Φωτογραφια

Μία μοναδική limited edition έκθεση φωτογραφίας μόδας στο i-D Concept Stores στο Κολωνάκι

Σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων και για τα μάτια σας μόνο

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 668
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4.jpg

Πρωτότυπα, μοναδικά έργα, που από τον Ιούλιο και μέχρι τα σύννεφα του Σεπτέμβρη να θολώσουν τον ουρανό της Αθήνας, θα λάμπουν ανεξίτηλα, ηδονικά και παρακρουσιακά στην ντάλα του Κολωνακίου. Μια έκθεση που κάνει προσιτή σε όλους την τέχνη της φωτογραφίας και δίνει τη δυνατότητα στους λάτρεις του είδους να αποκτήσουν ένα πρωτότυπο και μοναδικό έργο.

6-1.jpg

Κορίτσια μέσα σε πισίνες, καλοκαίρι του τώρα, τα κοιτώ και τα θαυμάζω, μα μοιάζει και να με στροβιλίζουν σε ένα χωροχρονικό ντελίριο. Και από την Αθήνα οι εικόνες τους, σε αυτές τις πόζες, με αυτά τα μαγιό, το σκουφάκι και το τσιγάρο στο χέρι, με γυρίζουν πίσω στο καλοκαίρι του 1947. Ο πόλεμος έχει τελειώσει και το Χόλιγουντ ξαναγυρίζει ταινίες με βαμπ μοιραίες ηρωίδες του Τσάντλερ ή του Ντάσιελ Χάμετ. Μια τους ματιά φτάνει για να με καταστρέψουν συναισθηματικά ολοσχερώς και την ίδια στιγμή να μην μπορώ να κλείσω μάτι από την παράφορη έλξη. Ρόμαν Πολάνσκι, αν ξαναγυρίσεις κάτι σε ριμέικ Chinatown, εδώ είσαι!

water-harmony.jpg

Κορίτσια που με κοιτούν να τα κοιτώ μα και κορίτσια που μπορεί να έρχονται από το μέλλον, άγνωστες που τις συναντώ για πρώτη φορά σε έναν πράσινο κήπο κάπου στο προστατευμένο περιβάλλον των οικιστικών συγκροτημάτων του Πλούτωνα. Ντένι Βιλνέβ, αν κάνεις κάστινγκ για το Blade Runner 3, σε ξορκίζω να τις δεις με προσοχή. Οι ίδιες πόζες σαν σεκάνς από ευτοπικές ταινίες ενός μέλλοντος κάπου στο 2058: ροζ μπιγκουτί στα μαλλιά, ροζ φλαμίνγκο σωσίβια ή διακοσμητικά που επιστρέφουν και ξαναγίνονται μόδα ως ανάμνηση του καλοκαιριού του 2017.

2-1.jpg

Πίσω τους φουγάρα από μονάδες παραγωγής ηλεκτρονικών καταναλωτικών φαντασιώσεων. Ρετροφουτουρισμός. Το δίχως άλλο. Και συμβαίνει τώρα στην Αθήνα, εκτίθεται προς θέαση στο YellowKorner Athens, σε μια μοναδική limited edition φωτογραφική έκθεση με κοινό τους παρανομαστή τη μοναδική αισθητική μερικών από τους πιο αναγνωρισμένους φωτογράφους μόδας. Σοκολατένια κορίτσια με σκουρόχρωμο δέρμα καδραρισμένα σε τοίχους, όπου τα λαχούρια του λαμέ τους φορέματος μοιάζουν πιο αληθινά από τα συνθετικά φυτά στους τοίχους των διαστημοπλοίων. Και το μοβ κραγιόν τους ή τα βλέφαρά τους βαμμένα σε βυσσινί τόνους στραφταλίζουν πιο ζωντανά κι από τις φυσαλίδες ενός μπουκαλιού σαμπάνιας που το αόρατο χέρι ενός μετρ τις καλεί να τη δοκιμάσουν.

5.jpg

Μυστήρια αγόρια κοιτούν από τα παράθυρα το βάθος και το εύρος μιας άλλης πόλης όπως αντανακλάται από τα τζάμια ενός ξενοδοχείου. 17ος όροφος, μπλε κοστούμι, μπλε ιντέριορ, πολυθρόνες από ενσταντανέ διαμερισμάτων που έστησε για σκηνικό ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Όλοι οι ήρωες αυτής της έκθεσης, στο 12 της Κανάρη, μοιάζει να έρχονται από κάπου οικεία. Κινηματογραφικά. Κοιτώ και ξανακοιτώ. i-D Concept Stores. Εγώ αυτούς, αυτοί εμένα, αυτές εμάς, το κλασικό δηλαδή παιχνίδι του ματιού και του υπονοούμενου, θεατής, φωτογράφος, μοντέλα και ιστορία γίνονται ένα. Ή μάλλον μία εικόνα, μία έκθεση, ένα καλοκαίρι, πολλά καλοκαίρια, πισίνες από το διάστημα ή δανεικές λήψεις από πίνακες του Χόκνεϊ. Ή αναγεννησιακές ρέπλικες του Μποτιτσέλι, Αφροδίτες που άνετα θα μπορούσαν με το στεφάνι στα μαλλιά να περάσουν οντισιόν για το ποια θα πρωταγωνιστήσει στο νέο βιντεοκλίπ της Florence and the Machine.

7-1.jpg

Το δίχως άλλο, πρέπει να πας και να δεις αυτή την έκθεση. Και κάποια να την κάνεις δική σου. Κάποια όπως... φωτογραφία. Μην παρεκτρέπεται, αρκετή ζέστη κάνει, μπάστα. Εκτός κι αν τις αποκτήσεις, και μια νύχτα του Αυγούστου ξαφνικά τα κορίτσια δραπετεύσουν από το κάδρο κι όλες οι φαντασιώσεις μου και φαντασιώσεις σου μπορεί και να βγουν αληθινές!

9-1.jpg

10.jpg

1-1.jpg

2.jpg

3.jpg


i-D Concept Stores x YellowKorner Athens στον 2ο όροφο του i-D Concept Stores στο Κολωνάκι (Κανάρη 12) από τις 11 Ιουλίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου, 2018.

Φωτογραφίες σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων των: Elena Iv-Skaya, Formento+Formento, Stephany Renoma, Nicolas Bets, Damien Dufrensne, Romina Russia, John Wright, Guendalina Fiore, Ruslan Lobanov, Μaria Svarbova, Fang Tong και άλλων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ