηκε με τον Kalle Rovanpera να προηγείται των Ott Tanak και Sebastian Ogier.
Η 2η ημέρα του Ράλλυ Ακρόπολις τελείωσε και ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris) ηγείται με 3,7 δευτερόλεπτα από τον Ott Tanak (Hyundai i20), ενώ 3ος στην γενική κατάταξη βρίσκεται ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris) με μόνο 0,2 δευτερόλεπτα να τον χωρίζουν από τον Tanak, κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο για έναν σκληρό αγώνα όπως είναι το Ακρόπολις!
Μεγάλη έκπληξη αποτελεί το γεγονός πως σε ένα ράλλυ όπου απαιτείται τεράστια εμπειρία, ένας 21χρονος οδηγός έχει καταφέρει να βρεθεί επικεφαλής στο τέλος του σκέλους. Ο Kalle Rovanpera κινήθηκε εξαιρετικά γρήγορα απέναντι σε οδηγούς με περισσότερες παραστάσεις, και μάλιστα έπειτα από μία σειρά γεγονότων που τον έφεραν να εκκινεί δεύτερος, πίσω από τον Sebastien Ogier.
Δεν χρειάστηκαν παρά μόλις οι πρώτες ειδικές διαδρομές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ώστε πληρώματα, ομάδες και θεατές να θυμηθούν ή να μάθουν για ποιο λόγο το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θεωρείται ένας από τους πλέον σκληρούς και εμβληματικούς αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.
Ένας μαραθώνιος σχεδόν 500 χιλιομέτρων ξεκίνησε νωρίς το πρωί από την καρδιά της Αθήνας με κατάληξη στην πόλη της Λαμίας, όπου και βρίσκεται το ΕΚΟ Service Park. Στο ενδιάμεσο, οδηγοί, συνοδηγοί και αυτοκίνητα δοκιμάστηκαν στο όριο των δυνατοτήτων τους, όταν κλήθηκαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο πέντε φημισμένων ειδικών διαδρομών, γνωρίζοντας από νωρίς την απαιτητική πλευρά του αγώνα.
Ο Γάλλος επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και ο Εσθονός Ott Tanak ήταν οι δύο οδηγοί που κατάφεραν να παραμείνουν στη μάχη για τη νίκη. Μάλιστα, ο Εσθονός κατάφερε με έναν εξαιρετικό χρόνο στην «Ελάτεια» να προσπεράσει τον Ogier στην κατάταξη και να ολοκληρώσει το σκέλος στη δεύτερη θέση. Κι αυτό, παρόλο που δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από το Hyundai i20 Coupe WRC καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αφού, όπως ανέφερε, δεν αισθανόταν αυτοπεποίθηση πίσω από το τιμόνι του.
Ο Ogier, από την πλευρά του, για ακόμα μία φορά έκανε επίδειξη της εμπειρίας και της εξαιρετικής στρατηγικής του. Παρά το γεγονός ότι εκκινούσε πρώτος, έχοντας σημαντικό μειονέκτημα «καθαρίζοντας» το δρόμο, έμεινε σε απόσταση βολής από τους κορυφαίους συνδυασμούς. Αντεπιτέθηκε στην ΕΔ 5 Θήβα επιλέγοντας τα πλέον κατάλληλα ελαστικά, με αποτέλεσμα να παραμένει στο κόλπο της νίκης.
Ο Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC) κατάφερε να αποφύγει τα προβλήματα και να πλασαριστεί στην τέταρτη θέση, με μοναδική εξαίρεση τα 10 δευτερόλεπτα ποινής για jumpstart. Πιο πίσω, τα δύο Ford Fiesta WRC της M-Sport συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα, με τον Adrien Fourmaux να επικρατεί μέχρι στιγμής στην εσωτερική μάχη με τον Gus Greensmith.
O Elfyn Evans (Toyota Yaris) αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ ο Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) έχασε χρόνο αρχικά από πρόβλημα στα ηλεκτρικά, και ακόμα περισσότερο όταν το i20 WRC έμεινε από υδραυλική υποβοήθηση. Και οι δύο επέστρεψαν στη Λαμία, αλλά πλέον οι ελπίδες τους για διάκριση έχουν χαθεί.
Στο τέλος της ημέρας, πίσω στο Service Park στη Λαμία, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Adrien Fourmaux, όπου τον ρωτήσαμε τι τον έχει ενθουσιάσει ως τώρα και τι θεωρεί οτι θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση. Στο πρώτο ερώτημα μας είπε πως έχει ιδιαιτέρως απολαύσει τις Ειδικές Διαδρομές, και πως οι θεατές στον αγώνα αυτό είναι απλά εξαιρετικοί, αρκεί βέβαια να παραμένουν σε ασφαλή σημεία. Στο δεύτερο ερώτημα μάς είπε πως περισσότερο απ’ολα «φοβάται» τη μεγάλη Ειδική Διαδρομή της Κυριακής, δηλαδή τον Πύργο, επειδή όταν την είχε περάσει στις αναγνωρίσεις, με τα βίας μπορούσε να διακρίνει το δρόμο από την ομίχλη. Τέλος, τον ρωτήσαμε εαν προτιμά ασφάλτινους ή χωμάτινους αγώνες, και σε αυτό μας απάντησε οτι ενώ είναι καλύτερος στην άσφαλτο, προτιμά το χώμα, διότι ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να «παίξεις» και να «χορέψεις» με το αυτοκίνητο δεν συγκρίνεται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Κίμι Αντονέλι πρώτος για 5η φορά στη φετινή σεζόν, με δεύτερο τον Χάμιλτον και τρίτο τον Χατζάρ
Επόμενος αγώνας το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 26-29 Ιουνίου
Με χώρο αποσκευών 425 λίτρων, ιδανικό για οικογενειακή χρήση
Μήπως τελικά η Ferrari έκανε επίτηδες τόσο άσχημη την ηλεκτροκίνητη Luce;
Η χαρακτηριστική ατάκα του Μοντετζέμολο αφορούσε το ίδιο το σήμα της εταιρείας
«Μοιάζει με άλλη εταιρεία», έγραψε χαρακτηριστικά ένας χρήστης
Το πενταθέσιο μοντέλο της ιταλικής εταιρίας δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον πρώην σχεδιαστή της Apple, σερ Τζόνι Άιβ
Κίμι Αντονέλι στην πρώτη θέση, Χάμιλτον στη δεύτερη, Φερστάπεν στην τρίτη
Μια εκπληκτική Υπερειδική Διαδρομή θα πραγματοποιηθεί στο Ellinikon Sports Park
Μία πολυπόθητη πρώτη νίκη για τη Hyundai φέτος
Ο μέσος Ευρωπαίος διανύει περισσότερα από 12.000 χιλιόμετρα ετησίως
Ένα περιεκτικό και γρήγορο ενημερωτικό ιστορικό για να φύγουμε και να επιστρέψουμε ασφαλείς στις μετακινήσεις μας τους θερινούς μήνες
Διατίθεται ως hybrid ή αμιγώς ηλεκτρικό και ως 5θέσιο ή και 7θέσιο
Ο θρυλικός αγώνας, που διεξάγεται κάθε χρόνο στην πίστα Sarthe της Γαλλίας, έχει απασχολήσει την κάστα των σκιτσογράφων
Επαναλανσάρεται με καθολική αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα. Τόσο στην εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση, όσο και στην τεχνολογία.
Το αμιγώς ηλεκτρικό, compact SUV (C-SUV) σηματοδοτεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα Modern Solid
Αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας της μάρκας με την ισχυρή παρουσία του στην κατηγορία των αστικών SUV
Συνδυάζει ισχύ, άνεση, χαμηλή κατανάλωση και καινοτομία για να καλύψει όλες τις οδηγικές σας ανάγκες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.