Ελλαδα

Νέα μέτρα: Ανεμβολίαστοι σε σούπερ μάρκετ - Τι ισχύει

Πώς γίνεται η είσοδος σε φαρμακεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στα σούπερ μάρκετ οι ανεμβολίαστοι μπαίνουν κανονικά, καθώς τα νέα μέτρα για κορωνοϊό που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στο διάγγελμά του δεν τους επηρεάζουν
Στα σούπερ μάρκετ οι ανεμβολίαστοι μπαίνουν κανονικά, καθώς τα νέα μέτρα για κορωνοϊό που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στο διάγγελμά του δεν τους επηρεάζουν © EUROKINISSI/ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΪ

Σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία οι ανεμβολίαστοι συνεχίζουν να μπαίνουν κανονικά χωρίς περιορισμό. Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στο διάγγελμά του.

Οι ανεμβολίαστοι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία θα συνεχίσουν να μπαίνουν κανονικά, καθώς δεν επηρεάζονται από τα πέντε μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, τόσο σε σούπερ μάρκετ όσο και σε φαρμακεία, από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 δεν υπάρχει καμία αλλαγή στον τρόπο εισόδου τους. Δεν χρειάζεται δηλαδή αρνητικό rapid test ή πιστοποιητικό νόσησης ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Στο διάγγελμά του για τον κορωνοϊό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι μένουν εκτός κλειστών χώρων οι ανεμβολίαστοι, καθώς πλέον δεν θα γίνεται δεκτό το αρνητικό rapid test. Όπως ξεκαθάρισε, ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα, όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε καμία κλειστή αίθουσα. Το μέτρο αυτό ίσχυε στην εστίαση και πλέον επεκτείνεται, με εξαίρεση όμως τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ.

Ανεμβολίαστοι, δηλαδή, δεν θα μπορούν να μπουν σε κινηματογράφους (σινεμά), θέατρα, μουσεία και γυμναστήρια. Διευκρινίζεται ότι σε κομμωτήρια και λιανεμπόριο προβλέπεται είσοδος με αρνητικό rapid test για κορωνοϊό. «Είναι μία άμεση ενέργεια προστασίας και, ασφαλώς, μία έμμεση προτροπή να εμβολιαστούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του για τα νέα μέτρα, τα οποία όμως δεν αλλάζουν το καθεστώς εισόδου για ανεμβολίαστους σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες για την πανδημία

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ