- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Υπόθεση θανάτου τριών παιδιών στην Πάτρα: Η νέα ανάρτηση του ιατροδικαστή, Λέων, που «δείχνει» πνιγμό.
Σε ακόμη μια ανάρτηση για την υπόθεση θανάτου των παιδιών στην Πάτρα προχώρησε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, προτού βγει το τελικό πόρισμα. Στο τελευταίο του tweet ο ιατροδικαστής γράφει τα εξής: «Εύρημα στην πρώτη υπόθεση: Δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα. Εύρημα στη δεύτερη υπόθεση: μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου».
Ακριβώς κάτω από την ανάρτηση παραθέτει σχετική βιβλιογραφία στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η «πνιγμονή από απόφραξη των αναπνευστικών στομίων περιλαμβάνει κατά κανόνα σχεδον περιστατικά ανθρωποκτονίας. Πιο συχνά είναι αιτία σε παιδοκτονίες και λιγότερο παρατηρείται σε ανθρωποκτονίες ενηλίκων».
Εύρημα στην πρώτη υπόθεση: «Δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα».
— Γρηγόρης Λέων (@grigorisleon) March 28, 2022
Εύρημα στη δεύτερη υπόθεση: «μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου».
Ακολουθεί σχετική βιβλιογραφία: pic.twitter.com/9tzUh8JR8h
Θάνατων παιδιών στην Πάτρα - Ιατροδικαστής Κούτσης: Τα ευρήματα έχουν αποκλείσει τα παθολογικά αίτια θανάτου της Τζωρτζίνας
Την ίδια ώρα, ο ιατροδικαστής, Χαράλαμπος Κούτσης, μίλησε για τις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα. «Μέχρι αυτή τη στιγμή, τα ευρήματα έχουν αποκλείσει κάποιες παθολογίες, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει σταματήσει η έρευνα», δήλωσε.
«Διαρρέουν στοιχεία συνεχώς, κάποια είναι σημαντικά κάποια όχι, σίγουρα ερμηνεύονται διαφορετικά από τους ιατροδικαστές σε σχέση με την κοινή γνώμη», σημείωσε στο Mega ο κ. Κούτσης, προσθέτοντας το εξής: «δεν είμαι εγώ αυτός, αλλά και όσοι ασχολούμαστε από μακριά, που έχουμε τον πλήρη φάκελο του περιστατικού».
Ειδικότερα, όπως σημείωσε, ο φάκελος των θανάτων των τριών παιδιών θα περιλαμβάνει πέρα από τη νεκροψία – νεκροτομή και ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό της οικογένειας.
«Η έρευνα συνεχίζεται σε διαφορετικά επίπεδα, καθώς υπάρχει η έρευνα του Ανθρωποκτονιών, αλλά και η άτυπη επιτροπή από κορυφαίους ιατροδικαστές στην Ελλάδα, που σημαίνει ότι δεν έχουν μείνει σε μια απλή έκθεση νεκροψίας – νεκροτομής και κοιτάνε και άλλα πράγματα που δεν τα γνωρίζουμε», συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής.
«Ευρήματα βγαίνουν συνέχεια, αυτό που ακούσαμε σήμερα είναι ένα τοξικολογικό εύρημα για μια ουσία, η οποία επιδρά φαρμακευτικά, αλλά είναι σημαντικό να γίνει ένας ποσοτικός προσδιορισμός της συγκεκριμένης ουσίας», ανέφερε ο κ. Κούτσης, εξηγώντας ότι είναι διαφορετική η φαρμακευτική ποσότητα μιας ουσίας, άλλη είναι η τοξική ποσότητα μιας ουσίας και άλλη η μοιραία ποσότητα που μπορεί να επιφέρει το θάνατο άμεσα.
«Βγαίνουν συνέχεια δεδομένα που δεν μπορούμε να τα αξιολογήσουμε αν δεν έχουμε πλήρη στοιχεία» πρόσθεσε ο Χαράλαμπος Κούτσης, ο οποίος υπογράμμισε σχετικά με τα ίχνη των ασφυκτικών θανάτων σε παιδιά μικρής ηλικίας, ότι υπάρχει σαφής περιγραφή στη βιβλιογραφία της ιατροδικαστικής επιστήμης, που αναφέρει ότι στους ασφυκτικούς θανάτους σε παιδιά και βρέφη τα στοιχεία μπορεί να μην είναι τόσο ξεκάθαρα όσο στους ενήλικες.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις περιοχές όπου αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων θα εφαρμοστεί τηλεκαπίδευση
Καταστροφές στο οδικό δίκτυο, πλημμυρισμένες περιοχές και εκκενώσεις χωριών
Συνεχίζονται οι θυελλώδεις άνεμοι
Ένας νεκρός, παρασύρθηκε από χείμαρρο - Πότε σταματούν οι βροχές
Οι απίστευτες εικόνες που κατέγραψε η κάμερα
Νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος
Τα μανιασμένα κύματα δεν σταματούσαν να χτυπούν στα βράχια
Το χρονικό της υπόθεσης
Ήταν μία από τις πρώτες αρκούδες στο κέντρο προστασίας
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
Άσπρη ημέρα είδαν κάτοικοι και επισκέπτες
Μπροστά ή πίσω οι δείκτες;
«Επαθα μίνι εγκεφαλικό όταν έκανα απεργία πείνας» είπε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο
Τι ισχύει για τον Αργοσαρωνικό
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας
Το χρονικό της υπόθεσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.