Ελλαδα

Πάτρα 3 παιδιά-Μαρακάκης: Αρχίσαν να παντρεύονται οι πληροφορίες

«Βρισκόμαστε σε ένα στάδιο όπου όλοι πρέπει να δείξουμε υπομονή και διακριτικότητα», είπε ο κ. Μαρακάκης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδικές κατασκηνώσεις
Παιδική χαρά - Κούνια © Pixabay / laterjay

Πάτρα 3 παιδιά - Εξελίξεις: Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για την υπόθεση & τις πληροφορίες που έχουν οι αρχές

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι μπαίνει η υπόθεση στην Πάτρα με τα τρία νεκρά παιδιά και, σύμφωνα με τον δικηγόρο, Γιάννη Μαρακάκη, οι αρχές έχουν αρχίσει ήδη να παντρεύουν τις πληροφορίες για τον θάνατο των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας.

«Ήδη έχει αρχίσει να παντρεύονται οι πληροφορίες και σύντομα θα κληθεί το στενό περιβάλλον των παιδιών να δώσει εξηγήσεις ή να οδηγηθούμε σε εντάλματα. Αντίστοιχη υπόθεση υπήρξε στη Γερμανία, η οποία έχει αξιολογηθεί για τον τρόπο με τον οποίο οδηγήθηκαν στο θάνατο τα ανήλικα παιδιά μιας οικογένειας», είπε στην ΕΡΤ ο κ. Μαρακάκης και πρόσθεσε σχετικά με το διαδικαστικό ότι η αστυνομία και το Ανθρωποκτονιών, εφόσον έχουν εμπλακεί, θεωρούν ότι έχει υπάρξει πιθανότατα εξωγενής παρέμβαση. 

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα στάδιο όπου όλοι πρέπει να δείξουμε υπομονή και διακριτικότητα. Θα έπρεπε να έχουμε αποτελέσματα από την πλευρά των Αρχών, λίγο γρηγορότερα καθώς συντηρείται ψηλά ως θέμα και έτσι έρχεται διαστρεβλωμένο υλικό που αφορά ζητήματα, συμπεριφορές παλαιότερες που δημιουργούν μια καφενειακή διάθεση», είπε ο Γιάννης Μαρακάκης.

Μαρακάκης και Καλλιακμάνης για την υπόθεση του θανάτου των 3 κοριτσιών στην Πάτρα | 23/3/22 | ΕΡΤ

 

 

Πάτρα 3 παιδιά - Λέων: «Πρέπει να βρεθεί ο λόγος που τα παιδιά στερούνταν οξυγόνο»

Ο πρόεδρος των ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων, μίλησε σήμερα (23/3) εκπομπή «Live News» για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη και υπογράμμισε ότι «πρέπει να βρεθεί ο λόγος που τα παιδιά στερούνταν οξυγόνο». 

«Η μητέρα κάνοντας δηλώσεις, δίνοντας συνεντεύξεις, περιγράφοντας τα τελευταία λεπτά, μέχρι τον θάνατο των τριών παιδιών, βοήθησε και εμένα και τους συναδέρφους» δήλωσε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων και πρόσθεσε: «Στην προκειμένη υπόθεση το γεγονός πως υπάρχει περιγραφή των τελευταίων στιγμών των παιδιών από τον μοναδικό άνθρωπο που ήταν δίπλα τους, εκείνες τις στιγμές, μας δίνει μία ξακάθαρη εικόνα».

Ο κ. Λέων σημείωσε ότι από τις τελευταίες συνεντεύξεις της μητέρας των κοριτσιών γίνεται ξεκάθαρο πως βλέπουμε μία μητέρα να αγωνιά που τα παιδιά της στερούνται οξυγόνο και ήταν ένα από τα δεδομένα που λήφθηκαν υπόψιν των ιατροδικαστών. «Σε μία κατάσταση ηπατικής ανεπάρκειας, βλέπουμε ένα παιδί να κιτρινίζει, να παθαίνει ίκτερο, να υποφέρει, σίγουρα όχι, όμως να στερείται οξυγόνο» είπε ο κ. Λέων.

 

 

 

Πάτρα 3 παιδιά - Ρούλα Πισπιρίγκου: «Θα μου πει κι εμένα κάποιος τι έκανα;»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε διάστημα τριών ετών, μιλά στην εφημερίδα, «Πελοπόννησος», και για άλλη μια φορά αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της. «Θα μου πει και μένα κάποιος τι έκανα; Κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι έκανα κακό στα παιδιά μου θα μου πουν πώς και πότε; Ποτέ μα ποτέ. Αυτή είναι η αλήθεια. Τι να μου πουν;».

Σε σχέση με όσα λέγονται και την καθημερινή και πολλαπλή ενασχόληση των δημοσιογράφων, ιατρών, αστυνομικών, «μαρτύρων» και ιατροδικαστών είπε: «Θα έλεγα… σταματήστε το θέμα. Σταματήστε. Έχετε άδικο. Θα το δείτε στην πορεία ότι έχετε άδικο. Μέχρι τότε θα έχετε πάρει τη ζωή μου στα χέρια σας. Αυτό θα έλεγα. Έχω ήδη το κακό των τριών θανάτων στο σπίτι μου. Μου έχετε κάνει και άλλο κακό. Θα μου κάνετε και άλλο, κι άλλο κακό και μετά… πού θα απολογηθείτε; Λέτε, λέτε, λέτε, και κανείς δεν με ζει. Κανένας δεν με έχει ζήσει».

Τέλος έκανε και δήλωση για όσα γράφονται ότι ήταν «ψυχρή» σε διάφορες «φάσεις» της ζωής της που είχαν σχέση με τα παιδιά, δήλωσε: «Τι πάει να πει ψυχρή; Δηλαδή άμα έβγαινα και έκλαιγα θα έλεγαν … α κλαίει και το χει κάνει και κλαίει για να την λυπηθούμε. Μα όταν πάω να υπερασπισθώ την αλήθεια δεν θα την υπερασπισθώ με κλάμα, αλλά με τη δύναμη που έχω. Για να βγει ότι δεν είμαι η μάνα των παιδιών που προσπαθούν να εμφανίσουν. Και τα παιδιά μου δεν είχαν τέτοιους γονείς όπως κάποιοι θέλουν να παρουσιάζουν. Αυτό θα υπερασπισθώ».

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ