Εικαστικα

Τα σκίτσα-ξυράφι του Lennart Gäbel

Ο καλλιτέχνης που έφτιαξε μια από τις πιο viral εικόνες διαμαρτυρίας για τον Τραμπ, δεν ξεμένει ποτέ από ιδέες  

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
338311-703722.jpg
lennartgaebel.com

Απεικόνισε τον Ντόναλντ Τραμπ να γραπώνει το Άγαλμα της Ελευθερίας από τα αχαμνά του και το σκίτσο του έγινε η πιο προβεβλημένη εικόνα στις πορείες διαμαρτυρίας γυναικών που σημειώθηκαν την περίοδο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ. Μία από τις επώνυμες που κράτησαν πλακάτ με το σχέδιο του «They Let You Do It» ήταν και η ηθοποιός Ντρου Μπάριμορ, που συμμετείχε στη διαμαρτυρία του Λος Άντζελες.

Ο Γερμανός γελοιογράφος Lennart Gäbel διεκδικεί με τις γελοιογραφίες του την προσοχή και τη σκέψη του κόσμου, πετυχαίνοντας να δώσει εύστοχα, απλά και με μια ποπ αισθητική το σχόλιό του για τους καιρούς που ζούμε και τις ειδήσεις που μαθαίνουμε.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Lennart Gäbel (@lennartgaebel) στις Δεκ 1, 2016, 8:57πμ PST

Ζει και εργάζεται στο Αμβούργο, σχέδιά του έχουν δημοσιευτεί σε μίντια όπως τα Spiegel Online, Die Zeit, Huffington Post,  σε δουλειές εταιριών όπως η Samsung, Tommy Hillfiger, SEAT, σε καμπάνιες όπως της Διεθνούς Αμνηστίας.

Έζησε στη Νέα Υόρκη την περίοδο που το κίνημα Occupy γεννήθηκε και όπως έχει αναφέρει ήθελε να εκφράζεται για όσα συμβαίνουν γύρω του μέσω της εικόνας και όχι γράφοντας tweets. Τώρα που βλέπει τα σχέδιά του να αναπαράγονται από χιλιάδες χρήστες στα social media, γιατί τους αγγίζουν, πιστεύει πως είναι το καλύτερο πράγμα που του έχει συμβεί.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Lennart Gäbel (@lennartgaebel) στις Αύγ 17, 2016, 6:39πμ PDT

Η γνώμη του για τον Τραμπ; «Όλη η προσωπικότητά του είναι μια καρικατούρα, που όταν παρακολουθείς ειδήσεις-ακόμα κι αν δεν παρακολουθείς-τον γνωρίζεις αυτό τον τύπο, πόσο γελοίος είναι. Ο Τραμπ είναι απλά τόσα πολλά πράγματα που δεν θέλεις να δεις σε έναν άνθρωπο» εξήγησε μιλώντας στο mic.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Lennart Gäbel (@lennartgaebel) στις Ιαν 25, 2017, 4:55πμ PST

Δεν είναι απλά ο τύπος που τα έχωσε στον Τραμπ αλλά μια από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες φωνές που προτιμούν να σχεδιάζουν αντί να φλυαρούν. Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η προσφυγική κρίση, η οπλοκατοχή, η άλλη πλευρά των social media, είναι πράγματα που τον έχουν απασχολήσει και τον έχουν παρακινήσει να δημιουργήσει. Δεν ξεμένει ποτέ από ιδέες, αυτές τις ημέρες με αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο, υποστηρίζει. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Δεν αξίζει να τον ακολουθήσετε

ΠΡΟΣΦΑΤΑ