- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
10 ξεχωριστές στιγμές για τα 10 χρόνια Second Skin
O Γιώργος Φακίνος δημιουργεί το timeline του αθηναϊκού Club και το γιορτάζει με ένα μεγάλο party
Στις 6 Οκτωβρίου το Second Skin Club θα κλείσει τα 10 του χρόνια και το γιορτάζει με ένα μεγάλο party με 12 Djs που σε κάποια φάση της ζωής τους συνέδεσαν το όνομα τους με το club. George Fakinos, Christos B, Vincent Andelmoth, Geo Kar, A. Kravaritis, Rammlied, Paul Philippou θα παίξουν industrial, dark techno, EBM, electro, synthwave στο Main Floor και οι John Mantonanakis, Bloody Mary, Jeremy, Sir Demian, Afterdark θα κινηθούν σε post punk, new wave, dark wave, gothic rock στο Red Room του 1ου ορόφου.
Ο Γιώργος Φακίνος που βρίσκεται πίσω από το Second Skin επιλέγει 10 στιγμές από την πορεία του αθηναικού club.
1. 3 & 4 Οκτωβρίου 2008, Second Skin Opening. Εκεί που ξεκίνησαν όλα. Ήταν ένα επικό ξεκίνημα, κάτι σαν τη φυσική εξέλιξη από το Underworld Club. Είχε όλα όσα περίμενες: Industrial/Goth/Dark Wave σε 2 stages, ένα πολύ δυνατό πυρήνα, ίντριγκες και τρέσες μαλλιών στο πάτωμα του dancefloor.
2. DJ Hell. Το αφεντικό της International Deejay Gigolos σε ένα ασύλληπτο set που μου έδωσε επίσης την ευκαιρία να παίξω και άλλα πράγματα για περισσότερη ώρα (και σε ένα άλλο κοινό). Σε εισιτήρια δεν πήγε όσο του άξιζε, αλλά μουσικά είναι αξέχαστο.
3. Venus In Furs. Το τριμηνιαίο μου Fetish/BDSM event, είναι η συνέχεια των Spookshow events που ξεκίνησα στο Underworld τo 2005 και ταυτόχρονα κάλυψε το κενό του Torture Garden (το γιατί δεν κάνω πλέον το Torture Garden Athens δεν μας αφορά εδώ, αλλά πάντα υπάρχει η πιθανότητα να ξαναγίνει κάποια στιγμή). Το πιο πετυχημένο Venus ήταν αυτό με την Dani Divine (ένα από τα 3 events με τα περισσότερα εισιτήρια στην 10χρονη ιστορία του Second Skin), αλλά το αγαπημένο μου Venus αλλάζει κάθε φορά με το που ανεβαίνει στη σκηνή η Πολωνική extreme art κολεκτίβα Suka Off…
4. Change of address: Δαμοκλέους 8. Μάιος 2014. Μετά από μήνες εργασιών ανοίγουμε στην ιδανική version του Second Skin. Την ουρά την θυμάται ακόμα η Κωνσταντινουπόλεως.
5. Συναυλία Combichrist. Περήφανο sold out και backstage μπινελίκια μεταξύ μπάντας και tour manager, επειδή από μαλακία του στα σύνορα άργησαν να φτάσουν στην Αθήνα με το nightliner bus.
6. Air Guitar Competition. Είχε τρελό γέλιο, αλλά καθόλου κόσμο. Έχουμε ακόμα δρόμο για ακομπλεξάριστο fun τελικά.
7. Day Of The Dead. Η δική μας εκδοχή για τα Halloween parties στην Αθήνα. Στο κάτω κάτω, ήμασταν οι πρώτοι που τολμήσαμε κάτι τέτοιο και άσε τους μίζερους να γκρινιάζουν κάθε χρόνο τέλη Οκτωβρίου.
8. Raining Bloodevent. Ειδική κατασκευή στο ταβάνι του club. Ο υδραυλικός ακόμα ξύνει το κεφάλι του με απορία.
9. Alternative Karaoke. Μηνιαία on stage ψυχοθεραπεία, ανατριχίλες και άμεσες απαντήσεις.
10. Solo sets. Τα μηνιαία επτάωρα solo sets μου (μερικές φορές διαρκούν και οκτώ ώρες) είναι από τα αγαπημένα μου ever. Ξεκινάμε με το γεγονός πως πάνω στο booth μου δεν υπάρχουν laptops, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και κάρτες ήχου, παρά μόνο τα cd μου (μη βιαστείς να με κατηγορήσεις για luddite, γιατί λατρεύω την τεχνολογία, απλά προτιμώ να παίζω με cds). Δεν νιώθω ποτέ κούραση όταν είμαι εκεί πάνω. Νιώθω σαν να χτίζεται όλο αυτό με τις στιγμές, τραγούδι με το τραγούδι, σαν να με παρασέρνει από μόνη της η ροή. Σαν το κάθε τραγούδι να μου υπαγορεύει με τον πιο φυσικό τρόπο το επόμενο. Και δεν ξέρω πως θα σου ακουστεί αυτό, αλλά είναι σαν να μαντεύω τις αντιδράσεις πριν ακόμα τις δω να συμβαίνουν μπροστά μου.
Second Skin Club: Δαμοκλέους 8 , Γκάζι. (00.00, €5 με μπύρα ή Monster energy). Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ιταλός τροβαδούρος μιλάει στην ATHENS VOICE για το ρεμπέτικο, την Αθήνα, τον Όμηρο, τη μουσική και τη μνήμη της
Πώς ο Μικ Τζάγκερ τον έπεισε να παίξει
Το συγκρότημα‑φαινόμενο της K‑pop κατέκτησε ξανά το κορυφαίο βραβείο επιβεβαιώνοντας την παγκόσμια δυναμική του
Πότε αναμένεται η οριστική απόφαση
Επανακαθόρισε τη γλώσσα της τζαζ - Αστείρευτη η φαντασία του πάνω στη σκηνή
«Ξέρω ότι θα του αρέσει», απαντάει ο γιος του θρυλικού τραγουδιστή
Ο Par Sundström μιλάει στην ATHENS VOICE ενόψει της εμφάνισης των Sabaton στο Release Athens για την do-it-yourself νοοτροπία και το «δυστύχημα» του πολέμου ως μια συνεχής μορφή έμπνευσης
H αντίδραση της συζύγου του
Ο διάσημος ράπερ κατακτά τα αμερικανικά charts με την ταυτόχρονη κυκλοφορία τριών νέων άλμπουμ
«Η τέχνη, η φύση, η μουσική και οι ολυμπιακές αξίες ενώθηκαν σε μια εξαιρετική βραδιά» αναφέρει ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στην Ουρουγουάη
Πάνω από 50.000 θεατές τους αποθέωσαν σε μια ιστορική βραδιά
Στις 17:00 άνοιξαν οι πύλες του σταδίου για την ομαλή ροή του κοινού
Πόνγκο στα Λαδάδικα σαν να μην πέρασε μια μέρα από τα 80s
To θρυλικό συγκρότημα επιστρέφει στην Ελλάδα - Οι Anthrax ανοίγουν τη βραδιά
Το δυναμικό γκρουπ μιλάει στην ATHENS VOICE λίγο πριν ανεβούν στη σκηνή του PLEX το Σάββατο 23 Μαΐου
Το φεστιβάλ κορυφώνεται με το joint song της Κυριακής - μια μεγάλη συνάντηση που θα ενώσει όλους τους συμμετέχοντες
Ο 78χρονος κιθαρίστας δήλωσε έκπληκτος που εξακολουθεί να λαμβάνει επαίνους
Το σύμπαν του τραγουδοποιού χωρίς «κανόνα», μόνο με συναίσθημα και μνήμη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.