Κοσμος

Νίκαια, η επόμενη μέρα: Μάζευαν πτώματα μέχρι τις 8 το πρωί (video)

Ο τρόμος επέστρεψε στη Γαλλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
133515-304027.jpg

Έρημη πόλη θυμίζει το πιο τουριστικό παραθαλάσσιο θέρετρο στη Γαλλία κι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Νίκαια λίγες ώρες μετά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση δεν θυμίζει σε τίποτα το πολυτελές γαλλικό τουριστικό θέρετρο.

Υπενθυμίζεται πως στις 10.30 το βράδυ της 14ης Ιουλίου κατά τους εορτασμούς για την Ημέρα της Βαστίλης ένας 31χρονος Γάλλος υπήκοος με καταγωγή από την Τυνησία παρέσυρε και σκότωσε με το φορτηγό του έπειτα από μια τρελή κούρσα δύο χιλιομέτρων, περί τους 84 ανθρώπους και τραυμάτισε ακόμη 150, εκ των οποίων οι 18 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Έτσι, χρειάστηκαν μόνο λίγα λεπτά, όσα διήρκησε η τρελή κούρσα του φονικού φορτηγού, προκειμένου η Νίκαια από παράδεισος διακοπών να μετατραπεί σε κολαστήριο αθώων ψυχών, καθώς πολλά από τα θύματα είναι μικρά παιδιά που είχαν πάει στη Promenade des Anglais για να παρακολουθήσουν τους εορτασμούς για την εθνική εορτή.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρία Ελληνίδας ιδιοκτήτριας εστιατορίου στην παραλία της Νίκαιας, εντός του οποίου βρήκαν καταφύγιο πολλοί τουρίστες και κάτοικοι, είπε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ πως οι δρόμοι είναι έρημοι. Δεν κυκλοφορεί κανείς, ενώ μέχρι τις 8 το πρωί (τοπική ώρα-9.00 ώρα Ελλάδος) οι ασπροντυμένοι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μάζευαν πτώματα και συγκέντρωναν στοιχεία, ενώ μέχρι αυτή την ώρα, τα συνεργεία του δήμου καθαρίζουν τον μέχρι χθες πολυσύχναστο δρόμο από τα αίματα.

image

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τη στιγμή της επίθεσης

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τις πρώτες εικόνες φρίκης από την επίθεση

Τα πρώτα λεπτά μετά την επίθεση και οι σκηνές πανικού

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ