Ελλαδα

Ανεμβολίαστοι σε κομμωτήρια, λιανεμπόριο, γυμναστήρια - Νέα μέτρα

Αναλυτικός πίνακας με όλες τις αλλαγές

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με rapid test οι ανεμβολίαστοι σε κομμωτήρια και λιανεμπόριο, χωρίς περιορισμούς η είσοδος στα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στο διάγγελμά του
Με rapid test οι ανεμβολίαστοι σε κομμωτήρια και λιανεμπόριο, χωρίς περιορισμούς η είσοδος στα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στο διάγγελμά του © Pixabay

Ανεμβολίαστοι και νέα μέτρα σε κομμωτήρια, λιανεμπόριο, γυμναστήρια, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία. Τι αλλάζει από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021.

Τα νέα μέτρα φέρνουν αλλαγές στην καθημερινότητα πολιτών που είναι ανεμβολίαστοι, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021. Τα πέντε μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον κορωνοϊό βγάζουν έξω από τα γυμναστήρια τους ανεμβολίαστους, καθώς πλέον δεν θα γίνεται δεκτό το αρνητικό rapid test. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για κομμωτήρια και λιανεμπόριο, όπου υπάρχει η δυνατότητα για αρνητικό rapid test.

Σε μια προσπάθεια να γίνουν άμεσα κατανοητές οι αλλαγές που φέρνουν τα νέα μέτρα σε πολίτες που είναι ανεμβολίαστοι, δόθηκε στη δημοσιότητα αναλυτικός πίνακας.

Μεταξύ άλλων ξεκαθαρίζεται το τι ισχύει με τα νέα μέτρα σε σούπερ μάρκετ για ανεμβολίαστους. Ειδικότερα, τόσο σε σούπερ μάρκετ όσο και σε φαρμακεία δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην είσοδο των πολιτών, εμβολιασμένων και μη. Δεν χρειάζεται δηλαδή για την είσοδο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή αρνητικό rapid test για κορωνοϊό. Υποχρεωτική παραμένει η μάσκα για τον κορωνοϊό.

Μόνο εμβολιασμένοι πολίτες επιτρέπονται από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 σε θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία, εκθέσεις και γήπεδα.

Την ίδια στιγμή με την επίδειξη rapid test ή μοριακού θα μπορούν οι πιστοί να μπαίνουν στις εκκλησίες, ενώ δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ).

Νέα μέτρα: Μόνο εμβολιασμένοι στα γυμναστήρια, με αρνητικό rapid test οι ανεμβολίαστοι σε κομμωτήρια και λιανεμπόριο
Νέα μέτρα: Μόνο εμβολιασμένοι στα γυμναστήρια, με αρνητικό rapid test οι ανεμβολίαστοι σε κομμωτήρια και λιανεμπόριο © government.gov.gr

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Τι αλλάζει για ανεμβολίαστους από Δευτέρα (22/11)

  1. Όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες. Ούτε και με την επίδειξη αρνητικού rapid τεστ. Σε σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια. Σε αυτό το μέτρο δεν περιλαμβάνονται τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.
  2. Στις λειτουργίες στις εκκλησίες, οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό rapid test και δεν είναι πλέον στην διακριτική τους ευχέρεια να το κάνουν. Αυτό, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία.
  3. Το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου.
  4. Στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο. Ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος σε συγκεκριμένες ώρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ακόμα πιο εντατικά.
  5. Ενισχύεται κι άλλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αξιοποιούνται, ήδη, ιδιωτικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και στις περιοχές μεγάλης πίεσης επιτάσσονται και οι υπηρεσίες ιδιωτών γιατρών, τόνισε στο διάγγελμά του για τα νέα μέτρα που επηρεάζουν τους ανεμβολίαστους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, στα νέα μέτρα που βγάζουν εκτός κλειστών χώρων τους ανεμβολίαστους, περιλαμβάνεται και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο έχει πλέον ημερομηνία λήξης για τους ηλικιωμένους.

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες για την πανδημία

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ