Ελλαδα

Θάνατος παιδιών - Πάτρα: «Την Πέμπτη το πόρισμα για την Τζωρτζίνα»

Οι δηλώσεις του ιατροδικαστή, Σωκράτη Τσαντίρη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χεράκια παιδιού σε παιχνίδι παιδικής χαράς
Παιδί © Unsplash / Ana Klipper

Πάτρα 3 παιδιά: Πότε θα βγει το πόρισμα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας - Η εικόνα που έχει η Αστυνομία για την υπόθεση

Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην υπόθεση με τα 3 νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης, δήλωσε ότι την Πέμπτη αναμένεται το πόρισμα για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, του τρίτου παιδιού που έχασε η οικογένεια Δασκαλάκη

«Προφανώς ο θάνατος οφείλεται ή σε ένα κοινό παθολογικό αίτιο που μπορεί να μην έχει εντοπιστεί, αν και είναι εξαιρετικά σπάνιο ή σε εγκληματική ενέργεια», ανέφερε ο ιατροδικαστής σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ. 

Επιπλέον, ερωτηθείς αν στις προηγούμενες ιατροδικαστικές έρευνες έγιναν λάθη, επισήμανε ότι «μπορεί να έγινε λάθος σε μια εκτίμηση ή σε ένα συμπέρασμα. Και για αυτό δίνεται και η δυνατότητα να ξαναεργαστούν οι ιατροδικαστές. Στην οικογένεια υπάρχουν 2 θάνατοι και στο τρίτο παιδί, μια ανακοπή κι ένας θάνατος. Ο ιατροδικαστής με την έκθεσή του θα δώσει τα ευρήματα, τα οποία θα αποτελέσουν πειστήρια, σε σχέση με τον θάνατο του τρίτου παιδιού». 

Πάτρα 3 παιδιά - Μαυροειδάκος: «Οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει τι έχει συμβεί»

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, υπογράμμισε ότι η αστυνομία έχει καταλήξει στο τι έχει συμβεί. 

«Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση είναι πάρα πολύ έμπειροι και μπορούν ακόμα και χωρίς επιστημονικά ευρήματα να σκιαγραφήσουν και να δουν και οι ίδιοι από την εμπειρία τους αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια ή είναι από παθολογικά αίτια. Είμαι πεπεισμένος ότι από την έρευνα που έχουν κάνει και τις καταθέσεις που έχουν πάρει, ότι έχουν καταλήξει στο τι έχει συμβεί», δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται οφείλεται στο γεγονός ότι περιμένουν και τα επιστημονικά δεδομένα. 

Πάτρα 3 παιδιά - Γρηγόρης Λέων: Η νέα ανάρτηση που «δείχνει» πνιγμό

Σε ακόμη μια ανάρτηση για την υπόθεση θανάτου των παιδιών στην Πάτρα προχώρησε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, προτού βγει το τελικό πόρισμα. Στο τελευταίο του tweet ο ιατροδικαστής γράφει τα εξής: «Εύρημα στην πρώτη υπόθεση: Δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα. Εύρημα στη δεύτερη υπόθεση: μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου».

Ακριβώς κάτω από την ανάρτηση παραθέτει σχετική βιβλιογραφία στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η «πνιγμονή από απόφραξη των αναπνευστικών στομίων περιλαμβάνει κατά κανόνα σχεδον περιστατικά ανθρωποκτονίας. Πιο συχνά είναι αιτία σε παιδοκτονίες και λιγότερο παρατηρείται σε ανθρωποκτονίες ενηλίκων».

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις  

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ