Κοσμος

Νέα video από τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια

Χάος, πανικός, πυροβολισμοί, ουρλιαχτά: Πηδούσαν στη θάλασσα για να σωθούν – Προσοχή! Σκληρές εικόνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
133518-304030.jpg

Όσο περνούν οι ώρες μετά το αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια το βράδυ ανήμερα των εορτασμών της 14ης Ιουλίου βλέπουν το φως της δημοσιότητας περισσότερα ερασιτεχνικά βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης, αλλά και τη στιγμή που αστυνομικοί εξουδετερώνουν τον δράστη.

Στα βίντεο ακούγονται ουρλιαχτά και σφυροκόπημα πυρών, ενώ επικρατεί το χάος και ο πανικός. Μαρτυρίες αναφέρουν πως περίπου 100 πολίτες πήδηξαν ακόμη και στη θάλασσα προκειμένου να γλιτώσουν, ενώ άλλοι ταμπουρώθηκαν σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ.

Προσοχή! Ακολουθούν πολύ σκληρές εικόνες:

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης διένυσε περί τις 10.30 στη διάσημη Promenade des Anglais με πολύ μεγάλη ταχύτητα μέσα στο πλήθος σκορπώντας τον θάνατο, περί τα 2 χιλιόμετρα, κάνοντας ζιγκ-ζαγκ ώστε να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα, μέχρι το φορτηγό του να γαζωθεί από σφαίρες της αστυνομίας. Ωστόσο, μαρτυρίες που κάνουν λόγο για ανταλλαγή πυροβολισμών δεν επιβεβαιώνονται από την αστυνομία, η οποία επιμένει πως οι πυροβολισμοί στο φορτηγό είναι από τα πυρά των αστυνομικών.

Πάντως, ο δράστης σύμφωνα με πηγή πολύ κοντά στις έρευνες που δεν κατονομάζεται από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αφού προκάλεσε το μακελειό, βγήκε από το φορτηγό και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως στο πλήθος, μέχρι οι αστυνομικοί να τον εξουδετερώσουν. Ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται επίσημα ούτε αυτή η πληροφορία.

Σχέδιο για μεγαλύτερο μακελειό

Το γεγονός πως μέσα στο φορτηγό βρέθηκαν όπλα, χειροβομβίδες και εκρηκτικά, οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα πως σχεδιαζόταν χτύπημα μεγαλύτερης κλίμακας, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ο δράστης να μην ενήργησε μόνος αλλά με τη βοήθεια συνεργών.

Αυτόπτες μάρτυρες πάντως κάνουν λόγο για έναν ακόμη συνεργό ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης. Η αστυνομία έχει στήσει περίμετρο ασφαλείας στην περιοχή, ενώ οι αρχές του διαμερίσματος Αλπ-Μαριτίμ έχουν κάνει έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Γάλλος υπήκοος ο μακελάρης - γνωστός στις Αρχές

Στο φορτηγό εντοπίστηκαν και τα έγγραφα ταυτοπροσωπίας του οδηγού του φορτηγού. Σύμφωνα με αυτά, αν δεν είναι πλαστά, πρόκειται για 31χρονο Γάλλο υπήκοο με καταγωγή από την Τυνησία, κάτοικο Νίκαιας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης φέρεται να ήταν γνωστός στις Αρχές, ωστόσο δεν διευκρινίζεται αν θεωρείτο ύποπτος για τρομοκρατικό χτύπημα.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το ανατριχιαστικό σκίτσο για το τρομοκρατικό χτύπημα

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την τρελή κούρσα του φορτηγού στη Promenade des Anglais μέσα από το γράφημα της ισπανικής εφημερίδας «El Pais»

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τη στιγμή της επίθεσης

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τις πρώτες εικόνες φρίκης από την επίθεση

Τα πρώτα λεπτά μετά την επίθεση και οι σκηνές πανικού

Νίκαια, η επόμενη μέρα: Μάζευαν πτώματα μέχρι τις 8 το πρωί (video)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ