- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Στη δίκη δήλωσε έγγαμος και χήρος - Ο ισχυρισμός για «έγκλημα εν βρασμώ»
Η αναφορά στη μικρή Λυδία - Απόντες οι γονείς της Καρολάιν Κράουτς
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος οδηγήθηκε στη δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά. «Έγκλημα εν βρασμώ», ο ισχυρισμός του.
O Μπάμπης Αναγνωστόπουλος οδηγήθηκε στα δικαστήρια για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου 2022. Όπως ανακοινώθηκε λίγη ώρα αργότερα, η δίκη διεκόπη για τις 12 Απριλίου 2022.
Ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ζήτησε ολιγοήμερη διακοπή της διαδικασίας, δηλώνοντας κώλυμα -αίτημα το οποίο έγινε δεκτό.
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στη δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς δήλωσε «έγγαμος και χήρος»
Ο 33χρονος πιλότος οδηγήθηκε στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου λίγο μετά τις 09.00 το πρωί.
Κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά. Όταν έδωσε τα στοιχεία του, δήλωσε «έγγαμος και χήρος».
Δίκη για έγκλημα στα Γλυκά Νερά - Τι ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου
Στον ισχυρισμό ότι η δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς ήταν έγκλημα εν βρασμώ και δεν υπήρχε προσχεδιασμός, βασίζεται η υπερασπιστική γραμμή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος σκότωσε τη σύζυγό του στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.
Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του 34χρονου πιλότου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης ισχυρίστηκε πως ο εντολέας του διέπραξε το έγκλημα εν βρασμώ. Όπως είπε, «δεν υπήρχε προσχεδιασμός και προμελέτη», επισημαίνοντας ότι εντολέας του «έδρασε υπό καθεστώς έντονης φόρτισης».
Απόντες από τη δίκη για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά οι γονείς της Καρολάιν
Τόσο η μητέρα όσο και ο πατέρας της Καρολάιν Κράουτς δεν ήταν παρόντες στο δικαστήριο. Εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο Θανάση Χαρμάνη και δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής.
«Ο κ. Κράουτς έχει κινητικά προβλήματα και αδυνατεί να μετακινηθεί. Η μητέρα της ήθελε πολύ να παρευρεθεί, αλλά οι γιατροί δεν της επέτρεψαν για να μην κλονιστεί η υγεία της» τόνισε ο συνήγορος της οικογένειας.
Η δίκη για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά - Τι αναφέρθηκε για τη μικρή Λυδία
Ο κ. Χαρμάνης αναφέρθηκε στη μικρή Λυδία, την κόρη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και της Καρολάιν Κράουτς.
«Η μητέρα της Καρολάιν -όπως είπαν οι ειδικοί- στη θέα του δολοφόνου της κόρης της που επί 40 ημέρες θρηνούσε μαζί της για τον θάνατο της κόρης της είναι βέβαιο ότι θα διαταράξει την ψυχική της υγεία που είναι ακρογωνιαίος λίθος για την ανατροφή της της μικρής Λυδίας που είναι σήμερα δύο ετών. Το παιδί παρακολουθείται σε αραιότερα διαστήματα από γιατρούς, μεγαλώνει και είναι ένα χαρούμενο παιδί».
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά - Παραδειγματική τιμωρία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη θανάτωση του σκύλου
Στο δικαστήριο βρέθηκε και το Φιλοζωικό σωματείο Μαραθώνα, το οποίο είχε δώσει για υιοθεσία στην Καρολάιν Κράουτς τη σκυλίτσα Ρόξι, που κρέμασε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μετά τη δολοφονία της συζύγου του στα Γλυκά Νερά.
Σε δηλώσεις της, η εκπρόσωπος του Σωματείου τόνισε πως είναι αποδεδειγμένο από διεθνείς έρευνες ότι το πρώτο στάδιο της ενδοοικογενειακής βίας είναι η κακοποίηση ζώων. Το Σωματείο ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του 34χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και για τη θανάτωση της σκυλίτσας Ρόξι.
Σημειώνεται ότι το δικαστήριο έκανε δεκτό και το αίτημα του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα για να παραστεί ως πολιτική αγωγή για τον θάνατο του σκυλιού της οικογένειας στα Γλυκά Νερά.
Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων. Πλέον, τις τρεις γυναίκες δικαστές συμπλήρωσαν στην έδρα τέσσερις ένορκοι, δύο άνδρες και δύο γυναίκες.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mήνυμα υψηλού συμβολισμού και κοινωνικής ευαισθησίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο
Η φωτογραφία της ημέρας από το Forecast Weather Greece
34 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
Ενισχυθήκαν οι δυνάμεις, 11 εναέρια κα 82 πυροσβέστες
Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιών
Ο ΟΣΕΘ ανακοίνωσε τον νέο συγκοινωνιακό σχεδιασμό - Νέες γραμμές και τροποποιήσεις υφιστάμενων δρομολογίων
Το Σάββατο αναμένεται η μεγαλύτερη κίνηση, με 25 δρομολόγια και 31.392 επιβάτες από το λιμάνι του Πειραιά
11 εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες
Πέρσι πάνω από 1,5 εκατομμύριο Τούρκοι πραγματοποίησαν συνολικά 2,6 εκατομμύρια επισκέψεις στα ελληνικά νησιά
Δημοσιογράφοι κορυφαίων διεθνών μέσων ανακαλύπτουν τη μαγεία του ελληνικού νησιού
Οι έλεγχοι για παράνομη κατάληψη αιγιαλού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση
Ζητά εντατικοποίηση των μέτρων - Αναμένεται κορύφωση της διασποράς
Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις Σαμαρά, Σπίρτζη και Κεσσέ
Ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο - Παράδοση μήνες νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Στο Α' Νεκροταφείο ο Αντώνης Σαμαράς, η σύζυγός του Γεωργία Κρητικού και ο γιος τους
Αυτοψία Νίκου Ταχιάου στους 5 νέους σταθμούς - Στόχος η εμπορική λειτουργία μέχρι το τέλος του μήνα
Μπαράζ αυθαιρεσιών σε νησιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.