Κοσμος

Συνεχίζεται το μυστήριο με τον αεροσκάφος της Μalaysia Airlines

Νέα ευρήματα από κινεζικούς δορυφόρους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
63924-128569.jpeg

Κινεζικοί δορυφόροι εντόπισαν αντικείμενα, που θα μπορούσαν να είναι συντρίμμια του αγνοούμενου αεροσκάφους της Malaysia Airlines, να επιπλέουν στην νότια περιοχή όπου επικεντρώνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του και κινεζικά πλοία μεταβαίνουν στην περιοχή, ακοίνωσε σήμερα η Μαλαισία. «Το Πεκίνο αναμένεται να προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση εντός μερικών ωρών» είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Άμυνας και εκτελών χρέη υπουργού Μεταφορών Χισχαμουντίν Χουσέιν. Όπως είπε ο ίδιος, ένα από τα αντικείμενα είναι πολύ μεγάλων διαστάσεων, 22,5Χ13 μ.

Αναφορικά με τις έρευνες για την τύχη του Boeing και τις συνθήκες εξαφάνισής του, ο υπουργός πρόσθεσε ότι δεν διαπιστώθηκε «τίποτα μη φυσιολογικό» από το περιεχόμενο της συνομιλίας ανάμεσα στους πιλότους και στον πύργο ελέγχου. Ο ίδιος εξήγησε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα το περιεχόμενο των συνομιλιών, αλλά «μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει ένδειξη για κάτι αφύσικο».

Παράλληλα, η Ινδία ενημέρωσε επισήμως τις μαλαισιανές αρχές ότι δεν βρήκε ενδείξεις πως το αεροσκάφος της Malaysia Airlines πέρασε από τον εναέριο χώρο της. Η πληροφορία αυτή μειώνει τις πιθανότητες τα αντικείμενα που εντόπισαν οι Αυστραλοί, μέσω δορυφορικών εικόνων, στον νότιο Ινδικό Ωκεανό να προέρχονται από την πτήση MH370. Τα όποια στοιχεία που ενδεχομένως να είχαν καταγράψει τα ινδικά ραντάρ θα μπορούσαν να αποσαφηνίσουν αν το αεροσκάφος πέταξε βόρεια ή νότια από την τελευταία γνωστή θέση του με βάση το στίγμα που έδωσε πριν εξαφανιστεί στις 8 Μαρτίου. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ