Κοσμος

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ αντέγραψε σποτ του θείου του Τζον και εξόργισε την οικογένεια

Έπαιξε κατά την διάρκεια του ημιχρόνου του Super Bowl

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kένεντι: Ο Ρόμπερτ απολογήθηκε για το spot που έδειχνε τον θείο του το 1960
© EPA/CJ GUNTHER

Kένεντι: Ο Ρόμπερτ Κένεντι απολογήθηκε για το spot αντιγραφή του θείου του Τζον 

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ζήτησε συγγνώμη το βράδυ της Κυριακής, αφού μια επιτροπή που υποστηρίζει την προεδρική του εκστρατεία έτρεξε μια διαφήμιση κατά τη διάρκεια του Super Bowl που έμοιαζε πολύ με ένα σποτ του θείου το Τζον Κένεντι, κατά τη διάρκεια της υποψηφιότητάς του για τον Λευκό Οίκο το 1960.

Η διαφήμιση, για την οποία ο συνιδρυτής του super PAC δήλωσε ότι κόστισε 7 εκατομμύρια δολάρια, περιείχε το ίδιο τζινγκλ και τα ίδια χαρούμενα κινούμενα σχέδια, διανθισμένα με φωτογραφίες του υποψηφίου, στις οποίες είχε τοποθετηθεί το πρόσωπο του ανιψιού Κένεντι. 

Ο ίδιος ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ο οποίος επικαλέστηκε την ιστορική πολιτική του οικογένεια και την κληρονομιά της καθ' όλη τη διάρκεια της υποψηφιότητάς του, απάντησε σύντομα.

«Λυπάμαι πολύ αν η διαφήμιση του Super Bowl προκάλεσε πόνο σε κάποιον από την οικογένειά μου», έγραψε στο X το βράδυ της Κυριακής. «Η διαφήμιση δημιουργήθηκε και προβλήθηκε από το American Values Super PAC χωρίς καμία ανάμειξη ή έγκριση από την εκστρατεία μου».

Robert F. Kennedy Super Bowl LVIII Campaign Advertisement Commercial

Κένεντι Τζούνιορ: Επικρίσεις από την οικογένεια

Ορισμένα μέλη της οικογένειας του Κένεντι, πολλά από τα οποία τον έχουν καταγγείλει λόγω της προώθησης ανυπόστατων θεωριών για τα εμβόλια και άλλα θέματα, τον επέκριναν γρήγορα για τη διαφήμιση.

Ο ξάδελφος του Μπόμπι Σράιβερ, δήλωσε στο X: «Η διαφήμιση του ξαδέλφου μου στο Super Bowl χρησιμοποίησε τα πρόσωπα του θείου μας - και της μητέρας μου. Εκείνη θα ήταν τρομοκρατημένη από τις απόψεις του για την υγειονομική περίθαλψη. Ο σεβασμός για την επιστήμη, τα εμβόλια & την ισότητα στην υγειονομική περίθαλψη ήταν στο DNA της». 

O 69χρονος δικηγόρος ειδικευμένος σε περιβαλλοντικά ζητήματα, διασπείρει θεωρίες συνωμοσίας, ιδίως για τα εμβόλια, για δυο δεκαετίες και μετατράπηκε σε μορφή του αντιεμβολιαστικού κινήματος εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ