Κοσμος

Τιμητικό βραβείο σε Έλληνα βετεράνο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

 Στο πλαίσιο του εορτασμού για την ημέρα του Όχι στην Ουάσινγκτον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49881-102332.jpg

Ένας Αμερικάνος, ένας Έλληνας και ένας Ελληνοαμερικάνος, βετεράνοι και οι τρεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πρόκειται να τιμηθούν στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του τρίτου εορτασμού της Ημέρας του Όχι στις 24 Οκτωβρίου, όπου θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, Αμερικανοί και ξένοι αξιωματούχοι, διπλωμάτες και βετεράνοι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Πρόκειται για τον Αμερικανό γερουσιαστή Τζον Ντίνγκελ, τον Ελληνοαμερικάνο Κρίστοφερ Μεχιέλ (μετά θάνατον) και τον Έλληνα Κωνσταντίνο Κόρκα, εκ μέρους των Ελλήνων βετεράνων, όπως ανακοίνωσε το «Ίδρυμα της Ημέρας του Όχι».

Ο Τζον Ντίνγκελ, ο οποίος κατέχει και το ρεκόρ του μακροβιότερου γερουσιαστή, κατετάγη στον αμερικανικό στρατό το 1944, σε ηλικία 18 ετών και πήρε μέρος στην εισβολή στην Ιαπωνία, τον Νοέμβριο του 1945. Στη Γερουσία εξελέγη το 1955.

Ο Κρίστοφερ Μεχιέλ, υπηρέτησε ως πιλότος στη Μέση Ανατολή. Μετά το τέλος του πολέμου και μέχρι τη συνταξιοδότηση του το 1972, υπηρετούσε στην υπηρεσία πληροφοριών. Πέθανε το 2002 σε ηλικία 82 ετών. Το βραβείο θα παραλάβει η σύζυγός του Σελέστ και ο γιος του Ντένις.

Ο παρασημοφορημένος στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας πήρε μέρος στη Μάχη της Κρήτης, το 1941, ενώ ως μέλος του Ιερού Λόχου, συμμετείχε σε επιχειρήσεις στη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τα νησιά του Αιγαίου. Τραυματίστηκε δύο φορές.

Γ.Σ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ