Ελλαδα

Θάνατος παιδιών - Πάτρα: Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση

Πληροφορίες για ουσία σε αυξημένα επίπεδα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χεράκια παιδιού σε παιχνίδι παιδικής χαράς
Παιδί © Unsplash / Ana Klipper

Πάτρα 3 παιδιά: Οι τελευταίες πληροφορίες για την υπόθεση με τα νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη - Δημοσιεύματα για ουσία σε αυξημένα επίπεδα

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι μπαίνει η υπόθεση με τα 3 νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ουσία σε αυξημένα επίπεδα φέρεται ότι εντοπίστηκε στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας, που πέθανε πριν από δύο μήνες. Πλέον έχει αποκλειστεί το γονιδιακό πρόβλημα.

Σύμφωνα με το pelop.gr και την ΕΡΤ, οι τοξικολογικές δείχνουν νοσοκομειακή ουσία ως εύρημα. Πρόκειται για την ένδειξη τροπονίνη, η οποία είναι ουσία της καρδιάς, που αν και έπρεπε να ήταν έως 15, εμφανίζεται στο…485! Σύμφωνα με τους ειδικούς που παρακολουθούν στενά την υπόθεση, πρέπει να γίνει μια εξέταση ως προς τη δοσολογία, ώστε να φανεί αν είναι στα θεραπευτικά όρια ή αν είναι σε όρια τοξικά. 

Σε κομβικό σημείο οι έρευνες για τον θάνατο των 3 αδελφών από την Πάτρα | 30/03/2022 | ΕΡΤ

 

 

Πάτρα 3 παιδιά - Γρηγόρης Λέων: «Έγκλημα με αιτίες θανάτου παθολογικές δεν μπορεί να υπάρξει»

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την υπόθεση με τα 3 νεκρά παιδιά στην Πάτρα και αναφέρθηκε στις ενδείξεις που προκύπτουν σε περιστατικά ασφυκτικού θανάτου.

«Στα περιστατικά ασφυκτικού θανάτου, ουσιαστικά μιλάμε για απόφραξη του στόματος και της μύτης. Στους ενήλικες είναι σχεδόν βέβαιο να έχουμε σημάδια πάλης. Στα παιδιά είναι πολύ σπάνιο να βρούμε τραύματα, γιατί τα παιδιά είναι μικρόσωμα σε σχέση με έναν ενήλικα. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε το ευτύχημα το οποίο πρέπει να συνεκτιμηθεί, ότι έχουμε τραύματα, μικρά έστω, στη μύτη και στο στόμα. Η σημασία δεν είναι το μέγεθος του τραύματος, σημασία έχει ότι, έχουμε τραύματα στα δύο έξω στόμια των αεροφόρων οδών. Θα μπορούσε να είναι συμβατά με το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου», ανέφερε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων και πρόσθεσε:

«Στα 2 πρώτα παιδιά έχει επανελεγχθεί για να αλλάξει η αιτία θανάτου του πρώτου παιδιού, δεν μπορεί να είναι ηπατική ανεπάρκεια, είναι λανθασμένη η αιτία θανάτου. Στο δεύτερο περιστατικό, έχουμε εκκωφαντικά ευρήματα, για παράδειγμα οι αλλοιώσεις στον πνεύμονα που συνάδουν στον ασφυκτικό θάνατο. Το ίδιο εξετάζεται και για το 3ο παιδί, εάν ο θάνατος ήταν από παθολογικά αίτια, θα είχε ήδη κλείσει η υπόθεση», συμπλήρωσε ο κ. Λέων.

«Το μείζον είναι να λυθεί η υπόθεση. Έγκλημα με αιτίες θανάτου παθολογικές δεν μπορεί να υπάρξει. Πρέπει να προηγηθεί η επανεκτίμηση των αιτιών θανάτου των δύο πρώτων εκθέσεων και έπειτα, η αστυνομία θα προχωρήσει την υπόθεση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στη δεύτερη υπόθεση, η αιτία θανάτου είναι το πνευμονικό οίδημα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Πάτρα 3 παιδιά - Καλλιακμάνης: Η Αστυνομία πάει βήμα - βήμα

«Είναι σημαντικό να δούμε τί λένε οι ιατροδικαστές. Οι ιατροδικαστές βγάζουν την αιτία θανάτου και εάν είναι από παθολογικά αίτια, η αστυνομία παίρνει 2-3 καταθέσεις από τους γονείς και από τους αυτόπτες μάρτυρες την ώρα του θανάτου και μετά εάν δεν υπάρχει κάτι που να οδηγεί στο έγκλημα, κλείνει η υπόθεση. Αυτό έγινε στα 2 πρώτα περιστατικά. Η αστυνομία δεν κωλυσιεργεί, πάει βήμα-βήμα», σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

 

 

Πάτρα 3 παιδιά: Τι έδειξε ο γονιδιακός έλεγχος

Μιλώντας για την υπόθεση με τα 3 νεκρά παιδιά στην Πάτρα, ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι ο γονιδιακός έλεγχος δεν έδειξε κάποιο κληρονομικό νόσημα.

Όπως ειπώθηκε, περίπου 1.000 γονίδια μπήκαν στο μικροσκόπιο των επιστημόνων. Μεταξύ άλλων εξετάστηκαν γονίδια, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στην καρδιά. Η έρευνα έγινε σε δύο στάδια. Αρχικά μελετήθηκαν 190 γονίδια και στη συνέχεια άλλα 800.

Υπενθυμίζεται ότι για τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα ο Θανάσης Κατερινόπουλος ξεκαθάρισε ότι «η υπόθεση έχει πολύ δρόμο ακόμα».

Για την υπόθεση που αφορά στον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα τοποθετήθηκε στην τηλεόραση του Mega και ο παθολόγος - κλινικός φαρμακολόγος. Αναστάσιος Σπαντιδέας. Ειδικότερα, μίλησε για φάρμακα που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας στον ανθρώπινο οργανισμό.

Υπενθυμίζεται ότι η νεκροψία - νεκροτομή και οι ιστολογικές εξετάσεις στην Τζωρτζίνα, το τρίτο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη, έχουν ολοκληρωθεί. Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στις τοξικολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται την Πέμπτη. «Από τη στιγμή που κάποιος γιατρός δεν του χορήγησε κάποιο φάρμακο, το οποίο δεν θα αποσκοπούσε στον θάνατο αλλά στη θεραπεία, το να χορηγηθεί εξωγενώς από κάποιο τρίτο άτομο κάποιο φάρμακο που να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του ατόμου, μπορεί να γίνει» ξεκαθάρισε ο κ. Σπαντιδέας για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα της οικογένειας Δασκαλάκη. Και πρόσθεσε: «Αλλά και πάλι θα ήταν ανιχνεύσιμο άμεσα στις εξετάσεις που γίνονται στα τοξικολογικά εργαστήρια».

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ