- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η Μίκα Σύμπουρα γράφει ιστορίες με διαφορετικό τέλος και προσπαθεί να εξηγήσει ένα παράξενο όνειρο.
Είμαι όρθια με τα μάτια καρφωμένα στη θάλασσα. Επιτέλους έφτασα! Σκύβω και πλένω την ντομάτα στο νερό και ξεδιψάω από τον χυμό της. Μετά χάνομαι στον εαυτό μου. Φοράω ένα πορτοκαλί ολόσωμο μαγιό και είμαι ξυπόλητη. Ήρθε όμως η ώρα να γυρίσω πίσω. Ποιον δρόμο άραγε πρέπει να ακολουθήσω; Δεν ήμουν σίγουρη. Αποφασίζω να γυρίσω από διαφορετικό δρόμο από αυτόν που είχα έρθει, ίσως για να παρατείνω τη βόλτα με τον εαυτό μου. Είμαι έξι ετών και ο προσανατολισμός δεν είναι από τα πιο δυνατά μου σημεία. Πίσω στην πρόχειρη κατασκήνωση οι γονείς μου και τα αδέλφια μου είχαν ήδη αρχίσει να με ψάχνουν. Περπατούσα μέσα στο πευκοδάσος προσπαθώντας να εντοπίσω το μπλε αυτοκίνητο Zephyr Ford που ήξερα ότι έχουμε. Ήμουνα σίγουρη ότι θα το βρω, όμως κάθε φορά που πλησίαζα ένα λάθος αυτοκίνητο τόσο πιο πολύ απομακρυνόμουν από το σωστό. Η αποτυχία ήταν έκπληξη για μένα και δεν άργησα να βάλω τα κλάματα. Η αγωνία μου κορυφώνεται. Τώρα ξέρω ότι δεν μπορώ να βασιστώ μόνο στον εαυτό μου και άρρητα καλώ σε βοήθεια. Δεν μπορώ να πάρω ανάσα και ξυπνάω.
Είμαι στο σπίτι μου αρκετές δεκαετίες αργότερα. Στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι βλέπω ένα μενταγιόν αγορασμένο από ένα πλανόδιο καλλιτέχνη σε πανηγύρι που είχα πάει αποβραδίς. Ήταν μια συρματένια χάλκινη φωλιά που είχε ένα άσπρο μαργαριταρένιο αυγό στρογγυλοκαθισμένο στη μέση της φωλιάς. Ένα μικρότερο και μαύρο αυγό ήταν στην άκρη της φωλιάς έτοιμο να πέσει. Ένα μικρό χαρτάκι που συνόδευε το κόσμημα εξηγούσε τον συμβολισμό.
Και κατάλαβα ότι ίσως στο όνειρο ήμουν το μαύρο αυγό που ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τελικά, το να ντύνουμε τα κατοικίδιά μας είναι πολυτέλεια, ανάγκη ή ελασφρότητα που έγινε τρεντ;
Αποθεωτικά σχόλια από τους χρήστες της πλατφόρμας
Οι διατροφικές ανάγκες δεν είναι σταθερές, αλλά εξελίσσονται με τα χρόνια
Η ισχυρότερη ηλιακή ακτινοβολιακή καταιγίδα από το 2003 προκαλεί ανησυχία για δορυφόρους, πτήσεις και GPS
Πώς είναι να μεγαλώνεις και να ζεις στην Ελλάδα και πώς νιώθει μια Ιρανή για τις δραματικές εξελίξεις στο Ιράν
Μιλήσαμε με τον Σταύρο Ιωαννίδη για την αποστολή στο Νεπάλ με την ομάδα του ΣΚΑΪ, και τη σειρά ντοκιμαντέρ Prime Time, που θα προβληθεί σήμερα, Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στις 00.15
Kαι αυτό αλλάζει όσα ξέραμε για τον ιό
Νέο εστιατόριο στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης, «ριζοσπαστικό» και νόστιμο
Σε αυτή την περίπτωση η προσέγγιση είναι πλήρως εξατομικευμένη
Τι λένε οι ειδικοί για τις βιταμίνες σε μορφή καραμέλας ζελέ
Τα πράγματα ίσως να είναι λίγο πιο περίπλοκα από ότι νομίζουμε
Κάποιοι είδαν beef με τους συμπρωταγωνιστές του - Ο πραγματικός λόγος
Τα φυτικά εκχυλίσματα και ιχνοστοιχεία που βοηθούν
Τι δείχνουν τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα
Επένδυση της εταιρείας για την ευημερία των ανθρώπων της
Αν γνώριζαμε τι πραγματικά «ζει» στις κάλτσες μας έπειτα από μία μόνο ημέρα χρήσης, θα διστάζαμε να τις ξαναφορέσουμε
Ποιος είναι ο στόχος της πρωτοβουλίας της παράταξης Μπακογιάννη
Οι ορμόνες επηρεάζουν σχεδόν όλες τις λειτουργίες του σώματος, από το δέρμα μέχρι την πέψη και τη διάθεση
Τα στοιχεία προέρχονται από την τελευταία μελέτη (Ιανουάριος 2026) του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ)
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.