Ελλαδα

Πάτρα 3 παιδιά-Καλλιακμάνης: Περιμένουμε πορίσματα ιατροδικαστών

«Έχουμε το ευτύχημα να έχουμε ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό από την ίδια τη μάνα», αναφέρει ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χέρια παιδιού σε παιχνίδι με κύβους
Παιδί - παιχνίδι © Unsplash / Markus Spiske

Πάτρα 3 παιδιά: Τι υποστηρίζει ο Γιώργος Καλλιακμάνης για τις εξελίξεις στην υπόθεση - Το πόρισμα και οι πληροφορίες για τις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας.

Εξελίξεις στην υπόθεση με τα 3 νεκρά παιδιά στην Πάτρα αναμένονται με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας, αλλά και των πορισμάτων των ιατροδικαστών που μελετούν την υπόθεση θανάτου του κοριτσιού.

Τις τελευταίες ημέρες διακινούνται πληροφορίες για έτοιμα εντάλματα σύλληψης για τον θάνατο των τριών παιδιών που δεν επιβεβαιώνονται, καθώς ακόμη δεν υπάρχει κατηγορούμενος ή κατηγορούμενοι. Οι διαδικασίες συνεχίζονται από το Ανθρωποκτονιών της Αθήνας, με 70 άτομα, γιατρούς και νοσηλευτές, να καλούνται να καταθέσουν.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιονατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, εξήγησε στον ΣΚΑΪ ότι από τους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν σε επίπεδο προανάκρισης, θα φανεί αν υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν στον παθολογικό θάνατο ή από αμέλεια ή με πρόθεση εγκληματικής ενέργειας. «Θα πρέπει να περιμένουμε τα τελικά πορίσματα και την προανάκριση, εκτός αν έρθει κάποιος και ομολογήσει και πει “εγώ το έκανα”». 

Πάτρα 3 παιδιά - Λέων: Από τις δηλώσεις των γονιών προκύπτει το ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου


Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, σημείωσε ότι «οι ιατροδικαστές δεν αποφασίζουμε ούτε σαν Πυθίες, ούτε σαν ντετέκτιβ. Για τους δύο πρώτους θανάτους οι ίδιοι γονείς έχουν φροντίσει να δώσουν όλα τα επιστημονικά δεδομένα στη δημοσιότητα και αυτά κρίναμε. Με αυτά προκύπτει ότι ένα σημαντικό ενδεχόμενο για το τι έχει συμβεί σε αυτά τα παιδιά είναι το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου, το οποίο σημαίνει αποστέρηση οξυγόνου». 

Ο κ. Λέων είπε ότι πρέπει να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στον ιατρικό φάκελο του πρώτου παιδιού τονίζοντας ότι «έχουμε το ευτύχημα να έχουμε ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό από την ίδια τη μάνα. Μέσα στην αγωνία της και τις συνεντεύξεις της έχει περιγράψει ακριβώς τη στιγμή του θανάτου των παιδιών της». 

Τα επιστημονικά στοιχεία θα απαντήσουν για τα τρία παιδάκια της Πάτρας | Καλημέρα | 26/03/2022

Πάτρα 3 παιδιά: «Στο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας»

Σύμφωνα με την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη, οι τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες διενεργήθηκαν στο πιο σύγχρονο και εξοπλισμένο πανεπιστημιακό εργαστήριο που διαθέτει η χώρα, όχι μόνο έχουν ολοκληρωθεί, αλλά έχουν παραδοθεί στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Στις εξετάσεις αυτές φαίνεται ότι περιλαμβάνεται ένα ορατό αποτέλεσμα που από μόνο του είναι ικανό να ξεκλειδώσει την υπόθεση χωρίς να συνδυαστεί με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών.

Πληροφορίες της εκπομπής αναφέρουν ότι η υπόθεση βρίσκεται στην τελική ευθεία και θα έχουμε άμεσα αποτελέσματα. 

Πάτρα: «Η Ρούλα είχε τραυματικές εμπειρίες από μικρή…» | Greek Tv

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις     

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ