Στο Mexha θα μάθεις τι γεύση έχουν τα Χριστούγεννα στο Μεξικό
Το αγαπημένο μεξικάνικο παραμένει ανοιχτό όλες τις ημέρες των γιορτών
To Mexha στο Μαρούσι γιορτάζει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με εορταστικά μενού α λα Μεξικό
Ένας αναπαυτικός πετρόλ καναπές με φόντο μοβ τοίχους, δίπλα του απλωμένα τα τραπέζια, στο βάθος η κουζίνα. Η πρώτη αίσθηση όταν ανοίγεις την πόρτα του Mexha είναι ότι μπήκες σε ένα φιλικό σαλόνι (ή βεράντα αν υπολογίσουμε και τον υπέροχο κρεμαστό κήπο πάνω από το κεφάλι σου…). Και πράγματι κάπως έτσι είναι. Ο Χάρης, η Αφροδίτη και η Αγγελική άνοιξαν το ωραίο αυτό μεξικάνικο με σκοπό να μαγειρεύουν όπως ακριβώς θα το έκαναν και σπίτι τους: χωρίς λίπη, βελτιωτικά γεύσης ή έτοιμες σάλτσες. Στην κουζίνα τους δεν θα βρεις φριτέζες και η κατάψυξη έχει θέση μόνο για παγάκια. Όλη η γεύση έρχεται από τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, τις οξύτητές των εσπεριδοειδών.
Αυτό το ζεστό, μεξικάνικο σπιτικό σε περιμένει να γιορτάσετε μαζί τα Χριστούγεννα! Η σάλα στολίστηκε, το bar φόρεσε τα καλά του, ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λεωνίδας Αντωνόπουλος ανέλαβε τις μουσικές και η κουζίνα ξεπέρασε τον εαυτό της ετοιμάζοντας γιορτινά δείπνα α λα Μεξικό! Για την περίοδο των γιορτών το Mexha θα παραμείνει ανοιχτό όλες τις μέρες (ακόμα και τη Δευτέρα που κατά κανόνα ξεκουράζεται), ενώ για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (αλλά και ανήμερα) έχει ετοιμάσει λαχταριστά μενού αφιερωμένα στις εορταστικές γεύσεις.
Ρίξαμε μια ματιά στο χριστουγεννιάτικο μενού και μας άνοιξε η όρεξη! Για να πάρεις μια ιδέα, θα σου το αναπαραστήσουμε όσο καλύτερα γίνεται… Στην αρχή θα καταφτάσει στο τραπέζι σου μια εορταστική Margarita ή Sangria -αναλόγως τις προτιμήσεις σου- για να σε βάλει σε εορταστικό mood. Τη θέση του amuse bouche έχει ένα ζουμερό pulled pork taco, το οποίο όπως πάντα (κι όπως τα πάντα), είναι χειροποίητο. Ακολουθούν τα ορεκτικά: nachos με chili con carne (με τον φοβερό κιμά του Mexha), σπιτική guacamole, beef Chimichanga. Σειρά έχουν τα κυρίως που περιλαμβάνουν Chicken Fajitas και την περίφημη Barbacoa Beef Quesadilla, δηλαδή τρυφερό μοσχάρι σιγομαγειρεμένο με κόλιανδρο και πάπρικα που κλείνεται μέσα σε καυτή tortilla… Τα ωραία δεν έχουν τελειώσει ακόμα! Τώρα ήρθε η ώρα να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο επιδόρπια και να δώσεις τον τέλειο επίλογο με τα γλυκά που υπογράφει ο γνωστός pastry chef Αλέξανδρος Κόνιαρης. Ένα Margarita Cheesecake με tequila και φρούτα εποχής ή μία κρέμα σοκολάτας με passion cremeux, παγωτό καρύδα, tuile κανέλας και crumble από σοκολάτα και αμύγδαλο;
Η τιμή του μενού είναι €45/άτομο και είναι στα αλήθεια μια πραγματικά πολύ καλή τιμή αν αναλογιστούμε την ποιότητα που χαρακτηρίζει όλα τα πιάτα του Mexha. Οπότε, αν ψάχνεις ένα διαφορετικό ρεβεγιόν για φέτος κάνε την κράτησή σου. Feliz Navidad!
Αγίου Κωνσταντίνου 56 & Κηφισίας, Μαρούσι, 216 0017188, www.mexha.com, Fb: Mexha, Instagram: MexhaRestaurant
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην Κορωνησία που δεν είναι νησί, ούτε στεριά, ούτε λίμνη, ούτε ακριβώς θάλασσα
Ο σεφ Αντώνης Μουστάκης έχει δημιουργήσει ένα contemporary μενού που συνδυάζει σύγχρονες γεύσεις και παραδοσιακές πινελιές
Πρόκειται για ένα από τα γνησιότερα concept brunch shops, μπορεί και σε όλη την Ελλάδα
Εδώ όπου η παράδοση συναντά τις νέες γευστικές τάσεις
Κομψότητα και νοστιμιά στο κέντρο της πόλης
Το αντισυμβατικό wine bistro της Θεσσαλονίκης
Χειροποίητα panini και απολαυστικά spritz στην πλατεία Αριστοτέλους
Εδώ η μαγειρική διαδικασία είναι ιερή
Η κουζίνα θα σας προτείνει πιάτα που βασίζονται στη μεσογειακή παράδοση με διεθνείς επιρροές, με έμφαση πάντα στη γεύση και με βάση την εποχικότητα και την επιλογή άριστων πρώτων υλών.
Κλείστε θέση στο πάσο και παρακολουθήστε πώς παρασκευάζονται πιάτα
Το εμβληματικό εστιατόριο επιστρέφει μεταμορφωμένο
Από τον σεφ-πατρόν Ανδρέα Γάβρη, μαζί και 700 ετικέτες κρασιού για ψαγμένους οινόφιλους
Από τις πιο αυθεντικές σελίδες στο καλοκαιρινό, ροδίτικο οδοιπορικό σου
Η Νίκη Σπανού έχει καταφέρει να κάνει το Μεϊντάνι της αρχηγείο, στρατηγείο και κατσαρόλα αναφοράς για όποιον αναζητά τη βεριτάμπλ γεύση της παράδοσης στη Ζαγορά
Σου σερβίρει με τη βούλα την πιο αυθεντική γεύση της Λήμνου
Ψαράκια, χταποδάκια, καλαμαράκια και λοιπά καλοκαιρινά δίπλα στη θάλασσα
Εδώ που η κατσαρόλα δεν έχει ανάγκη τη ΔΕΗ για να μπει στη φωτιά
Το νέο στέκι της πόλης για νόστιμο φαγητό και χαλαρά cocktails
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.