Αυτοκινηση

DS 3 CROSSBACK: Τεχνολογία και κομψότητα αγκαλιά!

Το DS 3 Crossback μπορεί από την πρώτη ματιά να ξεχωρίσει ως ένα compact SUV

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_fast_lane_-_ds_3.jpg

Το γνωστό μας DS 3 αλλάζει σελίδα και πλέον γίνεται ένα σύγχρονο Crossover, και έμφορτο τεχνολογιών και στυλ αποκτά το όνομα Crossback και ξεκινάει με αξιώσεις την πορεία του στην διεθνή σκηνή, με εφόδια την γαλλική φινέτσα και κομψότητα.

Χάρη στις ισορροπημένες διαστάσεις και την ανάλογη κατανομή των όγκων, το νέο μοντέλο της DS είναι ένα αυτοκίνητο πόλης που μπορεί να καλύψει και μεγάλες αποστάσεις, που είναι διαθέσιμο και σε 100% ηλεκτρική έκδοση E-Tense. Στα τεχνολογικά προτερήματά του, συγκαταλέγονται και εφαρμογές που κάνουν τη διαφορά στην απαιτητική κατηγορία, δίνοντας στο DS 3 Crossback πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για να ξεχωρίζει.

Οι λάτρεις των όμορφων αντικειμένων θα γοητευτούν από το γλυπτό σχεδιασμό του, τη δημιουργικότητα των εσωτερικών του χώρων και τη φροντίδα που λαμβάνουν ακόμα και στις πιο μικρές λεπτομέρειες.

Το DS 3 Crossback μπορεί από την πρώτη ματιά να ξεχωρίσει ως ένα compact SUV, με τους μεγάλους τροχούς των 18”, καθώς και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Με 10 επιλογές σχεδίων για τις ζάντες, 10 χρώματα αμαξώματος και τρία χρώματα για την οροφή, όλα ξεκινούν ιδανικά για να φτιάξει κανείς το δικό του ξεχωριστό DS 3 Crossback.

Όλο το πακέτο των πιο σύγχρονων εφαρμογών που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών, βρίσκεται στον εξοπλισμό του νέου DS 3 Crossback, ενώ είναι το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της DS. Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση Ε-Τense θα είναι διαθέσιμη το β’ εξάμηνο του 2019, με αυτονομία που θα ξεπερνά τα 300 χλμ και λειτουργία ταχυφόρτισης της μπαταρίας για να φτάνει στο 80% μόλις σε 30 λεπτά. Ένα ακόμα πλεονέκτημα της E-Tense έκδοσης, είναι πως δεν έχει καμία διαφορά στους χώρους που προσφέρει για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, καθώς οι συσσωρευτές τοποθετούνται κάτω από το πάτωμα. Το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης του DS 3 Crossback E-Tense περιλαμβάνει ηλεκτροκινητήρα 100 kW / 136 hp και μπαταρίες ιόντων λιθίου 50kWh.

Το DS 3 Crossback είναι το πρώτο αυτοκίνητο που διαθέτει την τελευταία αναβάθμιση του PureTech βενζινοκινητήρα που αποδίδει 155 ίππους και συνδυάζεται με το EAT8 αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (με 8 σχέσεις). Παράλληλα, τη γκάμα των κινητήρων του μοντέλου συμπληρώνουν οι εκδόσεις του PureTech των 1,2 λίτρων με απόδοση 100 και 130 ίππων, που είναι σύμφωνοι με τα πλέον πρόσφατα πρότυπα ρύπων Euro 6.3. Αξίζει να σημειώσουμε πως το PureTech 130 σύνολο έλαβε πρόσφατα το βραβείο Engine of the Year για τέταρτη συνεχή χρονιά. Οι επιλογές diesel περιλαμβάνουν τις δύο εκδόσεις του συνόλου των 1,5 λίτρων BlueHDi με απόδοση 100 και 130 hp.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ