Κοσμος

Ντάισελμπλουμ: Την Τετάρτη το πρόγραμμα - γέφυρα

Ακολουθεί e- Eurogroup - 4 βδομάδες για το Μνημόνιο 3

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
102597-203992.jpg

Θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε συμφωνία για το πρόγραμμα – γέφυρα έως την Τετάρτη, εκτίμησε ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Στη συνέχεια, ο κ. Ντάισελμπλουμ περιέγραψε τα στάδια μέχρι την εκπόνηση του νέου δανειακού πακέτου προς την Ελλάδα (Μνημόνιο 3), το οποίο τοποθέτησε σε περίπου 4 βδομάδες από σήμερα.

Τα κύρια σημεία

· «Μέχρι την Τετάρτη θέλω να ελπίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έχει υποβάλει στη Βουλή και θα έχει εγκρίνει το συνολικό πακέτο το οποίο συμφωνήθηκε»

· «Αν αυτό γίνει επιτυχώς, οι θεσμοί θα μας ενημερώσουν, θα έχουμε τηλεδιάσκεψη αποτίμησης της διαδικασίας και αυτό θα είναι το σινιάλο ώστε οι υπουργοί να πάνε στα εθνικά κοινοβούλια»

· Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά «Εκτιμώ ότι τέσσερις εβδομάδες θα χρειαστούν για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες» για το νέο πρόγραμμα βοηθείας

· Η τεχνική ομάδα και το EuroWorking Group θα εξετάσουν τις δυνατότητες για το πρόγραμμα – γέφυρα, που θα επέτρεπε στην Ελλάδα να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της εν αναμονή του τρίτου πακέτου διεθνούς βοήθειας

· Μας απασχόλησε ιδιαίτερα το θέμα της εμπιστοσύνης, σε σχέση με το δημοψήφισμα, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα

· «Πάντοτε προσπαθούσα η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη με αξιόπιστο τρόπο».

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY