- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Jon Hopkins μιλά για τον Brian Eno, τους Coldplay και τους Beach Boys
Λίγο πριν την πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα για το πολυαναμενόμενο Sónar Αthens
O συνθέτης και παραγωγός Jon Hopkins μιλά στην Athens Voice λίγο πριν τη συμμετοχή του στο πρώτο Sónar Αthens Festival
Συνθέτης και παραγωγός. Με μια διευρυμένη παλέτα σε ένα ξεχωριστό πειραματικό ήχο με ambient, house, techno, electro, idm στοιχεία. Ξεχώρισε με το προσωπικό του άλμπουμ «Immunity» το 2013 ενώ είχε την τύχη να βρεθεί μαζί με τον καλό του φίλο Leo Abrahams δίπλα στον δάσκαλο Brian Eno γράφοντας άλμπουμ όπως το «Small Craft On A Milk Sea» και συνυπογράφοντας την παραγωγή στους Coldplay. Στις αρχές του 2018 κυκλοφόρησε το εξαιρετικό «Singularity» με ambient techno μικρόκοσμο από ένα μακρινό μέλλον. Ο Jon Hopkins είναι ένα από τα ονόματα που ξεχωρίζουν στο πρώτο Sónar Athens Φεστιβάλ (11&12/10). Λίγο πριν το αυτοσχεδιαστικό όπως υποσχέθηκε dj show μιλά για τη συνεργασία του με τους Brian Eno και Coldplay και την αγαπημένη του δεκαετία που πηγαίνει πολύ πιο πίσω από ότι περιμέναμε.
DJ set
Για μένα είναι σημαντικό στις περιοδείες να υπάρχει ποικιλία. Βρίσκεσαι να παίζεις κάθε βράδυ το υλικό σου με ένα σταθερό setlist μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό με 30 χιλιάδες κόσμο οπότε ένα μικρότερο dj show σου δίνει περισσότερη ελευθερία. Μετά τα πρώτα δύο κομμάτια μπορείς να ακολουθήσεις το κοινό σε μια καινούργια κάθε φορά εμπειρία. Και σίγουρα είναι διαφορετικό από το πνευματικό ταξίδι των live show.
Αγαπημένη δεκαετία
Τα τέλη των sixties γιατί εκεί αναδύθηκε μια μαζική νεανική κουλτούρα για πρώτη φορά. Πάντα ήμουν φαν των Beach Boys και χθες τυχαία που μιλούσα με τον πατέρα μου έλεγε ότι πήγε να τους δει live και πόσο του άρεσαν. Μια ενδιαφέρουσα περίοδος αλλαγών με ένα καταπληκτικό soundtrack.
Συνεργασία με Brian Eno
Διαφορετική εμπειρία από ότι φαντάζεται κανείς. Είναι το αντίθετο της πρώτης εντύπωσης που έχεις για αυτόν ως έναν control freak καθηγητή του ήχου. Στην πραγματικότητα ακολουθεί το τυχαίο μέσα από πολυήμερους αυτοσχεδιασμούς και διαθέτει πολύ καλή κρίση. Δεν ακολουθεί συγκεκριμένες παραμέτρους και φόρμες αλλά το ένστικτο με απόλυτη μουσική ελευθερία.
H συνεργασία του ως παραγωγός στους Coldplay
Ειμαστε καλοί φίλοι και συνεργάτες. Δουλέψαμε σε 3 διαφορετικά άλμπουμ. Συναντηθήκαμε πρώτη φορά το 2007 ακριβώς γιατί ήταν ανοιχτοί σε νέες ιδέες. Ιδιαίτερα με το «Viva La Vida» όπου αν ακούσει κανείς προσεκτικά θα διαπιστώσει πολλές μουσικές ιδέες να συνυπάρχουν ηχητικά και αυτός ήταν άλλωστε ο ρόλος μου μαζί με τον Βrian.
Social Media
Έχουν μετατρέψει τον καθένα σε self-promoter. Mε τη σχετική μοναξιά αλλά και την θετική πλευρά της επικοινωνίας. Μπορώ για παράδειγμα αν κυκλοφορήσω ένα τραγούδι να ακουστεί πολύ γρήγορα σε όλο τον κόσμο. Σε πολιτικό επίπεδο από την άλλη υπάρχει ο κίνδυνος της χειραγώγησης.
Next
Για το επόμενο σόλο άλμπουμ θα χρειαστεί καιρός γιατί συνηθίζω να κάνω ένα διάλειμμα μετά από κάθε κυκλοφορία. Έχω 4 events μέσα στον Ιανουάριο και μια μεγάλη περιοδεία τον Μάρτιο.
O Jon Hopkins παίζει την πρώτη μέρα του Sónar Athens, την ελληνική εκδοχή του πρωτοποριακού, διεθνούς φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής και digital arts, με έδρα της Βαρκελώνη. Δείτε όλες τις πληροφορίες στο Guide της Athens Voice
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το γκρουπ από το Μάντσεστερ μιλάει στην ATHENS VOICE, λίγο πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα
Η επετειακή έκδοση που μεταμορφώνει την Τεχνόπολη σε μια εβδομάδα μουσικής χωρίς όρια
Άγνωστα διαμάντια της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς ανοιχτά προς το κοινό
Επιστροφή στην εποχή του ρεμπέτικου, στα κομπολόγια και στη νυχτερινή ζωή του πάλκου
Από την πρώτη εμφάνιση του Γιοέπ Μπέβινγκ στην Ελλάδα έως το φετινό opening party του Bolivar
Taylor Swift, Bad Bunny και The Weeknd κυριαρχούν στις λίστες streaming
Σημαντικοί καλλιτέχνες συμμετέχουν στη μουσική βραδιά για την ενίσχυση των σχολείων της Ίμβρου
Ένα συμφωνικό αφιέρωμα στον ρομαντισμό, με σολίστ τον διακεκριμένο τσελίστα Κίαν Σόλτανι
O Μίλτος Λογιάδης διευθύνει τη Mediterranean Colors Orchestra σε έναν διάλογο παλιών και νέων ερμηνευτών
«Συνομήλικοι δεν είμαστε;», αναρωτήθηκε η ηθοποιός πιασμένη χέρι-χέρι με τον Akyla
Ο τραγουδιστής πέθανε στις 21 Απριλίου 2016 από υπερβολική δόση φαιντανύλης
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή της Eurovision στη Βιέννη μιλάει για όλα
Διαθέσιμο online για desktop και φορητές συσκευές
Ο διάσημος συνθέτης ετοιμάζει μιούζικαλ για τη μυστηριώδη κλοπή του 1911 στο Λούβρο
Ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ το πρόσωπο που θα δώσει το ελληνικό 12άρι στον μεγάλο τελικό
Στις εικόνες, ποζάρει στο καμαρίνι της, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή
Σημαντική μορφή της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, με διεθνή πορεία και σπουδαίες συνεργασίες
Μια μουσική εμπειρία που κινείται ανάμεσα στη μνήμη, το συναίσθημα και την ελπίδα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη
Το video game του κλιπ θα το δούμε live τη βραδιά της Eurovision
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.