Ελλαδα

Δίκη Αναγνωστόπουλου: «Να δικαιωθεί η μνήμη της Ρόξυ, της σκυλίτσας της Καρολάιν»

Η Ευαγγελία Τσανοπούλου εκπροσωπεί το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα και μιλάει στην Athens Voice

tonia-zaravela.jpg
Τόνια Ζαραβέλα
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ρόξυ, το κουταβάκι της Καρολάιν Κράουτς, που κρέμασε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σκηνοθετώντας τα περί ένοπλης ληστείας στο σπίτι στα Γλυκά Νερά
Η Ρόξυ, το κουταβάκι της Καρολάιν Κράουτς © Facebook / Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα

Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Η δικηγόρος του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα, Ευαγγελία Τσανοπούλου, μιλά στην ATHENS VOICE για τον θάνατο του σκυλιού.

Η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής (8/4) και γρήγορα διεκόπη για τις 12 και 14 Απριλίου.

Στο δικαστήριο βρέθηκε από νωρίς η δικηγόρος του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα, Ευαγγελία Τσανοπούλου, προκειμένου να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας σχετικά με τη δολοφονία της μικρούλας Ρόξυ, του κουταβιού που ο καθ' ομολογία δολοφόνος κρέμασε από το λουρί του, θέλοντας να κάνει πιο πιστευτό το σενάριο περί ένοπλης ληστείας μετά φόνου με άγνωστους δράστες για να καλύψει τη γυναικοκτονία που είχε διαπράξει τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021. 

Η Ευαγγελία Τσανοπούλου εκπροσωπεί το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα, ζητώντας τη δικαίωση της μνήμης της άτυχης σκυλίτσας και την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατηγορείται, άλλωστε, για την κακουργηματικού χαρακτήρα κακοποίηση του ζώου, που είχε ως συνέπεια να χάσει τη ζωή του και μάλιστα με τρόπο βασανιστικό. «Βρεθήκαμε σήμερα το πρωί στο δικαστήριο και δηλώσαμε παράσταση προς υπεράσπιση της κατηγορίας που βαραίνει τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Ο καθ' ομολογία δολοφόνος κρέμασε τη Ρόξυ από το λουρί της βόλτας. Η σκυλίτσα είχε φρικτό, βασανιστικό θάνατο. Από τη στιγμή που την κρέμασε μέχρι να χάσει τη ζωή της πέρασε αρκετή ώρα που πνιγόταν», λέει στην ATHENS VOICE η κα Τσανοπούλου. 

Μάρτυρας στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου θα βρεθεί η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα, Χρύσα Μπάτρη, με την οποία είχε επικοινωνία η Καρολάιν Κράουτς από την ημέρα που δήλωσε ότι επιθυμεί να υιοθετήσει τη σκυλίτσα μέχρι και τη δολοφονία της. «Στο βιβλίο υιοθεσίας και στο τσιπάκι αναφέρεται το όνομα της Καρολάιν. Η Καρολάιν ήταν εκείνη που είχε επικοινωνήσει με το σωματείο όταν είχε δει μία φωτογραφία της Ρόξυ. Μαζί με τον κατηγορούμενο είχαν επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις, αλλά η Καρολάιν ήταν εκείνη που είχε επικοινωνία σταθερή με την πρόεδρο. Το Σωματείο, ξέρετε, κρατά επικοινωνία με τους ανθρώπους που υιοθετούν ζωάκια για να επιβλέψει -κατά μία έννοια- την υιοθεσία και να δει αν όλα κυλούν καλά. Το σκυλάκι πέρναγε πολύ καλά. Περνούσε τις περισσότερες ώρες με την Καρολάιν. Έβγαιναν βόλτα μαζί και με το μωρό». 

Δίκη Αναγνωστόπουλου: «Η Καρολάιν ήθελε η Ρόξυ να μεγαλώσει μαζί με τη Λυδία»

Όταν η σκυλίτσα Ρόξυ βρήκε φρικτό θάνατο ήταν 10 μηνών. Είχε υιοθετηθεί πέντε μήνες νωρίτερα και δεν είχε προλάβει να στειρωθεί.

«Η Καρολάιν και ο καθ' ομολογία δολοφόνος είχαν φιλοξενήσει τη Ρόξυ για μία εβδομάδα πριν από την υιοθεσία. Η Καρολάιν είχε δηλώσει στην πρόεδρο ότι επιθυμεί να υιοθετήσει το σκυλάκι για να μεγαλώσει η κόρη της, η μικρή Λυδία, όπως και εκείνη, μαζί με ζωάκια. Να τις μεταλαμπαδεύσει τις αρχές και τις αξίες για τα ζώα, να αγαπά τα ζώα. Γι' αυτό και είχε υιοθετήσει γατούλες, που τώρα πια έχουν βρει νέες οικογένειες», δηλώνει στην ATHENS VOICE η Ευαγγελία Τσανοπούλου και προσθέτει: «Πλέον μιλάμε για κακούργημα. Το δικαστήριο θα κρίνει την ποινή που θα επιβάλλει στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Η ανώτερη είναι η 10ετής κάθειρξη. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι την παραδειγματική τιμωρία του. Η Ρόξυ θα γινόταν μία μεγαλόσωμη σκυλίτσα. Όταν βρέθηκε κρεμασμένη στο σπίτι στα Γλυκά Νερά ήταν ήδη 20-25 κιλά. Δεν ήταν κάποια ράτσα. Η Καρολάιν την είχε δει στη σελίδα του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα και είχε εκφράσει την επιθυμία να την υιοθετήσει. Δυστυχώς, είναι πάρα πολλά τα περιστατικά κακοποίησης ζώων και τα φιλοζωικά σωματεία κάνουν ό,τι πραγματικά μπορούν για να τα υπερασπιστούν».

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ομολόγησε τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς ο 32χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ομολόγησε τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς ο 32χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Μέχρι σήμερα δεν έχει επιβληθεί ποινή σε βαθμό κακουργήματος και η Ευαγγελία Τσανοπούλου προσδοκά η καταδίκη του γυναικοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να είναι η πρώτη. «Δεν υπάρχει ελαφρυντικό. Χρησιμοποίησε τη Ρόξυ προς πραγμάτωση του σκοπού του, να καλύψει ότι είναι ο δράστης της δολοφονίας πίσω από το σενάριο ότι ληστές μπήκαν στο σπίτι και κρέμασαν τη σκυλίτσα. Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μετά τη δολοφονία της Καρολάιν είχε επικοινωνήσει με το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Δεν έχει ζητήσει μία συγγνώμη, δεν έχει υπάρξει καμία επαφή με την πρόεδρο του σωματείου».

Ποια ήταν η Ρόξυ, η σκυλίτσα της Καρολάιν Κράουτς που κρέμασε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Η Ρόξυ ήταν ένα από τα 6 αδελφάκια - κουταβάκια που δίνονταν για υιοθεσία το ίδιο διάστημα.

Η σκυλίτσα Ρόξυ είχε υιοθετηθεί από την Καρολάιν Κράουτς και δολοφονήθηκε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στα Γλυκά Νερά
Η σκυλίτσα Ρόξυ είχε υιοθετηθεί από την Καρολάιν Κράουτς και δολοφονήθηκε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στα Γλυκά Νερά © Facebook/Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα

Η Ζάρα, ένα από αυτά, βρέθηκε σήμερα στο δικαστήριο, ζητώντας με τον τρόπο της δικαίωση. Το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα έχει απευθύνει κάλεσμα προκειμένου στις 12 Απριλίου άτομα που έχουν υιοθετήσει σκυλάκια να βρεθούν έξω από τα δικαστήρια, στέλνοντας μήνυμα για την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορουμένου. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ