Αναζήτηση παράστασης

  • Νέες παραστάσεις
  • Όλες οι παραστάσεις
  • Κατηγορία
  • Θέατρα
  • Περιοχές

Mute

Ειδος: Μονόλογος
«Mute», Γιώργος Χρυσοστόμου, Θέατρο του Νέου Κόσμου

Ένας άνθρωπος που κυνηγά το μυαλό του, ένας άνθρωπος που αρνείται τις λέξεις. Μια πολυκατοικία. Ένας μαέστρος, ένας ηλικιωμένος, ένας φοβιτσιάρης, ένας γυμναστής, ένας σεξομανής, ένας γκαντέμης... Τι τους συνδέει; Είναι ένας ή περισσότεροι; Κάποτε όλα διαλύονται• οι λέξεις έρχονται απρόσμενα. Μια παράσταση με μουσική χωρίς μουσικούς, με λέξεις χωρίς λέξεις. Μια παράσταση που κάποιος τολμά να ανοίξει την πόρτα του δωματίου του και να δείξει τι πραγματικά υπάρχει μέσα σε αυτό. 

MUTE. 1998 Θεσσαλονίκη. Μπλε βαμμένο δωμάτιο. Συγκάτοικος με τρεις αγνώστους. Ένα cd player. Ενα mini disk. Κανένα κινητό τηλέφωνο. Μουσική με ακουστικά στ’ αυτιά. Το αριστερό δεν δουλεύει. Μονοφωνικό αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια ακρόασης τζαζ κομματιού γεννήθηκε ο Μαέστρος. Και άλλοι ήρωες που παρέα με τον εφευρέτη τους δεν τραγουδήσανε ποτέ. Ούτε στη χαρά, ούτε στον πόνο. Λαχτάρα για μουσική, φόβος για τραγούδι όμως. Οι ήρωες αυτοί βγήκανε να δουλέψουνε βαθιά στη νύχτα. Για να φάει ψωμί ο εφευρέτης. Με σοφία η Σοφία θα τα βγάλει όλα αυτά στο φως. Που θα το σχεδιάσει η άλλη Σοφία. Και με τα φώτα της Φωτεινής θα γεννηθούνε κι άλλα, που θα τα πάρει ο ήλιος της Ηλιάνας και θα τα απογειώσει για να πετάξουν όλοι μαζί πάνω στης Μαγδαληνής το σκηνικό. Τα λόγια είναι περιττά.

Πρωταγωνιστουν: Γιώργος Χρυσοστόμου
Σκηνοθετης: Σοφία Πάσχου, Γιώργος Χρυσοστόμου
Συγγραφεας: Γιώργος Χρυσοστόμου
Διαρκεια: 65

Που παιζεται

Θέατρο του Νέου Κόσμου
Από 17/10 έως 19/01
κάθε Τετάρτη, κάθε Πέμπτη, κάθε Παρασκευή 21:00
κάθε Σάββατο 18:30
κάθε Κυριακή 21:30
€[Τετ.-Παρ.] 15, 12 / €[Σάβ.-Κυρ.] 18, 15. Κεντρική Σκηνή. Από 6/12 έως 19/1: Τετ. 18:30, Παρ. 21:15, Σάβ 18:30, Κυρ. 21:15
Les Parapluies de Cherbourg
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5