Ελλαδα

Δολοφονία Καρολάιν: Στα δικαστήρια ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Ξεκινά η δίκη για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Στα δικαστήρια για τη δολοφονία της Καρολάιν
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Στα δικαστήρια για τη δολοφονία της Καρολάιν © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δολοφονία Καρολάιν: Έφτασε στα δικαστήρια ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος – Ξεκινά η δίκη για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Έφτασε στα δικαστήρια, λίγο πριν τις 8:30 το πρωί της Παρασκευής, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς τον Μάιο του 2021 στα Γλυκά Νερά.

Ο 34χρονος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κακοποίησης ζώου καθώς και για δύο πλημμελήματα που αφορούν ψευδή καταγγελία, επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του, και ψευδή κατάθεση κατ' εξακολούθηση.

Από σήμερα, ο πιλότος με την υπεράσπιση του θα δώσει την μάχη του ώστε να μπορέσει να απαλείψει από την κατηγορία για τον φόνο της 20χρονης, την συνθήκη που αποδέχεται το παραπεμπτικό βούλευμα: ότι την τέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο κατηγορούμενος θα επιχειρήσει να πείσει τους δικαστές ότι το έγκλημα έγινε εν βρασμώ, ότι προκλήθηκε πολύ και αντέδρασε ακαριαία σε «μία επιθετική συμπεριφορά της Καρολάιν απέναντι στο παιδί», ότι δεν προσχεδίασε τίποτε και ότι «έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση», όπως ανέφερε στο απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στις 22 του περασμένου Ιουνίου στον ανακριτή, μερικές ώρες πριν τελικά κριθεί προφυλακιστέος.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Προσχεδίασε και σκηνοθέτησε το έγκλημα»

Σύμφωνα με το βούλευμα παραπομπής του Αναγνωστόπουλου, που έκανε δεκτή την πρόταση παραπομπής του Εισαγγελέα Γιώργου Νούλη, ο 34χρονος πιλότος είναι «σκληρή και ανάλγητη προσωπικότητα» που είχε απομονώσει την 20χρονη σύζυγο του, ελέγχοντας ακόμη και τις μετακινήσεις της. Το θύμα, αναφέρεται, βίωνε «ως εγκλεισμό» την σχέση της με τον κατά δεκατρία χρόνια μεγαλύτερο άντρα που την είχε γοητεύσει λίγα χρόνια πριν.

Ο σύζυγος, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα προσχεδίασε το έγκλημα και εκείνο το βράδυ μετά από φιλονικία που είχε με την 20χρονη «αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτέλεση σχεδίου εξόντωσης της συζύγου του, που από καιρό καλλιεργούσε στην σκέψη του, με σκοπό να απαλλαγεί από την παρουσία της και να απομείνει μόνος με το παιδί τους».

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

© EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
© EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

© EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
© EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ