Ελλαδα

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τρεις ύποπτοι στο «κάδρο»

Άμεσα εξελίξεις στην υπόθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα
Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα - ΑΡΧΕΙΟ © Pixabay

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τρία άτομα βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών.

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, με την τελική διαλεύκανσή της να είναι πλέον θέμα χρόνου, καθώς ολοκληρώνεται η συλλογή των στοιχείων. Τρία πρόσωπα φέρονται να είναι στο «κάδρο» από τις Αρχές.

Μπορεί πολλοί να προεξοφλούν την σύλληψη των γονέων των κοριτσιών και να βάζουν στο «κάδρο» των ευθυνών ακόμα και τη νονά της 9χρονης Τζωρτζίνας, όμως, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και το pelop.gr, οι δύο Ιατροδικαστικές Εκθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών (Μαλένας και Ιριδας), όπως διαρρέει από πηγές, είναι τόσο ξεκάθαρες που ο πιθανός «ένοχος» (αν υπάρχει βέβαια ένοχος)… μπορεί να κοιμάται ήσυχος.

Και οι δύο εκθέσεις φαίνεται ν’ αποδίδουν τους θανάτους σε καθαρά παθολογικά αίτια και να μην αφήνουν το παραμικρό «υπονοούμενο» για εγκληματική ενέργεια.

Οσον αφορά στην ιατροδικαστική έκθεση του κ. Μπουζιάνη για τη μικρή Τζωρτζίνα, εξακολουθεί να βρίσκεται υπό «διερεύνηση» από την άτυπη Επιτροπή Ιατροδικαστών.

Αν αυτή αλλάξει και «φύγει» η φράση, «αδιευκρίνιστη αιτία θανάτου», τότε ενδεχομένως θα μπορούμε να μιλάμε για «υποψία εγκληματικής ενέργειας».

Εκτός κι αν το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής θεωρήσει πως δεν έχει «ανάγκη» να «συμπληρώσει» τον φάκελό του με την άποψη της Επιτροπής, κάτι που δεν είναι εύκολο να δικαιολογηθεί.

Οπως είναι γνωστό, για την υπόθεση έχουν αρχίσει να καταθέτουν γιατροί και νοσηλευτές, αλλά μόνο από την Αθήνα, που φαίνεται να επέμειναν στο ότι, η δεύτερη ανακοπή που ήταν και η τελευταία για την 9χρονη στις 29 Ιανουαρίου 2022 δεν δικαιολογείται, αφού μία ώρα πριν αφήσει την τελευταία της πνοή είχε εξεταστεί ενδελεχώς.

Οπως ανέφεραν οι γιατροί, το παιδί βάσει των εξετάσεων θα μπορούσε να παρουσιάσει μία μικρή κρίση λόγω εγκεφαλοπάθειας, αλλά δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση η ανακοπή.

Πάτρα 3 παιδιά - Λέων: «Πρέπει να βρεθεί ο λόγος που τα παιδιά στερούνταν οξυγόνο»

Ο πρόεδρος των ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων, μίλησε χθες στην εκπομπή «Live News» για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη και υπογράμμισε ότι «πρέπει να βρεθεί ο λόγος που τα παιδιά στερούνταν οξυγόνο». 

«Η μητέρα κάνοντας δηλώσεις, δίνοντας συνεντεύξεις, περιγράφοντας τα τελευταία λεπτά, μέχρι τον θάνατο των τριών παιδιών, βοήθησε και εμένα και τους συναδέρφους» δήλωσε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων και πρόσθεσε: «Στην προκειμένη υπόθεση το γεγονός πως υπάρχει περιγραφή των τελευταίων στιγμών των παιδιών από τον μοναδικό άνθρωπο που ήταν δίπλα τους, εκείνες τις στιγμές, μας δίνει μία ξακάθαρη εικόνα».

Ο κ. Λέων σημείωσε ότι από τις τελευταίες συνεντεύξεις της μητέρας των κοριτσιών γίνεται ξεκάθαρο πως βλέπουμε μία μητέρα να αγωνιά που τα παιδιά της στερούνται οξυγόνο και ήταν ένα από τα δεδομένα που λήφθηκαν υπόψιν των ιατροδικαστών. «Σε μία κατάσταση ηπατικής ανεπάρκειας, βλέπουμε ένα παιδί να κιτρινίζει, να παθαίνει ίκτερο, να υποφέρει, σίγουρα όχι, όμως να στερείται οξυγόνο» είπε ο κ. Λέων.

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: «Θα μου πει κι εμένα κάποιος τι έκανα;»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε διάστημα τριών ετών, μιλά στην εφημερίδα, «Πελοπόννησος», και για άλλη μια φορά αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της. «Θα μου πει και μένα κάποιος τι έκανα; Κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι έκανα κακό στα παιδιά μου θα μου πουν πώς και πότε; Ποτέ μα ποτέ. Αυτή είναι η αλήθεια. Τι να μου πουν;».

Σε σχέση με όσα λέγονται και την καθημερινή και πολλαπλή ενασχόληση των δημοσιογράφων, ιατρών, αστυνομικών, «μαρτύρων» και ιατροδικαστών είπε: «Θα έλεγα… σταματήστε το θέμα. Σταματήστε. Έχετε άδικο. Θα το δείτε στην πορεία ότι έχετε άδικο. Μέχρι τότε θα έχετε πάρει τη ζωή μου στα χέρια σας. Αυτό θα έλεγα. Έχω ήδη το κακό των τριών θανάτων στο σπίτι μου. Μου έχετε κάνει και άλλο κακό. Θα μου κάνετε και άλλο, κι άλλο κακό και μετά… πού θα απολογηθείτε; Λέτε, λέτε, λέτε, και κανείς δεν με ζει. Κανένας δεν με έχει ζήσει».

Τέλος έκανε και δήλωση για όσα γράφονται ότι ήταν «ψυχρή» σε διάφορες «φάσεις» της ζωής της που είχαν σχέση με τα παιδιά, δήλωσε: «Τι πάει να πει ψυχρή; Δηλαδή άμα έβγαινα και έκλαιγα θα έλεγαν … α κλαίει και το χει κάνει και κλαίει για να την λυπηθούμε. Μα όταν πάω να υπερασπισθώ την αλήθεια δεν θα την υπερασπισθώ με κλάμα, αλλά με τη δύναμη που έχω. Για να βγει ότι δεν είμαι η μάνα των παιδιών που προσπαθούν να εμφανίσουν. Και τα παιδιά μου δεν είχαν τέτοιους γονείς όπως κάποιοι θέλουν να παρουσιάζουν. Αυτό θα υπερασπισθώ».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ