To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα, όμως ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από την Ελλάδα και το νόστιμο φαγητό της και μας παρουσιάζει συνταγές με πρωταγωνιστή τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της χώρας μας. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για κρεμ καραμελέ, ως διάσημο αστικό γλυκό της Αθήνας. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Η κρεμ καραμελέ είναι ένα από τα πιο αστικά γλυκά που έφτιαχναν οι μαμάδες σε όλα τα σπίτια από τη δεκαετία του ʼ60.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την καραμέλα:
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και βράζουμε έως ότου να δημιουργηθεί μια σκούρα καραμέλα.
- Με πολλή προσοχή προσθέτουμε και το ζεστό νερό, ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί και αφήνουμε να κρυώσει.
- Όταν η καραμέλα γίνει παχύρευστη, αδειάζουμε σε φορμάκια της κρεμ καραμελέ.
Για την κρέμα:
- Ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και το αφαιρούμε από τη φωτιά πριν βράσει.
- Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε τη ζάχαρη με τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζεστό μείγμα γάλακτος, ανακατεύουμε και σουρώνουμε.
- Έπειτα γεμίζουμε τα φορμάκια με την κρέμα, τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με νερό και ψήνουμε σε μπεν μαρί, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 130°C για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.
- Τέλος, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Μία συνταγή εμπνευσμένη από τους 30 προορισμούς της Aegean Airlines στην Ελλάδα.