Ελλαδα

Πάτρα 3 παιδιά: Αποκλείστηκαν τα παθολογικά αίτια σε Μαλένα και Ίριδα

Τι δήλωσε ο ιατροδικαστής Λέων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Τζωρτζίνα, η Ίριδα και η Μαλένα, τα 3 παιδιά στην Πάτρα της οικογένειας Δασκαλάκη που πέθαναν
Η Τζωρτζίνα, η Ίριδα και η Μαλένα, τα 3 παιδιά στην Πάτρα της οικογένειας Δασκαλάκη που πέθαναν © Facebook

Στην Πάτρα, στην υπόθεση με τα 3 νεκρά παιδιά, αποκλείστηκαν τα παθολογικά αίτια σε Μαλένα και Ίριδα.

Για την υπόθεση στην Πάτρα με τα τρία νεκρά παιδιά, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων δήλωσε ότι έχουν αποκλειστεί πλέον τα παθολογικά αίτια για τον θάνατο των δύο άλλων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Τόσο η Μαλένα όσο και η Ίριδα δεν πέθαναν από παθολογικά αίτια, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει φρουρούμενη στη ΓΑΔΑ μετά τη σύλληψή της για παιδοκτονία.

Η 33χρονη μητέρα των παιδιών στην Πάτρα απολογείται τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 μετά την προθεσμία που πήρε. Η κεταμίνη που βρέθηκε σε μεγάλη ποσότητα στην Τζωρτζίνα ήταν το στοιχείο που -σε συνδυασμό με τρεις βασικές καταθέσεις- «έδεσαν» την υπόθεση και οδήγησαν στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου δεν αναλαμβάνει τελικά τη Ρούλα Πισπιρίγκου. «Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης μεταξύ του κ. Ιωάννου και της κ. Πισπιρίγκου σήμερα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, και προ της μελέτης της δικογραφίας, τα μέρη αποφάσισαν από κοινού να μην αναλάβει το Γραφείο μας την υπεράσπιση» είχε ανακοινώσει το δικηγορικό του γραφείο την Πέμπτη (31.03).

Αποκαλύψεις φρίκης: Η κεταμίνη που πρόδωσε το μυστικό - Οι κινήσεις της μητέρας | 31/3/2022 | ΕΡΤ

Λέων για νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τι είπε για Μαλένα και Ίριδα

«Έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια και για τα δύο πρώτα παιδιά» δήλωσε ο Γρηγόρης Λέων, αναφερόμενος στην Ίριδα και τη Μαλένα, υπογραμμίζοντας ότι το ίδιο ισχύει και για την πιθανότητα να υπήρχαν γενετικά αίτια που οδήγησαν στον θάνατο των δύο κοριτσιών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Παρασκευής 1 Απριλίου 2022, ο ιατροδικαστής τόνισε ότι οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει ο θάνατος των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα να οφείλεται σε φυσικά αίτια.

«Υπάρχουν όλα τα στοιχεία και έχουν αποκλειστεί όλες οι άλλες πιθανές αιτίες», «έχουν αποκλειστεί όλα τα παθολογικά και όλα τα γενετικά» ανέφερε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Θα δείτε πάρα πολύ σύντομα».

«Η αιτία θανάτου, -θα δείτε πάρα πολύ σύντομα δεν θέλω να προκαταβάλω ούτε την επιτροπή, ούτε τη συνάδελφο της δεύτερης νεκροτομής- είναι σίγουρη, είναι πολύ καλά δεμένη ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση για την Ίριδα, η ίδια η συνάδελφος έχει κάνει μια εξαίρετη δουλειά παρότι είχε τεχνικές δυσκολίες από πλευράς παθολογοανατομίας. Έχει κάνει μια εξαίρετη δουλεία και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει μια ξεκάθαρη αιτία θανάτου» ανέφερε.

Όπως τόνισε στις δηλώσεις του, δεν εντοπίστηκε κεταμίνη στις εξετάσεις του πρώτου παιδιού, διευκρινίζοντας ότι η εξέταση έγινε από το ίδιο εργαστήριο, με την ίδια μεθοδολογία που οδήγησε στον εντοπισμό της συγκεκριμένης αναισθητικής ουσίας στην Τζωρτζίνα.

Υπενθυμίζεται ότι ένα 24ωρο νωρίτερα ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων είχε δηλώσει ότι «70 έχουν δέσει την υπόθεση».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ