Τεχνολογια - Επιστημη

Το TikTok ερευνάται από την Κομισιόν για ανεπαρκή προστασία των ανηλίκων

Η Επιτροπή θα συλλέγει αποδεικτικά στοιχεία για να λάβει περαιτέρω μέτρα επιβολής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το TikTok ερευνάται από την Κομισιόν για ανεπαρκή προστασία των ανηλίκων
Το TikTok ερευνάται από την Κομισιόν για ανεπαρκή προστασία των ανηλίκων © Unsplash

TikTok: Στο στόχαστρο ερευνών από την Κομισιόν για ανεπαρκή προστασία των ανηλίκων - Η Επιτροπή θα συλλέγει αποδεικτικά στοιχεία για να λάβει περαιτέρω μέτρα επιβολής

Και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στρέφεται κατά του TikTok. Πιο συγκεκριμένα, η Κομισιόν ξεκίνησε επίσημη διαδικασία κατά της κινεζικής πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης μετά από προκαταρκτική έρευνα για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τις ψηφιακές υπηρεσίες του μπλοκ (Digital Services Act).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωσή της, η πλατφόρμα ίσως έχει παραβιάσει το νόμο σε θέματα «που σχετίζονται με την προστασία των ανηλίκων, τη διαφάνεια της διαφήμισης, την πρόσβαση σε δεδομένα για ερευνητές, καθώς και τη διαχείριση κινδύνου εθιστικού σχεδιασμού και επιβλαβούς περιεχομένου».

Πλέον, το TikTok θα βρίσκεται στο στόχαστρο της Επιτροπής, η οποία θα συλλέγει αποδεικτικά στοιχεία για να λάβει περαιτέρω μέτρα επιβολής.

«Σήμερα ξεκινάμε μια έρευνα για το TikTok για ύποπτη παραβίαση της διαφάνειας και των υποχρεώσεων προστασίας των ανηλίκων», ανέφερε ο Επίτροπος Τιερί Μπρετόν, ο οποίος ξεκαθάρισε πως Επιτροπή επιβάλλει το νόμο για να καταστήσει το διαδίκτυο ασφαλέστερο για τους ανήλίκους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ