Θεατρο - Οπερα

Στις Νεφέλη Μαϊστράλη και Κατερίνα Μαυρογεώργη το βραβείο Ελευθερία Σαπουντζή 2023

Ποιες ήταν οι άλλες υποψήφιες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στις Νεφέλη Μαϊστράλη και Κατερίνα Μαυρογεώργη το βραβείο Ελευθερία Σαπουντζή 2023

Βραβείο Ελευθερία Σαπουντζή 2023: Οι Νεφέλη Μαϊστράλη και Κατερίνα Μαυρογεώργη οι δύο νικήτριες - Ποιες ήταν οι άλλες υποψήφιες

Στο κατάμεστο Θέατρο οδού Κεφαλληνίας, απονεμήθηκε χθες το βραβείο Ελευθερία Σαπουντζή, στη μνήμη της αδικοχαμένης σκηνοθέτιδας.

Το βραβείο που μοιράστηκαν οι Νεφέλη Μαϊστράλη και Κατερίνα Μαυρογεώργη απένειμε η Μπέττυ Αρβανίτη. Υποψήφιες ήταν επίσης οι Εμιλυ Λουίζου και Μαρία Μοσχούρη.

Τη φετινή εκδήλωση καλωσόρισε ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός, η σκηνοθέτρια Ελένη Ευθυμίου που παρουσίασε αποσπάσματα από τη δουλειά της Ελευθερίας Σαπουντζή. Τα μέλη της επιτροπής φέτος ήταν οι Κων. Ζαμάνης, Δηώ Καγγελάρη, Ακύλλας Καραζήσης, Δημ.Καραντζάς και Αγγ.Τριανταφύλλου.

Τι είναι το βραβείο Ελευθερία Σαπουντζή

Συγγενείς και φίλοι της Ελευθερίας Σαπουντζή, που έφυγε απροσδόκητα τον Σεπτέμβριο του 2000, αποφάσισαν να ιδρύσουν στο όνομά της ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο με αποκλειστικό σκοπό την ανά διετία απονομή χρηματικού βραβείου ύψους 3000 ευρώ σε μία νέα καλλιτέχνιδα ηθοποιό, σκηνοθέτη ή μεταφράστρια), έως 30 ετών, της οποίας η πορεία και το ήθος να προοιωνίζουν μία περαιτέρω εξέλιξη που αξίζει να υποστηριχθεί.

Στο καταστατικό του Σωματείου προβλέπεται 5μελής επιτροπή, αποτελούμενη από επιφανή μέλη της καλλιτεχνικής κοινότητας που αλλάζουν ανά διετία και της οποίας αποκλειστική αρμοδιότητα είναι η επιλογή της καλλιτέχνιδας στην οποία θα απονεμηθεί το βραβείο.

Την επιλογή αυτή πρέπει να αναλαμβάνουν καλλιτέχνες που έχουν οι ίδιοι επιδείξει την δική του συνέπεια και ήθος, και που παρακολουθούν με αγάπη προσπάθειες των νέων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ