Ελλαδα

Πάτρα 3 παιδιά: Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση (βίντεο)

Η αδελφή της μητέρας υποστηρίζει ότι ο θάνατος προήλθε από γενετικό πρόβλημα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χεράκια παιδιού σε παιχνίδι παιδικής χαράς
Παιδί © Unsplash / Ana Klipper

Πάτρα 3 παιδιά - Εξελίξεις στην υπόθεση: Τι υποστηρίζει η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου - Η θέση Κούγια και η μεταφορά των οργάνων της Ίριδας από τον πατέρα.

Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην υπόθεση της Πάτρα και την έρευνα για τα 3 παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη, που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε περίπου 2,5 χρόνια. Οι αρχές περιμένουν τα ευρήματα των ιατροδικαστών για τον θάνατο του πρώτου παιδιού της οικογένειας, που πέθανε τον περασμένο Ιανουάριο, σε ηλικία 9 ετών. Στο φως της δημοσιότητας έρχονται τις τελευταίες ημέρες στοιχεία για τη συμπεριφορά της μητέρας, τη σχέση της με τον σύζυγό της, αλλά και τις διαδικασίες στις οποίες προχώρησαν οι γιατροί για να σώσουν το μικρό κορίτσι που είχε αποκτήσει τετραπληγία μετά από σοβαρό επεισόδιο ανακοπής καρδιάς. 

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι είναι θέμα ημερών η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, τη στιγμή που το Ανθρωποκτονιών της Αθήνας έχει στα χέρια του καταθέσεις. 

«Θα πάμε προς έκδοση εντάλματος σύλληψης μέσα στις επόμενες μέρες. Μετ’ επιτάσεως διαρρέεται ότι το Ανθρωποκτονιών έχει προχωρήσει πολύ πιο μπροστά από τους ιατροδικαστές, ενδέχεται και να μην περιμένει τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, έχει φτάσει σε ακλόνητο συμπέρασμα που του παρέχει τη δυνατότητα να ζητήσει την έκδοση εντάλματος» είπε σήμερα ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Γιώργος Αναστασόπουλος. 

Πάτρα 3 παιδιά-Εξελίξεις: Τι λέει η θεία των κοριτσιών και αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειας όταν η μόλις 6 μηνών Ίριδα βρέθηκε νεκρή στην κούνια. Μάλιστα, είναι εκείνη που εντόπισε το μωρό χωρίς σφυγμό.

Σε δηλώσεις της στην τοπική ιστοσελίδα flamis.gr υποστήριξε: «Εμείς πιστεύουμε πως ο θάνατος των παιδιών προήλθε από γενετικό πρόβλημα. Δεν κατηγορούμε γιατρούς και δεν κάνουμε λόγο για ιατρικό λάθος». 

Πάτρα 3 παιδιά-Εξελίξεις: Ο πατέρας μετέφερε τα όργανα της Ίριδας σε παθολογοανατόμο στα Ιωάννινα

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Αθήνας, Νίκος Καρακούκης, επιβεβαίωσε την είδηση ότι ο πατέρας της μικρής Ίριδας, Μάνος Δασκαλάκης, ήταν εκείνος που μετέφερε τα όργανα του κοριτσιού σε παθολογοανατόμο στα Ιωάννινα, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου του παιδιού. 

Σύμφωνα με ρεπόρτερ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», οι αρμόδιες αρχές έδωσαν στον πατέρα έναν κουβά με τον οποίο μεταφέρονται τα όργανα, μέσα στον οποίο υπήρχε ο εγκέφαλος και άλλα όργανα. 

Πάτρα | Ο πατέρας μετέφερε μόνος του τα όργανα της Ίριδας σε ιατροδικαστή

Πάτρα | Ο Νίκος Καρακούκης ξεκαθαρίζει για την μεταφορά των οργάνων της Ίριδας από τον πατέρα της

Πάτρα 3 παιδιά - Εξελίξεις | Κούγιας: «Δεν βλέπω εμπλοκή της μητέρας»

Ο ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, παραμένει στη θέση ότι δεν βλέπει εμπλοκή της μητέρας στην υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα. 

«Εγώ δεν έχω στα χέρια μου τη δικογραφία και έχω μάθει να λειτουργώ διαδικαστικά. Δεν θέλω να εκφράσω μία άποψη που μπορεί τελικά να διαψευστεί από το περιεχόμενο της δικογραφίας. Ενστικτωδώς, και το τονίζω αυτό, αλλά και από όσα ακούω γενικά, βλέπω να μην υπάρχει κάποιο αδιάσειστο στοιχείο που να στοιχειοθετεί αδίκημα, εις βάρος της μητέρας» ανέφερε σε δηλώσεις του στο thebest.gr και πρόσθεσε:

«Ακόμη όμως και αν έχουμε να κάνουμε με έναν ασφυκτικό θάνατο, όπως αφήνουν κάποιοι να εννοηθεί, αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει και εμπλοκή της μητέρας. Για να καταλήξουμε σε εμπλοκή της χρειάζονται μάρτυρες, DNA, αποτυπώματα, ομολογία. Δεν βλέπω κάτι αυτή τη στιγμή που να εμπλέκει τη μητέρα παρόλο που συντηρείται αυτή η εικόνα από ανεύθυνους δημοσιογράφους που δεν γνωρίζουν νομικά και τους ενδιαφέρει μόνο να κρατήσουν το θέμα στην επικαιρότητα. Και το έχω δει πολλές φορές αυτό στην καριέρα μου. Όταν όμως έρχονται οι δικαστικές αποφάσεις που τους διαψεύδουν, βασίζονται στο ότι ο κόσμος ξεχνά τις ανοησίες που έλεγαν πριν» καταλήγει ο κ. Κούγιας.

 

Πάτρα 3 παιδιά - Εξελίξεις: Τα κοινά ευρήματα σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων

Για τους θανάτους των τριών μικρών παιδιών στην Πάτρα μίλησε στον ΣΚΑΪ, o πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων

Όπως τόνισε, τα ευρήματα από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις του τρίτου παιδιού, της 9χρονης Τζωρτζίνας, θα «ξεκλειδώσουν» την υπόθεση σημειώνοντας ότι οι θάνατοι των δύο πρώτα κοριτσιών έχουν πολλά κοινά σημεία που συνδέονται με την έλλειψη οξυγόνου.  

«Πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, τοξικολογικών και ιστολογικών, από το τρίτο παιδί. Η ιατροδικαστική διερεύνηση βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Εκτιμώ ότι ο έμπειρος ιατροδικαστής, όταν λάβει αυτά τα αποτελέσματα θα δώσει στους αρμόδιους φορείς, στο Ανθρωποκτονιών που έχει επιληφθεί της υπόθεσης, μια πρώτη εκτίμηση αιτίας θανάτου και στη συνέχεια, μέσα σε 10 μέρες, θα έχει ολοκληρώσει την έκθεσή του», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Όσον αφορά στα ευρήματα από το πρώτο παιδί, ο κ. Λέων εξήγησε ότι ήταν σωστά, ωστόσο δεν ταιριάζουν με την αιτία θανάτου. «Οι συνάδελφοί μου κάνουν μια πολύ θαρραλέα προσπάθεια, γιατί εντόπισαν ότι η αιτία θανάτου έχει ένα σημαντικό πρόβλημα, το οποίο δεν ταιριάζει ούτε με τι ιατρικό ιστορικό ούτε με τα ευρήματα και δημιούργησαν μια επιτροπή που καλείται να επαναξιολογήσει όλα τα ευρήματα -που ξαναλέω είναι σωστά- και να δώσει τις νέες αιτίες θανάτου με βάση αυτά τα ευρήματα και βέβαια τα νέα δεδομένα που δεν υπήρχαν όταν έγινε η νεκροτομή», επισήμανε. 

Ερωτηθείς αν μπορεί τα αίτια θανάτου των δύο πρώτων παιδιών που πέθαναν είναι κοινά, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, σημείωσε ότι από ό,τι δείχνουν οι δύο πρώτες εκθέσεις, υπάρχουν πολλά κοινά σημεία.

«Χαρακτηριστικά σας λέω έχουμε κυάνωση ονύχων, έντονο πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση, τραύματα στα έξω στόμια των αεροφόρων οδών, στη μύτη στο ένα παιδί, στο στόμα στο άλλο παιδί, κι έχουμε και δύο ευρήματα, ξεχωριστά μεν, τα οποία όμως παραπέμπουν στο ίδιο, δηλαδή κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων στο πρώτο παιδί και στο δεύτερο αλλοιώσεις ως υποξυγοναιμία στον εγκέφαλο. Είναι συμβατά ευρήματα με έλλειψη οξυγόνου», εξήγησε. Πρόσθεσε δε ότι το τρίτο παιδί θα ξεκλειδώσει την όλη υπόθεση με τα βασικά σενάρια να είναι δύο: Είτε εγκληματική ενέργεια είτε κάτι πολύ σπάνιο παθολογικό. «Αν στο τρίτο παιδί απαντηθεί αυτό το ερώτημα, και στα άλλα δύο παιδιά θα λυθεί η όποια άλλη εκδοχή», κατέληξε. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ