Κοσμος

Πανικός στο Μόναχο: Πυροβολισμοί μέσα σε εμπορικό κέντρο (εικόνες, video)

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για νεκρούς

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134163-305995.jpg

Πανικός έχει προκληθεί στο εμπορικό κέντρο OEZ -Olympia-Einkaufszentrum του Μονάχου όταν ένοπλος άνοιξε πυρ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες έχουν πέσει τουλάχιστον 30 πυροβολισμοί, ενώ άλλη μαρτυρία κάνει λόγο για 15 νεκρούς, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί. Από την άλλη, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο αστυνομική πηγή κάνει λόγο για 1 νεκρό και 10 τραυματίες.

Το εμπορικό κέντρο έχει εκκενωθεί και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ακόμα κι από αέρος το έχουν περικυκλώσει. Η αστυνομία συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο, ενώ σχεδόν αμέσως ξεκίνησαν έλεγχοι και στους σταθμούς του μετρό καθώς υπάρχει πληροφορία πως μετά το χτύπημα ο δράστης διέφυγε. Πάντως, μισή ώρα μετά ανακοινώθηκε πως σταματούν τα δρομολόγιά τους όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι γνωστό αν ο ένοπλος έχει συλληφθεί, ή αν είναι ταμπουρωμένος στο εμπορικό κέντρο, ή αν έχει διαφύγει, ή ακόμη κι αν έχει πέσει νεκρός.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο αποτυπώνουν τις στιγμές πανικού, καθώς άνθρωποι καταγράφονται να τρέχουν μακριά από το κτίριο. 

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν από ένα φαρμακείο και μετά ο ένοπλος έστρεψε τα πυρά του σε καφετέριες, ενώ κάποια γερμανικά ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση πως είναι γνωστός στις αρχές ακροδεξιός.

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.