- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Στο Just Burgers θα φας σαν στο σπίτι σου
Η νέα άφιξη στο Κολωνάκι δεν είναι μια ακόμα αρπαχτή
Δούλεψαν το μπέργκερ πριν ακόμα γίνει τάση, δίνοντας έμφαση στις καλές πρώτες ύλες και στη homemade λογική − οι φανατικοί τους πελάτες στη Γλυφάδα μπορούν να πιστοποιήσουν. Εδώ και λίγες μέρες το φρέσκο μπριός ψωμάκι τους, τα σπιτικά onion rings και ο κιμάς ημέρας, δικής τους συνταγής, βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και μιλούν κολωνακιώτικα.
Το νέο μπεργκεράδικο είναι ένας μοντέρνος χώρος με μίνιμαλ αισθητική που αποφεύγει σκόπιμα τις αμερικανιές και τις φολκλόρ λεπτομέρειες. Εδώ ο απόλυτος πρωταγωνιστής είναι το φαγητό. Αν και ο Tάσος (ο νεαρός ιδιοκτήτης) πιστεύει ότι ένα μαγαζί δεν κρατάει τον κόσμο με τη διακόσμηση, η σκαλιστή γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο στον τοίχο είναι το πρώτο πράγμα που πρόσεξα μπαίνοντας, ενώ και τα σκίτσα στο μαύρο πίνακα του μενού κλέβουν την παράσταση.
Mε σχετικά μίνιμαλ τιμές για τα δεδομένα της ποιότητας που παρέχουν, αποτελούν μια value for money επιλογή με τα burgers να κυμαίνονται από 6 έως 12 ευρώ.
Για τους πεινασμένους εργαζόμενους της περιοχής (και όχι μόνο) γίνεται και delivery που μάλιστα βάζει ένα τέλος στο άγχος να διακρίνεις ποιο είναι το δικό σου μπέργκερ. Κάθε συσκευασία έχει αυτοκόλλητο με «ονοματεπώνυμο». Το διαβάζεις και το μπέρδεμα τελειώνει μια κι έξω.
Μη χάσεις τα best sellers Βig Papa (μοσχάρι) και Brie & Cranberry (κοτόπουλο), ενώ στα must μιας πρώτης επίσκεψης είναι τα απολύτως σπιτικά Onion rings, τα BBQ Ribs, το αυθεντικό αμερικάνικο Corn Doc (και όποιο από τα επίσης σπιτικά γλυκά σου γυαλίσει). Όσοι νιώσετε αναποφάσιστοι, ο Tάσος είναι εδώ για να προτείνει Cheese Classic ενώ η Σίλια, η μικρή του αδερφή που είναι επί της υποδοχής και στη συνέχεια φροντίζει ώστε να περάσεις τέλεια, διαλέγει με κλειστά μάτια Blue Lovers.
Έχουν καθιερώσει και το μπέργκερ του μήνα, οπότε αν σε βγάλει σύντομα ο δρόμος στο κατώφλι του, θα προλάβεις να δοκιμάσεις το ολοκαίνουργιο Bacon Truffle με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τυρί provolone, bacon, καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια και σπιτική μαγιονέζα με μανιτάρι τρούφα. Αυτό, όπως και όλα τα μπέργκερ του καταλόγου αποτελούν έμπνευση του Τάσου που έχει θέμα με το καλό φαγητό.
Αν πάλι νομίζεις ότι αντέχεις να φας 10 μπιφτέκια σε 10 λεπτά, πέρνα μια βόλτα για να το αποδείξεις − αναμένονται και νέες δοκιμασίες!
Για τις ζεστές μέρες, τα τραπεζάκια παίρνουν θέση στον ήσυχο πεζοδρόμιο της οδού Καψάλη. Κάπου εκεί θα τριγυρνάει και ο Τάσος, αν δεν ταξιδεύει ψάχνοντας ανά την υφήλιο τους πρωτοπόρους του είδους. Τον ρωτήσαμε τα δικά του κορυφαία μπεργκεράδικα του κόσμου κι αυτός μας αποκάλυψε: το Patty and Pan στο Λονδίνο, η κρυμμένη καντίνα Βurger Μaister (που ανακάλυψε τυχαία κοντά σε κάποιον σταθμό του Βερολίνο) και το Βacoa Κiosko στη Βαρκελώνη.
Just burgers Κολωνάκι, Καψάλη 10, 2121049200
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην Κορωνησία που δεν είναι νησί, ούτε στεριά, ούτε λίμνη, ούτε ακριβώς θάλασσα
Ο σεφ Αντώνης Μουστάκης έχει δημιουργήσει ένα contemporary μενού που συνδυάζει σύγχρονες γεύσεις και παραδοσιακές πινελιές
Πρόκειται για ένα από τα γνησιότερα concept brunch shops, μπορεί και σε όλη την Ελλάδα
Εδώ όπου η παράδοση συναντά τις νέες γευστικές τάσεις
Κομψότητα και νοστιμιά στο κέντρο της πόλης
Το αντισυμβατικό wine bistro της Θεσσαλονίκης
Χειροποίητα panini και απολαυστικά spritz στην πλατεία Αριστοτέλους
Εδώ η μαγειρική διαδικασία είναι ιερή
Η κουζίνα θα σας προτείνει πιάτα που βασίζονται στη μεσογειακή παράδοση με διεθνείς επιρροές, με έμφαση πάντα στη γεύση και με βάση την εποχικότητα και την επιλογή άριστων πρώτων υλών.
Κλείστε θέση στο πάσο και παρακολουθήστε πώς παρασκευάζονται πιάτα
Το εμβληματικό εστιατόριο επιστρέφει μεταμορφωμένο
Από τον σεφ-πατρόν Ανδρέα Γάβρη, μαζί και 700 ετικέτες κρασιού για ψαγμένους οινόφιλους
Από τις πιο αυθεντικές σελίδες στο καλοκαιρινό, ροδίτικο οδοιπορικό σου
Η Νίκη Σπανού έχει καταφέρει να κάνει το Μεϊντάνι της αρχηγείο, στρατηγείο και κατσαρόλα αναφοράς για όποιον αναζητά τη βεριτάμπλ γεύση της παράδοσης στη Ζαγορά
Σου σερβίρει με τη βούλα την πιο αυθεντική γεύση της Λήμνου
Ψαράκια, χταποδάκια, καλαμαράκια και λοιπά καλοκαιρινά δίπλα στη θάλασσα
Εδώ που η κατσαρόλα δεν έχει ανάγκη τη ΔΕΗ για να μπει στη φωτιά
Το νέο στέκι της πόλης για νόστιμο φαγητό και χαλαρά cocktails
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.