Κοσμος

Ντάισελμπλουμ: Την Τετάρτη το πρόγραμμα - γέφυρα

Ακολουθεί e- Eurogroup - 4 βδομάδες για το Μνημόνιο 3

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
102597-203992.jpg

Θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε συμφωνία για το πρόγραμμα – γέφυρα έως την Τετάρτη, εκτίμησε ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Στη συνέχεια, ο κ. Ντάισελμπλουμ περιέγραψε τα στάδια μέχρι την εκπόνηση του νέου δανειακού πακέτου προς την Ελλάδα (Μνημόνιο 3), το οποίο τοποθέτησε σε περίπου 4 βδομάδες από σήμερα.

Τα κύρια σημεία

· «Μέχρι την Τετάρτη θέλω να ελπίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έχει υποβάλει στη Βουλή και θα έχει εγκρίνει το συνολικό πακέτο το οποίο συμφωνήθηκε»

· «Αν αυτό γίνει επιτυχώς, οι θεσμοί θα μας ενημερώσουν, θα έχουμε τηλεδιάσκεψη αποτίμησης της διαδικασίας και αυτό θα είναι το σινιάλο ώστε οι υπουργοί να πάνε στα εθνικά κοινοβούλια»

· Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά «Εκτιμώ ότι τέσσερις εβδομάδες θα χρειαστούν για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες» για το νέο πρόγραμμα βοηθείας

· Η τεχνική ομάδα και το EuroWorking Group θα εξετάσουν τις δυνατότητες για το πρόγραμμα – γέφυρα, που θα επέτρεπε στην Ελλάδα να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της εν αναμονή του τρίτου πακέτου διεθνούς βοήθειας

· Μας απασχόλησε ιδιαίτερα το θέμα της εμπιστοσύνης, σε σχέση με το δημοψήφισμα, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα

· «Πάντοτε προσπαθούσα η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη με αξιόπιστο τρόπο».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ