- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τα 8 λεπτά της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο
Το χρονικό της φρίκης από τη διαδρομή των δραστών μέχρι την επέμβαση των αρχών (εικόνες, video)
Οκτώ λεπτά ήταν αρκετά για τους δράστες της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο, ώστε να σκορπίσουν το θάνατο και τον τρόμο, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 48, πριν πέσουν νεκροί από τα αστυνομικά πυρά
Το χρονικό της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο, όπως το κατέγραψε ο Guardian:
22:07: Κλήθηκε ασθενοφόρο για περιστατικό στη Γέφυρα του Λονδίνου.
22:08: Η αστυνομία έλαβε αναφορές για βαν που χτυπά πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου. Προκύπτουν μαρτυρίες για ένα βαν που πέφτει με ταχύτητα στο πλήθος και για αρκετά κορμιά στον δρόμο. Το βαν συνεχίζει στην λεωφόρο Μπόροου, όπου πέφτει έξω από παμπ και οι δράστες το εγκαταλείπουν. Μάρτυρες δήλωσαν πως είδαν τους δράστες να μαχαιρώνουν ανθρώπους στην Μπόροου Μάρκετ.

22:14: Τα πρώτα ασθενοφόρα καταφτάνουν στο σημείο
22:16: Ένοπλοι αστυνομικοί φτάνουν εκεί και πυροβολούν τους τρεις δράστες, έξω από την παμπ Wheatsheaf.
Παραμένει άγνωστη η ταυτότητα των δραστών
Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, ενώ η διοικητής της αστυνομίας του Λονδίνου, Κρεσίνα Ντικ, δήλωσε ότι η ταυτότητα των δραστών παραμένει άγνωστη.
12 συλλήψεις στο ανατολικό Λονδίνο
Η αστυνομία έκανε 12 συλλήψεις την Κυριακή στο ανατολικό Λονδίνο σε σχέση με τη χθεσινοβραδινή επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και 48 τραυματίσθηκαν, αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε η αστυνομία του Λονδίνου.
«Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνέλαβαν σήμερα το πρωί 12 ανθρώπους στο Μπάρκινγκ του ανατολικού Λονδίνου σε σχέση με τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στη Γέφυρα του Λονδίνου και την περιοχή Μπόροου Μάρκετ. Οι έρευνες συνεχίζονται σε διευθύνσεις στο Μπάρκινγκ», αναφέρεται στη δήλωση.
Τερέζα Μέι: Πρέπει να αναθεωρήσουμε την αντιτρομοκρατική στρατηγική μας
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι οι προγραμματισμένες βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στις 8 Ιουνίου, παρά τις εκκλήσεις για μετάθεσή τους έπειτα από όσα συνέβησαν.
«Δεν μπορεί ποτέ να επιτραπεί στη βία να διακόψει τη δημοκρατική διαδικασία. Οι εκλογές θα γίνουν όπως έχει προγραμματιστεί», ξεκαθάρισε.
Σημειώνοντας ότι Συντηρητικοί και Εργατικοί ανέστειλαν την προεκλογική τους καμπάνια για σήμερα σε ένδειξη πένθους, τόνισε ότι αυτή θα συνεχιστεί από τη Δευτέρα.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, σε δηλώσεις της από την Ντάουνινγκ Στριτ, παραδέχθηκε ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που η χώρα αντιμετωπίζει την τρομοκρατία.
«Βλέπουμε ένα νέο στιλ επιθέσεων. Οι τρομοκράτες αντιγράφουν ο ένας τον άλλον. Δεν κάνουν επίθεση μόνο έπειτα από σχεδιασμό πολλών μηνών, ούτε ως μοναχικοί λύκοι, αλλά αντιγράφοντας ο ένας τον άλλον και χρησιμοποιώντας τα πλέον βάναυσα μέσα. Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν με τέσσερις σημαντικούς τρόπους» σημείωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας.
«Αν και οι επιθέσεις δεν συνδέονται, ο ισλαμικός εξτρεμισμός ενώνει τους δράστες. Πρόκειται για μια ιδεολογία που ισχυρίζεται πως οι αξίες μας δεν είναι συμβατές με το Ισλάμ. Η ήττα της είναι μια από τις πιο μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας. Δεν θα ηττηθεί με μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση και με στρατιωτική δράση. Θα συμβεί μόνο αν οι άνθρωποι πειστούν πως οι αξίες μας είναι καλύτερες» τόνισε η Τερέζα Μέι.
Η Τερέζα Μέι υποστήριξε πως δεν πρέπει οι τρομοκράτες να έχουν την ελευθερία να βρίσκουν καταφύγιο στο διαδίκτυο για την οργάνωση επιθέσεων.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας διεμήνυσε πως πρέπει να γίνει μια διεθνής προσπάθεια ελέγχου στον κυβερνοχώρο
«Ναι, στη στρατιωτική δράση σε Ιράκ και Συρία κατά του ISIS, αλλά πρέπει να αναλάβουμε δράση εντός των συνόρων. Υπάρχει υπερβολικά μεγάλη ανοχή στον εξτρεμισμό στη χώρα μας. Αυτό θα περιλαμβάνει κάποιες αμήχανες και δύσκολες συζητήσεις», διεμήνυσε
«Πρέπει να αναθεωρήσουμε την αντιτρομοκρατική στρατηγική μας», κατέληξε, συμπληρώνοντας ότι αν χρειαστεί θα αλλάξει η νομοθεσία ώστε να γίνουν μεγαλύτερες οι ποινές.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.