Κοσμος

O αντιεμβολιαστής της οικογένειας Κένεντι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ

Ποιος είναι ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Robert Francis Kennedy Jr.
© EPA / Miguel Angel Molina

Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ: Υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ το 2024 ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος - Οι υποψήφιοι των εκλογών

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι ο νεότερος, μέλος της πολιτικής δυναστείας των Κένεντι και μπροστάρης του αντιεμβολιαστικού κινήματος στις ΗΠΑ, κατέθεσε τα απαιτούμενα έγγραφα για να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Θα διεκδικήσει το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος, επιβεβαιώνουν τα έγγραφα που κατέθεσε στην ομοσπονδιακή εκλογική επιτροπή (FEC). Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν έχει επισημοποιήσει ακόμη την υποψηφιότητά του για την επανεκλογή του, πάντως αναμένεται να το κάνει.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κένεντι είναι ανιψιός του άλλοτε προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και γιος του γερουσιαστή Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, που δολοφονήθηκαν και οι δύο ενώ ασκούσαν τα αξιώματά τους. O 69χρονος δικηγόρος ειδικευμένος σε περιβαλλοντικά ζητήματα, διασπείρει θεωρίες συνωμοσίας, ιδίως για τα εμβόλια, για δυο δεκαετίες και μετατράπηκε σε μορφή του αντιεμβολιαστικού κινήματος εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Είναι επισήμως ο δεύτερος διεκδικητής του χρίσματος των Δημοκρατικών. Στις αρχές Μαρτίου, ανακοίνωσε πως θα το διεκδικήσει η συγγραφέας Μαριάν Γουίλιαμσον

Στην άλλη πλευρά, πέραν του ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η πρώην πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι, ο πρώην κυβερνήτης του Άρκανσο Έισα Χάτσινσον και ο επιχειρηματίας Βίβεκ Ραμασουάμι έχουν ήδη ανακοινώσει επίσημα πως διεκδικούν το χρίσμα του GOP. Η κούρσα για την προεδρία φαίνεται ότι θα έχει και άλλους υποψηφίους, αφού πολλοί είναι οι πολιτικοί που έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να διαδεχθούν τον Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ