- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ανακοίνωση του Ιδρύματος Κακογιάννη για τις «φωτογραφίες» Ang Lee και Πέμης Ζούνη
Μετά το σάλο ότι ήταν προϊόν photoshop
Με ανακοίνωσή του, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ), απαντά σε δημοσιεύματα, που αναφέρουν ότι οι κοινές φωτογραφίες της ηθοποιού Πέμη Ζούνη με τον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Ang Lee είναι προϊόν photoshop.
Να θυμίσουμε ότι με αφορμή την παράσταση, το ΙΜΚ δημοσίευσε φωτογραφίες, που έδειχναν τον Ang Lee και την Πέμη Ζούνη μαζί. Ωστόσο, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι φωτογραφίες δεν είναι πραγματικές, αλλά προϊόν επεξεργασίας.
Η ανακοίνωση του Ιδρύματος
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σχετικά με δημοσιεύματα που υπήρξαν τις τελευταίες μέρες και αναφέρονται σε κοινές φωτογραφίες της κυρίας Πέμης Ζούνη με τον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Ang Lee, διευκρινίζει τα ακόλουθα:
1. Από την αρχή της λειτουργίας του, το Ίδρυμα έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες πολιτιστικών γεγονότων και εκδηλώσεων, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό. Σε αρκετές από αυτές, συνέπραξαν και διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, όπως ενδεικτικά οι Francis Ford Coppola, Werner Herzog, Randal Kleiser, Aquila Theatre κ.ά..
2. Βασική και αναντικατάστατη αρχή της λειτουργίας του Ιδρύματος είναι να εμπιστεύεται τους Έλληνες και ξένους συνεργάτες και φιλοξενούμενούς του και να μην αμφισβητεί το περιεχόμενο των προτάσεων που καταθέτουν, περιλαμβανομένων και των συντελεστών τους. Στη συνέχεια, αξιολογεί τις προτάσεις με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα τους και τους καταστατικούς του σκοπούς.
3. Η παράσταση με το τίτλο «… και Ιουλιέτα», με πρωταγωνίστρια την κυρία Πέμη Ζούνη, προτάθηκε από την εταιρεία παραγωγής «Art Tank», προκειμένου να φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα. Στον φάκελο της πρότασης, περιλαμβάνονταν η σύλληψη, οι συμπράττοντες συντελεστές, αλλά και οι εντελώς εξειδικευμένες τεχνικές προδιαγραφές του εγχειρήματος (3D mapping projection). Το Ίδρυμα αξιολόγησε την πρόταση ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, δεδομένου ότι οι συμπράττοντες συντελεστές της συγκεκριμένης παράστασης (Ang Lee, Πέμη Ζούνη, Άκης Δήμου, Λευτέρης Παυλόπουλος, Θοδωρής Οικονόμου, κλπ.), είναι διακεκριμένοι και υψηλού κύρους καλλιτέχνες. Στην αξιολόγηση αυτή, συνέβαλαν η - επίσης υψηλού επιπέδου - δημιουργική ομάδα προετοιμασίας του 3D mapping projection, αλλά και το γεγονός ότι για την «απεικόνιση» του τρισδιάστατου σκηνικού έγινε εισαγωγή από το εξωτερικό υψηλής ευκρίνειας projectors, από την εταιρεία παραγωγής. Συνεπώς, όπως είναι εύλογο από τα προαναφερόμενα, δεν θα μπορούσε να εγερθεί αμφιβολία για τη σοβαρότητα και αξιοπιστία του όλου εγχειρήματος.
4. Όπως ακριβώς συμβαίνει κατά την πάγια πρακτική για τις φιλοξενούμενες παραγωγές, το Ίδρυμα προώθησε το φωτογραφικό και λοιπό προωθητικό υλικό, που παρέλαβε από την κυρία Ζούνη και την εταιρεία παραγωγής τής εν λόγω παράστασης.
Ασφαλώς, το θέμα που προέκυψε από τα δημοσιεύματα είναι σοβαρό και, για τον λόγο αυτό, το Ίδρυμα έχει ήδη προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να παρασχεθούν οι οφειλόμενες απαντήσεις και επιφυλάσσεται για κάθε περαιτέρω ενέργειά του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο απαιτητικός ρόλος της Άννας Καρένινα, οι γυναίκες που διεκδικούν τη ζωή που επιθυμούν, η μητρότητα και το τίμημα της προσωπικής ελευθερίας
Μια βραδιά αφιερωμένη στη νέα γενιά δημιουργών του ελληνικού θεάτρου
Γιώργος Κιμούλης και Δημήτρης Γκοτσόπουλος παρουσιάζουν το έργο του Τζον Λόγκαν
«Παρακαλούμε αντί στεφάνων, παρακολουθήστε μια θεατρική παράσταση ή διαβάστε ένα θεατρικό έργο, όπως θα ζητούσε και ο ίδιος», αναφέρει η οικογένειά του
Ο σπουδαίος κριτικός θεάτρου έφυγε από τη ζωή στα 74 του χρόνια
Μια πολύχρωμη, απρόβλεπτη κωμωδία μυστηρίου από τον μετρ του είδους, Αλέξανδρο Ρήγα, που ξεκινά με έναν φόνο και καταλήγει να χωρέσει μέσα της σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών.
Μία ιστορία έλξης και κυριαρχίας, όπου η επιθυμία γίνεται πεδίο μάχης
Μιλήσαμε με την ηθοποιό, με αφορμή τον ρόλο της στην παράσταση «Χρυσός Δίσκος» στο ΠΛΥΦΑ
Μια δεύτερη πράξη για το «ηλιόλουστο ρέκβιεμ» του Νίκου Καραθάνου
Ένα εξαιρετικό δείγμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα του Γερμανού αρχιτέκτονα Eρνέστου Τσίλλερ
Πώς ο Γιάννης Οικονομίδης επηρέασε τους νεότερους θεατρικούς συγγραφείς για ένα γνήσια ελληνικό In-yer-face θεάτρο
Η πρωταγωνίστρια της παράστασης «Ευτυχισμένες μέρες» μιλάει στην ATHENS VOICE
Το μυθιστόρημα της Σβετλάνα Αλεξίεβιτς διασκευάζεται και ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Ο Αμερικανός συνθέτης μιλά για την ενορχήστρωση του «Ορφέα» με σύγχρονα όργανα και για τη δύναμη της μουσικής ενός έργου που 419 χρόνια μετά εξακολουθεί να ακούγεται τολμηρό
Μια τίμια, καλοκουρδισμένη κωμωδία με γρήγορο ρυθμό, σαρκασμό και απρόβλεπτες ανατροπές
Η Αρετή Μακρολειβαδίτη μιλά για την παράσταση που σκηνοθετεί, μια θεατρική αναζήτηση για όλα όσα μας κάνουν αληθινούς
Μέσα από τις έννοιες του σεξ, της βίας, της εξουσίας, της πίστης και της αγάπης, η παράσταση ξετυλίγει ένα πολυφωνικό μωσαϊκό σύγχρονων ιστοριών
Ο αγαπημένος ηθοποιός μιλά για τον Αντόνιο, τον Σαίξπηρ και τη σκοτεινή γοητεία του «Εμπόρου της Βενετίας»
Δύο μονόπρακτα, δύο ρόλοι με το ίδιο όνομα
Ένα έργο για τη μνήμη που καλπάζει ερήμην. Τη μνήμη που ξεδιπλώνει αναμνήσεις, που όμως δεν είναι αληθινές, αλλά επινοημένες ιστορίες.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.