- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Veri-Table το καινούργιο αυθεντικό γαλλικό ρεστό της πόλης
Chef-patron ο εξαιρετικός Αλαίν Παροντί
Ετοιμάζεται πυρετωδώς για να ανοίξει την επόμενη Τρίτη 9/4 στο Ψυχικό, εκεί που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν το –επίσης γαλλικό- Polly Maggoo. Θα λέγεται Veri-table και ιδιοκτήτης - σεφ θα είναι ο Αλαίν Παροντί, ο εξαιρετικός και μισελενάτος στην πατρίδα του Γάλλος σεφ, ο οποίος όμως εδώ και χρόνια έχει επιλέξει την Ελλάδα για να ζει και να εργάζεται. Τον έχουμε δει και στη Χαλκιδική και στη Μύκονο αλλά και στην Αθήνα στο πολύ όμορφο L’ Audrion από το οποίο αποχώρησε πρόσφατα για να ανοίξει τούτο εδώ, το δικό του εγχείρημα.
Από δυο κουβέντες που αλλάξαμε, μαθαίνω πως στο καινούργιο την τιμητική τους θα έχουν τα ωραία γαλλικά τυριά που καθένα τους θα συνοδεύεται με κάποια σπιτική μαρμελάδα, τα αλλαντικά, αλλά και οι υπέροχες δημιουργίες του, όλες με αρώματα και γεύση που παραπέμπουν ευθέως σε γαλλικό νότο και Μεσόγειο. Η μεγάλη δύναμη βρίσκεται στον πάνω όροφο του Veri-table, με 2000 ετικέτες φίνων κρασιών, από Γαλλία κυρίως αλλά και από Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία. Θα υπάρχουν φυσικά και Armagnac και cognac αλλά και γαλλικά ουίσκι ενώ κάτι πήρε το αυτί μου και για μικρή, χαριτωμένη βεράντα για τις ζεστές μέρες που έρχονται. Σύντομα περισσότερα…
Άγγελου Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην Κορωνησία που δεν είναι νησί, ούτε στεριά, ούτε λίμνη, ούτε ακριβώς θάλασσα
Ο σεφ Αντώνης Μουστάκης έχει δημιουργήσει ένα contemporary μενού που συνδυάζει σύγχρονες γεύσεις και παραδοσιακές πινελιές
Πρόκειται για ένα από τα γνησιότερα concept brunch shops, μπορεί και σε όλη την Ελλάδα
Εδώ όπου η παράδοση συναντά τις νέες γευστικές τάσεις
Κομψότητα και νοστιμιά στο κέντρο της πόλης
Το αντισυμβατικό wine bistro της Θεσσαλονίκης
Χειροποίητα panini και απολαυστικά spritz στην πλατεία Αριστοτέλους
Εδώ η μαγειρική διαδικασία είναι ιερή
Η κουζίνα θα σας προτείνει πιάτα που βασίζονται στη μεσογειακή παράδοση με διεθνείς επιρροές, με έμφαση πάντα στη γεύση και με βάση την εποχικότητα και την επιλογή άριστων πρώτων υλών.
Κλείστε θέση στο πάσο και παρακολουθήστε πώς παρασκευάζονται πιάτα
Το εμβληματικό εστιατόριο επιστρέφει μεταμορφωμένο
Από τον σεφ-πατρόν Ανδρέα Γάβρη, μαζί και 700 ετικέτες κρασιού για ψαγμένους οινόφιλους
Από τις πιο αυθεντικές σελίδες στο καλοκαιρινό, ροδίτικο οδοιπορικό σου
Η Νίκη Σπανού έχει καταφέρει να κάνει το Μεϊντάνι της αρχηγείο, στρατηγείο και κατσαρόλα αναφοράς για όποιον αναζητά τη βεριτάμπλ γεύση της παράδοσης στη Ζαγορά
Σου σερβίρει με τη βούλα την πιο αυθεντική γεύση της Λήμνου
Ψαράκια, χταποδάκια, καλαμαράκια και λοιπά καλοκαιρινά δίπλα στη θάλασσα
Εδώ που η κατσαρόλα δεν έχει ανάγκη τη ΔΕΗ για να μπει στη φωτιά
Το νέο στέκι της πόλης για νόστιμο φαγητό και χαλαρά cocktails
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.