Πολιτισμος

Πέθανε ο Νίκος Τριανταφυλλίδης σε ηλικία 49 ετών

Σκηνοθέτης και ψυχή του Gagarin

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
130324-295159.jpg

Σε ηλικία 49 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο σκηνοθέτης Νίκος Τριανταφυλλίδης αφού υπέκυψε στο πρόβλημα υγεία που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα. Η τελευταία του ταινία ήταν «Οι αισθηματίες», ενώ ετοίμαζε και ένα ντοκιμαντέρ για τα 90 χρόνια του ΠΑΟΚ. 

Ήταν γιος του Βασίλη Τριανταφυλλίδη (Χάρρυ Κλυνν) και της Χαρίκλειας Μακρή, που ήταν χορεύτρια και γεννήθηκε στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών στις 9 Σεπτεμβρίου 1966.

Σπούδασε κοινωνιολογία και επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στην Διεθνή Σχολή Κινηματογράφου του Λονδίνου.

Η πρώτη μικρού μήκους ταινία ήταν το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Momus: Amongst Women Only», που γυρίστηκε στα πλαίσια της πρακτικής του στο τρίτο τρίμηνο των σπουδών του στο Λονδίνο. Η πτυχιακή του ταινία Dogs Licking My Heart (τα Σκυλιά Γλείφουν Την Καρδιά Μου) με τον τζαζίστα Μπλέιν Ρέινινγκερ και Παναγιώτη Θανασούλη κέρδισε το Πρώτο Βραβείο Μυθοπλασίας στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας το 1993. Η ταινία προβλήθηκε και σε διεθνή φεστιβάλ.

Την ίδια χρονιά, το 1993, σκηνοθέτησε σε ασπρόμαυρο super 8 mm φιλμ το video clip για το κομμάτι «Δεν Χωράς Πουθενά» του συγκροτήματος Τρύπες. Ακόμη σκηνοθέτησε και ένα μικρού μήκους σουβενίρ από τη συναυλία των Τρυπών στο club Marquee του Λονδίνου.

Αντίο, Νίκο...

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ