- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χυτήριο: Αναπόφευκτο και οριστικό το τέλος για την παράσταση «Πετάει Πετάει»
Τι λέει στην ανακοίνωσή της η καλλιτεχνική διευθύντρια, Βάσια Παναγοπούλου
Αναπόφευκτη και επιβεβλημένη η οριστική παύση της παράστασης «Πετάει Πετάει» σύμφωνα με ανακοίνωση, εκ μέρους της διοίκησης του θεάτρου Χυτήριο και της καλλιτεχνικής του διευθύντριας Βάσιας Παναγοπούλου.
Η ανακοίνωση
Το θέατρο Χυτήριο, με αίσθημα ευθύνης, σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην παράσταση «Πετάει Πετάει», κατέβαλε κάθε προσπάθεια και έλαβε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις, όπως αποτυπώθηκαν και στο από 17-1-2017 Δελτίου Τύπου, προκειμένου να συνεχιστεί η παράσταση, προς όφελος όλων των απασχολουμένων ηθοποιών, τεχνικών και των λοιπών εργαζομένων.
Η αντικατάσταση όμως του πρωταγωνιστικού ρόλου, που ερμήνευε ο κ. Μάνος Παπαγιάννης από ηθοποιό εκτός του θιάσου, κατέστη αδύνατη, εφόσον, σύμφωνα με το σκηνοθέτη της παράστασης, κ. Γιώργο Βάλαρη, απαιτούνται περί τους δύο μήνες πρόβες, ενώ απομένει χρόνος λιγότερος από το ήμισυ της χειμερινής θεατρικής σεζόν. Η μείωση του χρόνου των προβών αποκλείστηκε ασυζητητί, τόσο από το σκηνοθέτη της παράστασης, όσο και από τη διοίκηση του Θεάτρου Χυτήριο, εφόσον οι σύντομες πρόβες δεν θα εξασφάλιζαν το προσδοκώμενο άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα από εμάς για το κοινό, που μας τιμά με την παρουσία του σε όλες τις παραστάσεις του Θεάτρου μας. Αναζητήθηκε εναλλακτική λύση ασφαλούς μειώσεως του χρόνου των προβών, με την ανάθεση αυτού του πρωταγωνιστικού ρόλου στον κ. Καλυβάτση, που ως ρόλο τον γνωρίζει, λόγω της συμμετοχής του στην παράσταση. Η πρόταση όμως αυτή δεν έγινε αποδεκτή από τον κ. Καλυβάτση.
Το Θέατρο Χυτήριο, κάτω από τις παρούσες συνθήκες και περιστάσεις, αναπόφευκτα οδηγήθηκε στην απόφαση της οριστικής παύσης των παραστάσεων, όπως ήδη έχουν ενημερωθεί και συναινέσει όλοι οι συντελεστές. Η απόφαση αυτή κρίθηκε αναγκαία και επιβεβλημένη, παρά το κόστος που συνεπάγεται, αφενός στο κύρος του Θεάτρου μας, ως σημαντικού πολιτιστικού φορέα, και αφετέρου στην απώλεια των προσδοκωμένων του εσόδων από τη λήξη των παραστάσεων, άκρως απαραίτητων για τη λειτουργία του.
Για το Θέατρο Χυτήριο
Βάσια Παναγοπούλου
Καλλιτεχνική Διευθύντρια
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια παράσταση που σατιρίζει τα μυστικά, τις φιλοδοξίες και τις αντιφάσεις της εξουσίας
Ο Νίκος Καραθάνος σκηνοθετεί την εμβληματική αρχαία κωμωδία, σε κείμενο που υπογράφει ο Φοίβος Δεληβοριάς
Τι θα δούμε στα θερινά θέατρα, στα άλση, τις ταράτσες και στα νέα φεστιβάλ της Αθήνας
«Θα νιώσω την ψυχή της Μήδειας να περιπλανιέται στο αρχαίο θέατρο και θα δανειστώ λίγο από αυτήν για να την ερμηνεύσω με τον δικό μου τρόπο».
Μιλήσαμε με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Ένας βιασμός, μια ανεπιθύμητη κύηση, ένα νόθο παιδί δίχως ταυτότητα και μια γυναίκα που παλεύει για την αυτοδιάθεσή της απέναντι στην πατριαρχία και τη θεοκρατία
Μιλήσαμε με τον δημοφιλή ηθοποιό με αφορμή την παράσταση «Ο Υπηρέτης δυο αφεντάδων», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα
Σάββατο 13 Ιουνίου 2026 - Ανοικτό Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» (Νταμάρι)
Ένα μιούζικαλ των Ρέππα – Παπαθανασίου με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα
Το αριστούργημα της παγκόσμιας κωμωδίας μιλά για την ανασφάλεια που όλοι έχουμε νιώσει με κάποιο τρόπο
Μια γέφυρα ανάμεσα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Τιφλίδας
Οι απονομές που ξεχώρισαν
Στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ μιλά για την επιστροφή στο θεατρικό του σπίτι και το ταξίδι της νέας του παράστασης
Η ανακοίνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Παχυσαρκία, άγχος, τεστοστερόνη, AI: Τι χρειάζεται πραγματικά ο άνθρωπος; Απαντήσεις επί σκηνής
Μια γέφυρα ανάμεσα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Στις 20 Ιουνίου σε μουσική διεύθυνση Ζακ Λακόμπ και σκηνοθεσία Παναγή Παγουλάτου
Ένα ποιητικό και βαθιά πολιτικό σκηνικό ανέβασμα χωρίς αποκλεισμούς στις 31 Ιουλίου & 1 Αυγούστου
Η ηθοποιός και σκηνοθέτρια μιλάει για την παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Μανίνας Ζουμπουλάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.