Ελλαδα

Ιερά Σύνοδος: Σύσταση για τεστ σε πιστούς -Προτρέπει το εμβόλιο

Αναλυτικά η εγκύκλιος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ιερά Σύνοδος
Η Ιερά Σύνοδος © Eurokinissi

Παρέμβαση από Ιερά Σύνοδο - Οι ανεμβολίαστοι πιστοί προτρέπονται να προσέρχονται στους ναούς με rapid ή pcr test.

Με επίσημη εγκύκλιό της, η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε ότι προτρέπει τους πιστούς να προσέρχονται με rapid ή pcr test στην εκκλησία, εφόσον δεν έχουν εμβολιαστεί. Παράλληλα καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ηγεσία της Εκκλησίας ήρθε σε επαφή με το γραφείο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τα όσα δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν ισχύουν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε χώρους λατρείας λόγω υγειονομικών περιοριστικών μέτρων.

Η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου

Κατόπιν συνεδρίας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την 3η Νοεμβρίου κοινοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδας. σχετική εγκύκλιος με θέμα τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του SARS-CoV-2.

Χαρακτηριστικά, η Ιερά Σύνοδος τονίζει πως η επίσκεψη των πιστών στους ιερούς ναούς θα πρέπει να γίνεται με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2. Ακόμη, η Ιερά Σύνοδος προτρέπει, “πρετρέπουσα πατρικώς” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο, τους πολίτες να εμβολιαστούν, ενώ εκείνους που παραμένουν ανεμβολίαστοι να υποβάλλονται σε διαγνωστικούς ελέγχους προτού εισέλθουν στην εκκλησία.

«Εκ Συνοδικής Αποφάσεως, ληφθείσης εν τη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 3ης μηνός Νοεμβρίου ε.έ., και εξ αφορμής της εξάρσεως των κρουσμάτων του κορωνοϊού, γνωρίζομεν υμίν ότι η Ιερά Σύνοδος, εν τη ρηθείση Συνεδρία Aυτής, απεφάσισεν όπως, εις επίμετρον των σχετικών Εγκυκλίων Aυτής, απευθύνη υμίν έκκλησιν, και δι' υμών παντί τω Κλήρω, τοις Μοναχικούς Τάγμασι και τω ευλαβεί Λαώ, ώστε κατά την προσέλευσιν εις τούς Ιερούς Ναούς και τάς Ιεράς Μονάς να τηρώνται επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας διά την αποφυγήν εξαπλώσεως του κορωνοϊού, προτρέπουσα πατρικώς διά την πραγματοποίησιν του υποδεδειγμένου υπό της ιατρικής κοινότητος, ως ουσιαστικού μέτρου προστασίας κατά της πανδημίας, εμβολιασμού, ως και τη διενέργειαν, υπό των μη εμβολιασθέντων εισέτι, διαγνωστικών ελέγχων (rapid test ή μοριακού).

Ωσαύτως, υπενθυμίζομεν την υποχρέωσιν διενεργείας, ιδία δαπάνη, δύο διαγνωστικών ελέγχων (rapid test ή μοριακού) εβδομαδιαίως, υπό πάντων των διακονούντων εν τοις Ιερούς Ναούς (Κληρικών, Ιεροψαλτών, Νεωκόρων κ.λπ. εργαζομένων), οίτινες δεν έχουν προβή εις εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού, ως και υποβολής των αποτελεσμάτων αυτών τη οικεία Εκκλησιαστική Αρχή, εν τω πλαισίω της τηρήσεως των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων.

Εν κατακλείδι, υπενθυμίζομεν υμίν και την υποχρέωσιν των κατά τόπους Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και Ηγουμενοσυμβουλίων διά τον έλεγχον τηρήσεως των μέτρων εν τοις Ιεροίς Ναοίς και ταις Ιεραίς Μοναίς αντιστοίχως».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ