- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Anton Corbijn παρουσιάζει το λεύκωμα για τους Depeche Mode
Το λεύκωμα «Depeche Mode by Anton Corbijn» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Taschen με περισσότερες από 500 φωτογραφίες
«Depeche Mode by Anton Corbijn»: Το συλλεκτικό φωτογραφικό λεύκωμα από τις εκδόσεις Taschen με περισσότερες από 500 εικόνες, χειρόγραφες σημειώσεις και σχέδια
Με περισσότερες από 500 φωτογραφίες από τα προσωπικά αρχεία του ζωντανού θρύλου της φωτογραφίας Anton Corbijn, μερικές από τις οποίες δεν έχουν δημοσιευτεί, καθώς και σκηνικά, σκίτσα, εξώφυλλα άλμπουμ και προσωπικές παρατηρήσεις από τον ίδιο τον φωτογράφο, το άκρως συλλεκτικό λεύκωμα «Depeche Mode by Anton Corbijn» που κυκλοφορεί σε μια πολυτελή βερσιόν από τις εκδόσεις Taschen, ενισχύει τον αντίκτυπο των εικόνων του στη φήμη που συνοδεύει μια από τις μεγαλύτερες μπάντες της εποχής μας.
Το 1981 ο Anton Corbijn φωτογράφησε για πρώτη φορά τους Depeche Mode στο Λονδίνο και στο Μπάσιλτον του Έσεξ, για τις ανάγκες του εξωφύλλου που ετοίμαζε το NME στα synth wave νεαρά είδωλα της εποχής. Στο προσκήνιο ο «θολωμένος» τραγουδιστής Dave Gahan, και πίσω του με έντονη εστίαση από τον φωτογράφο η υπόλοιπη μπάντα του χαμογελάει. Πέντε χρόνια αργότερα οι Depeche Mode μεταμορφώνουν τον ήχο τους και αναζητούν κάτι πιο έντονο και μελαγχολικό. Ο Anton Corbijn τους συναντά ξανά για να κάνει ένα βιντεοκλίπ και γίνεται ο de facto δημιουργικός διευθυντής της μπάντας: από το 1986 έχει επιμεληθεί την εικόνα του συγκροτήματος από τις φωτογραφίες που συνοδεύουν τις κυκλοφορίες τους μέχρι την πλειονότητα των βιντεοκλίπ τους και την αισθητική ανάπτυξη της οπτικής τους ταυτότητας. Εικονογραφώντας με λεπτομέρεια την ιστορία του συγκροτήματος και τη σχέση του με τον φωτογράφο, το λεύκωμα «Depeche Mode by Anton Corbijn» εξηγεί πόσο σημαντική υπήρξε η συνεισφορά του στην επιτυχία τους.
Η Μαδρίτη, το Αμβούργο, η έρημος της Καλιφόρνιας, η Πράγα και το Μαρακές, είναι μερικά από τα σημεία του πλανήτη Γη όπου ο Anton Corbijn απαθανάτισε τους Depeche Mode. Μια πληθώρα εικόνων, εκπληκτικών λήψεων από όλες τις περιηγήσεις τους στον κόσμο και στις σκηνές, που συνοδεύεται ισότιμα από σκίτσα, σχέδια και χειρόγραφες σημειώσεις του βάζοντας τον αναγνώστη στο κλίμα.
Δημιουργημένο με την πλήρη συμμετοχή των Depeche Mode, το λεύκωμα ιχνηλατεί πως ένας φωτογράφος του διαμετρήματος του Anton Corbijn διαμόρφωσε τη δημοτικότητα και το id του γκρουπ που διακρινόταν πάντα για την καλλιτεχνική του τόλμη.
«Αυτό το βιβλίο είναι μια γιορτή μιας από τις πιο δημιουργικές και διαρκείς συνεργασίες στην ιστορία της rock» δηλώνει στην εισαγωγή του ο Anton Corbijn. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει τον σπουδαιότερο rock φωτογράφο;
Δείτε εδώ το εξώφυλλο που σχεδίασε ο Martin Lee Gore των Depeche Mode για την ATHENS VOICE τον Οκτώβριο του 2005.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ποίημα της ημέρας είναι από τη συλλογή «Τα ποιήματα»
Η απόλυτη βίβλος για τον αθλητισμό, την πολιτική και το παιχνίδι που κατέκτησε, κυριολεκτικά, τον κόσμο
Μιλήσαμε μαζί τους για τους νέους επιτυχημένους τίτλους τους, τα προβλήματα που προκύπτουν από την υπερπληροφόρηση και την Τεχνητή Νοημοσύνη αλλά και για την επίδραση της Key Books στους αναγνώστες
Στον φετινό διαγωνισμό οι νικητές και οι νικήτριες αναδείχτηκαν με 200.000 ψήφους αναγνωστών
Η ATHENS VOICE ξεφυλλίζει σελίδες για το καλοκαίρι
Η ATHENS VOICE ξεφυλλίζει σελίδες για το καλοκαίρι
Η ATHENS VOICE ξεφυλλίζει σελίδες για το καλοκαίρι
Η ATHENS VOICE ξεφυλλίζει σελίδες για το καλοκαίρι
Η παιδική και νεανική λογοτεχνία εξακολουθεί να αποτελεί ένα εξαιρετικά γόνιμο πεδίο επιστημονικής διερεύνησης
Μια μεγάλη συζήτηση με αφορμή το νέο της μυθιστόρημα «Το κακό που δεν υπάρχει» (μετάφραση Δήμητρα Δότση, 336 σελίδες, Εκδόσεις Utopia)
Ο Γκεόργκι Γκοσποντίνοφ και ο Αντρέα Μπαγιάνι γράφουν για την άνοια των γονιών τους
«Μόνο με την επίκληση της νομιμότητας δεν θα έχει κανείς μέλλον», λέει ο Αντώνης Κλάψης στην ATHENS VOICE
Ήρθε στη Θεσσαλονίκη καλεσμένος του Φεστιβάλ ΛΕΑ για να παρουσιάσει το μυθιστόρημά του «Και οι επτά ήταν υπέροχοι»
Πανελλαδική έρευνα αποκαλύπτει τις συνήθειες, τα κίνητρα και τις νέες τάσεις των Ελλήνων αναγνωστών
Το πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα μεταφέρεται στη σκηνή σε διασκευή του Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και μουσική του Δημήτρη Κοντόπουλου
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Loggia
Το μυθιστόρημα «Εκεί εκεί» του Tommy Orange (μετάφραση Μαργαρίτα Ζαχαριάδου, Εκδόσεις Αλεξάνδρεια) κυκλοφορεί στις 19 Ιουνίου
Μια συλλογή διηγημάτων που δεν θα σε αφήσει να ησυχάσεις ούτε λεπτό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.