Θεατρο - Οπερα

Οι Ν. Περάκης και Θ. Τριαρίδης βρέθηκαν σε «Αδιέξοδο»

Ο σκηνοθέτης και ο συγγραφέας γράφουν τις εντυπώσεις τους από την παράσταση του Π. Κουρτίδη

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
37225-80405.gif

Νίκος Περάκης, σκηνοθέτης

«Αν και το θέατρο ζει από τα ψέματα για να τα αποφύγω, ψάχνω συχνά την έξοδο κινδύνου. Θα φοβόμουν να πάω σ’ ένα χορόδραμα με τίτλο ΑΔΙΕΞΟΔΟ σε χρόνια κρίσης, αλλά ήθελα να δω την Ελευθερία Κόμη να χορεύει γιατί δουλέψαμε μαζί στην τελευταία μου ταινία κι εκεί την αγάπησα σαν ηθοποιό και Κρητικοπούλα , κι έχοντάς την δει στο ΥouTube την εποχή που δούλευε στα Μπεζάρ, ήμουν περίεργος δε πα’να χορεύει σ’αδιέξοδο. Σημειωτέο ότι με είχε σύρει τελευταία σε διάφορα dance, body και physical theatre κι ευτυχώς που την είχα μαζί, να μου εξηγεί. Την είδα λοιπόν σ΄ένα μικρό αλλά πολυεπίδεδο σκηνικό με άλλους 8 χορευτές σε μία συναρπαστική σε ακρίβια και ένταση χορογραφία που με καθήλωσε για μια ώρα στο κάθισμα. Αν ήμουν κριτικός θα μπορούσα να γράψω κι άλλα πολλά για τα κοστούμια, την μουσική και τα κείμενα» .

Θανάσης Τριαρίδης, συγγραφέας

«Η παράσταση Αδιέξοδο του Παύλου Κουρτίδη είναι μια εξέγερση του τρεμάμενου σώματος ενάντια στο μεγάλο στρατόπεδο του κόσμου, ενάντια στο μεγάλο Lager, στον Μεγάλο Αφέντη, τον Μεγάλο Παντοκράτορα και Δολοφόνο. Το οπλισμένο σώμα πάνω στο οπλισμένο σκυρόδεμα. Λείψανα παλαιών άστρων και γωνιές αραχνιασμένες του Ουρανού. Η εκρηκτική ανθοφορία της σάρκας στα όρια του μητροπολιτικού πολιτισμού. Οι στρατιώτες κρατούν Σημαίες, οι θεριστές Εικόνες, οι φονιάδες Ιδέες. Μα καμιά Ιδέα δεν μπορεί να αντέξει όταν το σώμα τρεμίζει, όταν ο Λόγος ιδρώνει, όταν το μέλλον δακρύζει. Κανένα αίμα δεν θα μας δοθεί δίχως να το γυρέψουμε. Καμία σάρκα δεν ανήκει. Είμαστε όλοι εντός του μέλλοντος ετούτου του τρεμάμενου σώματος. Στα μάτια μας η άβυσσος της αγάπης. Και στην σκηνή-αρένα ένα οργιαστικό σύνθεμα ζωτικών ορμών όπου ο θάνατος δεν θα έχει εξουσία».

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης εδώ

Θέατρο ΠΚ, Κασομούλη 30, Νέος Κόσμος, 210 9011.677

Αδιέξοδο. Σκηνοθεσία-χορογραφία: Παύλος Κουρτίδης. Κειμ.: Μιχάλης Άνθης. Μουσική: Σταύρος Μαρκόνης. Ενεργούν σκηνικά οι καλλιτέχνες: Ελευθερία Κόμη, Θάνος Πρίτσας ,  Ζωή Σωτηροπούλου, Μάρκος Γιακουμόγλου, ΑνθήΑθανασοπούλου, Νίκος Κουκάκης, Νικόλας Μιτσίτσκας, , Παναγιώτης Μαλακός και η μικρή χορεύτρια Νάντια Τομαζένκο. 

Σάβ., Κυρ. 21.30. €13, 10(Φ/ Ομαδικό άνω των 10 θεατών/ ΑΜΕΑ/ Άνεργοι ΟΑΕΔ/ Ατέλειες).

Φωτογραφία Πέτρος Περάκης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκο Μιούλι: Ο Αμερικανός συνθέτης μιλά για την ενορχήστρωση του «Ορφέα» του Μοντεβέρντι στην ΕΛΣ
Νίκο Μιούλι: Μοντεβέρντι, μια παλιά συνταγή με απρόσμενη γεύση

Ο Αμερικανός συνθέτης μιλά για την ενορχήστρωση του «Ορφέα» με σύγχρονα όργανα και για τη δύναμη της μουσικής ενός έργου που 419 χρόνια μετά εξακολουθεί να ακούγεται τολμηρό

«Η μάνα μου με πέταξε στη θάλασσα» στην Πειραιώς 260
Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η μάνα μου με πέταξε στη θάλασσα» στην Πειραιώς 260

Η παράσταση των Θέμη Πάνου και Βίλιας Χατζοπούλου επιστρέφει στη σκηνή στο πλαίσιο της φθινοπωρινής δέσμης δράσεων «Απόηχοι» του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY