Αυτοκινηση

Νέο Honda CR-V

Ένα αυτοκίνητο που μας εντυπωσίασε με το κορυφαίο επίπεδο ποιότητας κύλισης σε κάθε επιφάνεια

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto_-_kentriki.jpg

Τι είναι

Το νέο Honda CR-V διατηρεί τη γνώριμη σιλουέτα του παγκόσμιου best-seller στην κατηγορία SUV, και μία εξελιγμένη, σπορ και προηγμένη σχεδίαση.

Είναι ένα αυτοκίνητο που μας εντυπωσίασε με το κορυφαίο επίπεδο ποιότητας κύλισης σε κάθε επιφάνεια.

Οι σχεδιαστές του δημιούργησαν ένα σύγχρονο και δυναμικό SUV που είναι και ιδιαίτερα λειτουργικό. Η Honda είχε στόχο ένα ποιοτικό και προηγμένο όχημα, με καθαρό και σύγχρονο στυλ χωρίς περιττές γραμμές.

Από τις βασικές αλλαγές ήταν η αύξηση του μεταξονίου κατά 30mm, κάτι που δημιουργεί περισσότερο χώρο στο εσωτερικό για επιβάτες και χώρο αποσκευών.

Διατίθεται με τόσο σε προσθιοκίνητες όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις, αλλά και σε πενταθέσια και επταθέσια έκδοση.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επετειακό, μια και η Honda γιορτάζει τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της!

auto_2.jpg

Γνωριμία

Η αύξηση των διατάσεων έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη μεγάλων χώρων μια και στην καμπίνα, ακόμα και υψηλόσωμοι ενήλικες θα ταξιδέψουν με άνεση.

Παράλληλα οι διαθέσιμοι για αντικείμενα χώροι έγιναν ακόμα μεγαλύτεροι εμπρός-πίσω (561 λίτρα στο πορτμπαγκάζ), ενώ σημαντικό ρόλο στην πρακτικότητα του αυτοκινήτου παίζουν οι έξυπνες λύσεις, που ξεκινούν με τον εύκολο τρόπο διαμόρφωσης των πίσω καθισμάτων, το νέο πάτωμα του χώρου αποσκευών δύο θέσεων που επιτρέπει τη δημιουργία μιας επίπεδης επιφάνειας για μακρύτερα αντικείμενα, ενώ μία hands-free ηλεκτρική πίσω πόρτα διευκολύνει την πρόσβαση για φόρτωση.

auto_3.jpg

Ιδιαίτερης σημασίας πλέον και η ύπαρξη θυρών USB για τους πίσω επιβάτες!

Η Honda έχει εκλογικεύσει τη διάταξη της οθόνης συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά CR-V, που τώρα περιλαμβάνει μόνο μία κεντρική οθόνη αφής, πλέον της διεπαφής Driver Information Interface (DII) 7 ιντσών που είναι ορατή μέσα από το τιμόνι.

Το λογισμικό δεύτερης γενιάς του Honda Connect στο νέο CR-V προσφέρει αναβαθμισμένη, διαισθητική λειτουργία και πλήρη ενσωμάτωση smartphone μέσω Apple CarPlay και Android Auto.

auto_1.jpg

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Honda «Ασφάλεια για Όλους», όλα τα σύγχρονα συστήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας περιλαμβάνονται σε όλες τις εκδόσεις του νέου CR-V, ενώ μέσω του Honda Sensing αντιπροσωπεύεται μία πλήρης σειρά συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας.

Στον δρόμο

Το νέο CR-V διατίθεται με έναν βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων VTEC που αποδίδει 173 ίππους όταν συνεργάζεται με εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και 193 ίππους στην έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο CVT το πρόσφατο τεχνολογικά κιβώτιο CVT της Honda που προσφέρει πιο άμεση, γραμμική αίσθηση μετάδοσης.

Το πλαίσιο που ενισχύθηκε σε όλη την έκτασή του από νέα γενιά ατσαλιού υπερυψηλής αντοχής που του έδωσε μεγάλη στρεπτική ακαμψία, (τα εξελιγμένα silent block σε όλο το αμάξωμα παίζουν καθοριστικό ρόλο) ενώ η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων δείχνει ότι πολύ δύσκολα θα ενοχληθούν οι επιβαίνοντες στην καμπίνα του CR-V, ακόμα και όταν περνάει επάνω από εγκάρσια χαντάκια. Τεράστιο ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή, έπαιξαν και τα διπλής ενέργειας αμορτισέρ, αλλά και η εν γένει πολύ καλή γεωμετρία των αναρτήσεων.

Η τελευταία τεχνολογία τετρακίνησης της Honda –Real Time AWD with Intelligent Control System– σε συνδυασμό με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, χαρίζει στο CR-V γνήσιες ικανότητες παντός εδάφους.

Κοστίζει

Η τιμή της δικίνητης, πενταθέσιας έκδοσης Comfort με το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων αρχίζει από 33.650 ευρώ, ενώ οι τετρακίνητες εκδόσεις αρχίζουν από 36.550 ευρώ.

Info

Πληροφορίες για το νέο Honda CR-V εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ