Θεατρο - Οπερα

Σιωπή! Έχουμε τις πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση του Γιώργου Χρυσοστόμου

Λίγο πριν την επίσημη πρώτη του «Mute» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου η ATHENS VOICE εξασφάλισε τις πρώτες λήψεις από την παράσταση

img-2444_1.jpg
Έρρικα Ρούσσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρυσοστόμου, mute
© Δομνίκη Μητροπούλου

Το «Mute» του Γιώργου Χρυσοστόμου κάνει πρεμιέρα στις 17 Οκτωβρίου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Οι πέτρες από τις τσέπες του εκτοξεύθηκαν στον αέρα. Στοπ. Αυτήν τη σεζόν δεν προβλέπεται να ακούσουμε τη φωνή του. Στοπ. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τις 17 Οκτωβρίου. Στοπ. 

Χρυσοστόμου, mute
© Δομνίκη Μητροπούλου

Τρία χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία του «Πέτρες στις τσέπες τους» ο Γιώργος Χρυσοστόμου αναλαμβάνει να μας μυήσει στην διακριτική γοητεία του να μένεις άφωνος με μια παράσταση πολλών πολλών χαρακτήρων.  

Λίγα λόγια για το έργο: Ένας άνθρωπος που κυνηγά το μυαλό του, ένας άνθρωπος που αρνείται τις λέξεις. Μια πολυκατοικία. Ένας μαέστρος, ένας ηλικιωμένος, ένας φοβιτσιάρης, ένας γυμναστής, ένας σεξομανής, ένας γκαντέμης... Τι τους συνδέει; Είναι ένας ή περισσότεροι; Κάποτε όλα διαλύονται· οι λέξεις έρχονται απρόσμενα. Μια παράσταση με μουσική χωρίς μουσικούς, με λέξεις χωρίς λέξεις. Μια παράσταση που κάποιος τολμά να ανοίξει την πόρτα του δωματίου του και να δείξει τι πραγματικά υπάρχει μέσα σε αυτό.

Κάτι από την παράσταση: MUTE. 1998 Θεσσαλονίκη. Μπλε βαμμένο δωμάτιο. Συγκάτοικος με τρεις αγνώστους. Ένα cd player. Ενα mini disk. Κανένα κινητό τηλέφωνο. Μουσική με ακουστικά στ’αυτιά. Το αριστερό δεν δουλεύει. Μονοφωνικό αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια ακρόασης τζαζ κομματιού γεννήθηκε ο Μαέστρος. Και άλλοι ήρωες που παρέα με τον εφευρέτη τους δεν τραγούδησαν ποτέ. Ούτε στη χαρά, ούτε στον πόνο. Λαχτάρα για μουσική, φόβος για τραγούδι όμως. Οι ήρωες αυτοί βγήκαν να δουλέψουν βαθιά στη νύχτα. Για να φάει ψωμί ο εφευρέτης. Με σοφία η Σοφία θα τα βγάλει όλα αυτά στο φως. Που θα το σχεδιάσει η άλλη Σοφία. Και με τα φώτα της Φωτεινής θα γεννηθούν κι άλλα, που θα τα πάρει ο ήλιος της Ηλιάνας και θα τα απογειώσει για να πετάξουν όλοι μαζί πάνω στης Μαγδαληνής το σκηνικό. Τα λόγια είναι περιττά.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε όλες τις παραστάσεις του Θεάτρου του Νέου Κόσμου μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας στην τιμή των 7 ευρώ μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου.

Από 17 Οκτωβρίου στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στο Guide της Athens Voice

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ