Κοσμος

Νέα δήμαρχος Λος Άντζελες η Ινδή μετανάστρια Νίθια Ράμαν

Ανήκει στην αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών όπως ο Μαμντάνι

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα δήμαρχος Λος Άντζελες η Ινδή μετανάστρια Νίθια Ράμαν - Ανήκει στην αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών όπως ο Μαμντάνι
Νέα δήμαρχος Λος Άντζελες η Ινδή μετανάστρια Νίθια Ράμαν - Ανήκει στην αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών όπως ο Μαμντάνι © EPA

Νέα δήμαρχος Λος Άντζελες η Ινδή μετανάστρια Νίθια Ράμαν - Ανήκει στην αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών όπως ο Μαμντάνι

Η 45χρονη Νίθια Ράμαν αναδείχθηκε νικήτρια στις δημοτικές εκλογές του Λος Άντζελες, συγκεντρώνοντας περίπου 52% των ψήφων. Η Ινδικής καταγωγής πολιτικός, που αυτοπροσδιορίζεται ως «δημοκρατική σοσιαλίστρια», επικράτησε της Κάρεν Μπας, βάζοντας τέλος στο αήττητο εκλογικό σερί της 73χρονης πρώην βουλευτή.

Η νέα δήμαρχος, μέλος της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών και υποστηριζόμενη από τους Δημοκρατικούς Σοσιαλιστές της Αμερικής, στηρίχθηκε κυρίως στους νεότερους ψηφοφόρους. Προτεραιότητές της αποτελούν η προσιτή κατοικία και οι δημόσιοι χώροι. «Λος Άντζελες, με τιμά βαθιά το ότι θα γίνω η επόμενη δήμαρχός σου», ανέφερε μέσω X.

Η Ράμαν, που αρχικά υποστήριζε την Μπας, διεκδίκησε τελικά η ίδια τη δημαρχία, καταγγέλλοντας το πολιτικό κατεστημένο. Η απερχόμενη δήμαρχος είχε δεχθεί σφοδρή κριτική για τη διαχείριση των φονικών πυρκαγιών του 2025 και την αστεγία, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028.

Αναγνωρίζοντας την ήττα της, η Μπας δήλωσε: «Αν και δεν είναι αυτό το αποτέλεσμα που ελπίζαμε, οι κάτοικοι του Λος Άντζελες μίλησαν». Παράλληλα, ανακοίνωσε: «Τηλεφώνησα στη δημοτική σύμβουλο Νίθια Ράμαν για να τη συγχαρώ για τη νίκη της, και δεσμεύτηκα να εγγυηθώ ομαλή μεταβίβαση χωρίς εντάσεις».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY