- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πού θα βρεις το τέλειο παϊδάκι στα Άνω Πατήσια;
Αλλά και πεντανόστιμα μπιφτέκια, λαδερά, ακόμη και σαλιγκάρια!
Ο Σπύρος και Αντώνης στα Άνω Πατήσια είναι η ταβέρνα με το αληθινό φαγητό που ονειρεύσαι
Γκρινιάζεις ότι έπηξες όλο το καλοκαίρι στο σεβίτσε, το σούσι και την αποδομημένη μελιτζάνα και χάθηκαν από τα νησιά τα ταβερνάκια πάνω στη θάλασσα με την μαμαδίστικη ελληνική κουζίνα; Μην στενοχωριέσαι, σου έχουμε στην Αθήνα τον Σπύρο και τον Αντώνη στην οδό Γαβριηλίδου, μετά τη Γαλατσίου στα Πατήσια. Ένα ταβερνάκι που άντεξε στο χρόνο, από αυτά που δεν πιστεύεις πια ότι υπάρχουν.
Το μαγαζί πρωτοάνοιξαν στα μέσα της δεκαετίας του ‘70 δύο παλιοί σερβιτόροι στου περίφημου Κωστόγιαννη της οδού Ζαΐμη, ο Σπύρος Αλεξίου και ο Αντώνης Μερσίνης με τις συνταγές για καλό ελληνικό φαγητό που είχαν μάθει από την προηγούμενη δουλειά τους. Την τελευταία δεκαετία τους διαδέχτηκαν με τη σειρά τους τρεις άνθρωποι που δούλευαν σερβιτόροι και το αγαπούσαν, ο Δημήτρης Γιαννοθανάσης, ο γιος του Γιάννης και ο Παναγιώτης Κρεμενιώτης, και συνέχισαν την παράδοση.
Αξίζει να έρθεις λοιπόν όχι μόνο για την ατμόσφαιρα αλλά για να γευτείς καλοψημένα αρνίσια παϊδάκια, μοσχαρίσιο συκώτι, μπιφτεκάκια. Φυσικά και λαδερά, φασολάδα, σαλιγκάρια, ντολμαδάκια ακόμα και ψάρι αν το προτιμάς. «Εδώ δεν ξέρεις αν θα έρθεις για τα μαγικά του σαλιγκάρια με την κόκκινη σάλτσα ή για το λεπτοκομμένο παϊδάκι που κόβεται στην κουζίνα, από το καλύτερο κρέας «για να μην ρεζιλευτούν στον πελάτη» και ψήνεται στα κάρβουνα ή για το καλύτερο, ίσως, συκώτι της Αθήνας από το οποίο αφαιρείται η πέτσα για πιο βελούδινο αποτέλεσμα έγραφε η Ελένη Ψυχούλη, και ναι, το διαπιστώσαμε. Και για το τέλος το καλύτερο: έχουν για γλυκό κρεμ καραμελέ, ένα από τα πιο αστικά γλυκά σύμφωνα με τον Στέλιο Παρλιάρο, που έφτιαχναν οι μαμάδες σε όλα τα σπίτια από τη δεκαετία του ʼ60.
Σπύρος – Αντώνης, Γαβριηλίδου 24, Άνω Πατήσια, 210 2022358
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όταν έχω ανακαλύψει τον καλύτερο γιατί να ψάχνομαι;
Τυρόπιτες κουρού, κασερόπιτες και κιμαδόπιτες εγγυημένα νόστιμες
Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης έφερε μια... γλυκιά ρουτίνα στα Νότια Προάστια
Ένα νέο street foodάδικο ήρθε στο κέντρο της πόλης φέρνοντας αέρα Ανατολής
Στο νέο γλυκό spot της πόλης θα βρεις χειροποίητες βάφλες όπως τις τρώνε στην Ολλανδία
Ομελέτες, bagels και pancakes κάθε στιγμή της μέρας με μότο «The Morning That Never Ends»
Ατμόσφαιρα με κάτι από Καραϊβική, ωραίοι καφέδες και νόστιμες εμπανάδας
Vintage φωτιστικά, ρομαντικά σερβίτσια και κάθε λογής διακοσμητικά για το σπίτι
Boba Milk, matcha latte, corn dogs, sandos και πολλά ακόμα
Αρωματικό χαρμάνι καφέ με πλούσια γεύση τσουρεκιού
Το φετινό Πάσχα στάζει καραμέλα και μπισκότο
Το αφράτο ιταλικό γλυκό του Πάσχα που (ίσως) δεν ήξερες ότι υπάρχει
Είναι λαχταριστά, κάνουν «κρατς» και εξαντλούνται σε λιγότερο από ώρα (...τρέχα)
Λαχταριστό ιταλικό γλυκάκι με βελούδινη κρέμα και άρωμα καφέ
Αν όχι καλύτερη και από αυτήν της Θάσου, μπορεί και της Καβάλας
Σπιτικό φύλλο, τραγανό, πλούσιο, με πολλές «γωνίες» και πλουσιοπάροχη γέμιση
Wellness, χαλάρωση και φροντίδα σε ένα ήσυχο καταφύγιο ευεξίας
Σε ζαχαροπλαστείο παραδοσιακό αλλά και με εντελώς μοντέρνες απόψεις
Είναι καλά κρυμμένο, έχει θέσεις για λίγους και καλούς και την ησυχία που δύσκολα βρίσκεις
Αν έψαχνες φθηνό μαγειρευτό φαγητό όπως της μαμάς, το βρήκες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.