Κοσμος

Στηρίζει τον Πούτιν ο Ερντογάν - Τηλεφωνική επικοινωνία μετά την ανταρσία της Wagner

Ο Τούρκος πρόεδρος παρότρυνε τον Ρώσο ομόλογό του «να δράσει με κοινή λογική»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσία - ανταρσία της Wagner: Τηλεφωνική επικοινωνία και στήριξη Ερντογάν στον Βλαντίμιρ Πούτιν - Τι ειπώθηκε στη συνομιλία των δύο ηγετών.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν εν μέσω των εξελίξεων © EPA/Sergei Ilnitsky

Ρωσία - ανταρσία της Wagner: Τηλεφωνική επικοινωνία και στήριξη Ερντογάν στον Βλαντίμιρ Πούτιν - Τι ειπώθηκε στη συνομιλία των δύο ηγετών.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ τον παρότρυνε να δράσει με κοινή λογική, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική προεδρία, μετά την εκδήλωση ανταρσίας από τη μισθοφορική εταιρία Wagner στη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τα τελευταία γεγονότα στη Ρωσία, με τον Ερντογάν να δηλώνει στον Πούτιν, ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να πράξει ότι της αναλογεί για την ειρηνική επίλυση της κρίσης.

Τη στήριξή της στον Βλαντίμιρ Πούτιν εκφράζει και η Τεχεράνη.

«Το Ιράν υποστηρίζει την τήρηση των νόμου και της τάξης στη Ρωσική Ομοσπονδία και θεωρεί ότι τα τελευταία γεγονότα αποτελούν εσωτερικό ζήτημα της Ρωσίας».

Τα ιρανικά κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν την παραπάνω δήλωση, επικαλούμενα τον εκπρόσωπο του υπουργείου των Εξωτερικών, Νασέρ Καναανί.

Μπλίνκεν για την κρίση στη Ρωσία: Οι ΗΠΑ θα μείνουν συντονισμένες με τους συμμάχους τους

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ανέφερε ότι μίλησε με τους υπουργούς των Εξωτερικών της G7 και τον ύπατο απεσταλμένο της ΕΕ για ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ, αφού μισθοφόροι της Βάγκνερ πήραν τον έλεγχο μερικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Νότια Ρωσία.

«Οι ΗΠΑ θα μείνουν συντονισμένες με τους συμμάχους τους, καθώς η κατάσταση εξακολουθεί να εξελίσσεται», έγραψε ο Μπλίνκεν στο Twitter.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ