Ταξιδια

Οι 10 λόγοι που ο Σαρωνικός σε κερδίζει

Ανακαλύψτε την Αίγινα, τον Πόρο, το Αγκίστρι και τα Μέθανα

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
10 λόγοι που ο Σαρωνικός σε κερδίζει

Σαρωνικός: Ο προορισμός που μαγνητίζει ολοένα και περισσότερους τουρίστες φέτος το καλοκαίρι.

Τα νησιά του Σαρωνικού είναι γεμάτα ανεξερεύνητους, κολπίσκους, σμαραγδένια νερά, παρθένες παραλίες. Με το που πατήσεις το πόδι σου στο νησί, σε περιμένουν οι ταβέρνες με τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και το φρέσκο ψάρι από το καΐκι. Πρόκειται για τοπία οικεία, προσιτά και κοντινά που βγάζουν ατόφιο το χρώμα και το άρωμα του ελληνικού καλοκαιριού.

Πρόκειται όμως για νησιά με πάρα πολλές εναλλακτικές στα οποία δεν χρειάζεται να μπεις σε άγχος κρατήσεων για παραλία, για φαγητό, για ποτό. Έχεις την άνεση να κάνεις ό,τι θες, όποτε θες! Άλλωστε είναι νησιά που ό,τι προσφέρουν, είναι value for money και που αν τα επιλέξεις δεν χρειάζεσαι μία περιουσία για τις διακοπές σου, είτε αυτές διαρκούν λίγες ημέρες, είτε πολλές.

10 ακαταμάχητοι λόγοι για εξορμήσεις στον Σαρωνικό και φέτος:

10 λόγοι που ο Σαρωνικός σε κερδίζει
Αγκίστρι

1. Γιατί είναι μία ανάσα από την Αθήνα. Σε μία ώρα είσαι στην Αίγινα. Σε μιάμιση ώρα είσαι στο Αγκίστρι.

10 λόγοι που ο Σαρωνικός σε κερδίζει
Αγκίστρι

2. Γιατί τα δρομολόγια είναι πολλά, συχνά, καθημερινά. Όποια μέρα θες, θα βρεις  πάντα κάποιο πλοίο σε ώρα που να σε βολεύει, από το πρωί ως το βράδυ, και θα φτάσεις στον προορισμό σου σύμφωνα με το δικό σου πρόγραμμα.

3. Γιατί τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι οικονομικά: 10 ευρώ για τη Σουβάλα Αίγινας, 12 ευρώ για το κεντρικό λιμάνι Αίγινας, 13.50 ευρώ για το Αγκίστρι.

4. Γιατί είναι πιο εύκολο και χαλαρό να πας μονοήμερη για μπάνιο στην Αίγινα ή το Αγκίστρι παρά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Επιλέγοντας το πλοίο από τον Πειραιά για το νησί, αποφεύγεις όλη την κίνηση, τη ζέστη και την πολυκοσμία της πρωτεύουσας και φτάνεις στην παραλία ξεκούραστος!

10 λόγοι που ο Σαρωνικός σε κερδίζει
Ναός της Αφαίας

5. Γιατί μέσα σε μία μέρα στην Αίγινα προλαβαίνεις να επισκεφτείς τον Ναό της Αφαίας, να κάνεις μπάνιο στην παραλία, να φας στην παραθαλάσσια ταβέρνα και να αγοράσεις παγωτό φιστίκι πριν δεις τη δύση του ηλίου από το κατάστρωμα του πλοίου επιστρέφοντας.

10 λόγοι που ο Σαρωνικός σε κερδίζει
Αγκίστρι

6. Γιατί μόλις φτάσεις στο Αγκίστρι μέσα σε 5 λεπτά μπορείς να είσαι στην ξαπλώστρα και να έχεις ήδη κάνει βουτιά στα πρασινογάλαζα νερά του νησιού.

10 λόγοι που ο Σαρωνικός σε κερδίζει
Μέθανα

7. Γιατί στα Μέθανα έχεις να ανακαλύψεις ένα ολόκληρο ηφαίστειο και να καταλάβεις γιατί είναι ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για το 2023 σύμφωνα με τους New York Times!

10 λόγοι που ο Σαρωνικός σε κερδίζει
Πόρος

8. Γιατί ο Πόρος είναι στην πραγματικότητα δεν είναι μόνο ένα νησί αλλά 3 μέρη: το νησί της Σφαιρίας που όλοι γνωρίζουν ως Πόρο, το μεγαλύτερο νησί, γνωστό ως Καλαβρία και σε μικρή απόσταση το ηπειρωτικό χωριό της Πελοποννήσου, ο Γαλατάς.

10 λόγοι που ο Σαρωνικός σε κερδίζει
Πόρος

9. Γιατί στον Σαρωνικό δεν ευδοκιμεί ο προσωρινός τουρισμός, όσοι τον διαλέγουν για τις διακοπές τους μένουν για καιρό. Και έτσι επικρατεί ένα πιο ζεστό κλίμα, μία αίσθηση παρέας, μία οικειότητα.

10 λόγοι που ο Σαρωνικός σε κερδίζει
Μέθανα

10. Γιατί εύκολα και γρήγορα, μπαίνεις στο www.sf.gr επιλέγεις το δρομολόγιό σου με τη Saronic Ferries, βγάζεις εισιτήριο τάχιστα, το λαμβάνεις αμέσως ηλεκτρονικά στο email σου και με το e-ticket στο κινητό σου επιβιβάζεσαι στο πλοίο χωρίς να περιμένεις σε ουρές και να ταλαιπωρείσαι.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.sf.gr, FB: Saronic Ferries, INSTAGRAM: saronicferries.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ